چالش های دانشجویان افغانستانی برای تحصیل در ایران

چالش های دانشجویان افغانستانی برای تحصیل در ایران

بی دانلود: در صورتیکه ایران زمینه پذیرش دانشجویان افغانستانی را در دانشگاه فراهم نموده است، ولی بگفته فعالان این کشور، دانشجویان همچنان با بوروکراسی ورود و خروج و عدم دسترسی به بیمه و عدم گرفتن مدرک دانشگاهی به زبان های بین المللی مواجهند.


به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا سهیلا عرفانی، استاد دانشکده ژورنالیسم دانشگاه هرات در مجموعه نشست های علم، فرهنگ و ارتباطات در خدمت مهاجران افغانستان که با رویکرد "علم در خدمت مهاجران افغانستان" و با همکاری انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات و رصدخانه مهاجرت ایران بصورت آنلاین برگزار شد، اظهار داشت: ما در خانواده علم و فرهنگ و دانش زندگی می نماییم که مرزهای سیاسی و جغرافیایی ندارد و در این بحبوحه و اختناق و نابسامانی افغانستان که شاهد فشار مضاعف و نابودی علم و تمدن هستیم، همدردی ایرانیان با ما بسیار قابل ستایش است و این همدردی می تواند از غم ما بکاهد.
وی به وضعیت دانشجویان بین المللی اشاره نمود و افزود: یکی از فاکتورهای رتبه بندی جهانی، جذب دانشجویان بین المللی در دانشگاه ها است، بدین جهت خیلی از دانشگاه های دنیا بر سر جذب دانشجویان بین المللی با یکدیگر رقابت دارند.
عرفانی اظهار نمود: در این راستا ایران دراین زمینه اقدام نموده، به شکلی که در سال ۹۸ مبادرت به جذب ۲۱۰ هزار نفر از دانشجویان بین المللی در دانشگاه های خود کرده که اساسا این میزان هم اکنون بیشتر شده است.
این استاد دانشگاه هرات، افزود: ۹۵ درصد از دانشجویان بین المللی دانشگاه های ایران از کشورهای عراق، لبنان، سوریه، چین، پاکستان و افغانستان است که این امر نشان میدهد کشورهای منطقه تمایل به تحصیل در دانشگاه های ایران دارند.
وی به مزایا و چالش های تحصیل دانشجویان افغانستانی در ایران اشاره نمود و اظهار داشت: وجود اشتراکات در فرهنگ، تمدن و زبان از با اهمیت ترین مزایای تحصیل متقاضیان افغانستانی در ایران است، به شکلی که تصور می شود که در کشور خودمان درحال تحصیل هستیم. همکاری اساتید و دانشجویان با اتباع افغانستانی در دانشگاه ها از دیگر مزایای تحصیل در کشور ایران بشمار می رود.
عرفانی دسترسی به منابع و کتب فارسی را از دیگر مزایای تحصیل دانشجویان افغانستانی در ایران نام برد و تصریح کرد: ولی از طرف دیگر دوری راه از با اهمیت ترین چالش های ما محسوب می شود. ما می دانیم ایران برمبنای سیاست های خاص خود مبادرت به توسعه رشته ها و گرایش های مختلف در دانشگاه ها کرده است، ولی اگر مبادرت به توسعه رشته های مختلف خصوصاً در دانشگاه های مستقر در شهرهای مرزی چون مشهد شود، تردد دانشجویان افغانستانی خصوصاً در مقاطع دکتری آسان تر خواهد شد.
وی مراحل طولانی گرفتن اسناد برای تمدید اقامت و تردد را از دیگر چالش های تحصیل در ایران عنوان نمود و در این زمینه توضیح داد: در صورتیکه زیر ساخت های خدمات الکترونیکی در ایران توسعه یافته است، ولی ما در هر بار ورود و خروج موظف هستیم که اسناد مورد تقاضا را کپی نماییم و تحویل دهیم. این امر هم زمانبر است و هم در بعضی موارد سبب خواهد شد که دانشجویان افغانستانی برای ادامه تحصیل خصوصاً در دوره دکتری منصرف شوند.
استاد ژورنالیسم دانشگاه هرات، گرفتن ویزا در وضعیت فعلی افغانستان را از دیگر چالش ها ذکر کرد و تصریح کرد: این امر خصوصاً برای خانم ها به امری خطر ساز تبدیل گشته است.
وی عدم دریافت مدارک دانشگاهی به زبان‎های بین المللی را از دیگر چالش ها دانست و افزود: در بیشتر کشورها، به دانشجویان خارجی مدارکی به زبان بین المللی صادر می شود و اگر ما بخواهیم پس از تحصیلات از این مدرک بهره مند شویم، لازم است آنرا ترجمه نماییم. علاوه بر اینها دانشجویان افغانستانی بیمه نمی شوند.
عرفانی به وضعیت نگران کننده کشور افغانستان پس از آمدن طالبان اشاره نمود و با تاکید بر این که ما دیگر هیچ امیدی به ادامه تحصیل نداریم، اظهار داشت: احتمال زیادی وجود دارد که زنان در افغانستان امکان حضور در محل کار را نداشته باشند، ولی ما تلاشمان را خواهیم کرد، هر چند که پدیده فرار مغزها در افغانستان رخ داده است و بیشتر کشورها درهای خودرا به روی آنها باز کرده اند.
وی اظهار نمود: امیدوار هستم ایران برای جذب این نخبگان برنامه ریزی کند تا این نخبگان بجای این که به سایر کشورها مهاجرت کنند، در ایران مشغول به فعالیت شوند.




منبع:

1400/06/17
11:56:42
0.0 از 5
978
تگهای خبر: ارتباطات , اساتید , الكترونیك , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
beedownload بی دانلود