در گفت وگو با بی دانلود اعلام شد

مشارکت 9 هزار متخصص مقیم خارج در اکوسیستم فناوری کشور

مشارکت 9 هزار متخصص مقیم خارج در اکوسیستم فناوری کشور

به گزارش بی دانلود رئیس مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از عرضه راهکاری برای رفع چالش َسربازی و مسائل حقوقی متخصصان ایرانی مقیم خارج اطلاع داد و اظهار داشت: در برنامه جذب این متخصصان تابحال ۹ هزار نفر مشارکت کردند.


مهدی قلعه نوی در گفتگو با ایسنا با اشاره به اینکه همکاری با کارآفرینان و متخصصان ایرانی مقیم خارج از ۵ سال قبل در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شروع شده است، اضافه کرد: ما تا کنون همکاری با بیشتر از ۹ هزار نفر از متخصصان و کارآفرینان ایرانی مقیم خارج را از راه ایجاد پلتفرمی، آغاز کردیم.
وی با اشاره به اینکه در این همکاری، چندین مدل در نظر گرفته شده است، اظهار نمود: "ایجاد شرکتهای دانش بنیان"، "همکاری با دانشگاه‎های کشور"، "همکاری با پژوهشگران ایرانی در چارچوب عرضه سخنرانی و عرضه مشاوره" و یا برگزاری "کارگاه های آموزشی" همچون مدلهای همکاری ما با کارآفرینان و متخصصان ایرانی مقیم خارج است و به هر نحوی که این دسته از متخصصان علاقه مند باشند که با مجموعه های داخل ایران همکاری داشته باشند، ما از آنها حمایت خواهیم کرد.
قلعه نوی تصریح کرد: بر این اساس ما پلتفرمی را طراحی کردیم و در آن در کنار این محققان و کارآفرینان هستیم تا همکاری متقابل صورت گیرد.
رئیس مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری معاونت علمی، از طریق اندازی ۱۳۰ پایگاه جذب کارآفرینان و متخصصان ایرانی مقیم خارج کشور، در ایران اطلاع داد و خاطرنشان کرد: این پایگاه ها شامل دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و شرکتهای دانش بنیان می شوند و این محققان می توانند پروپوزال های خویش را در سایتی که تعریف شده است، بارگذاری کنند و این پروپوزال ها بعد از بررسی در یکی از پایگاه های جذب تایید می شود.
وی با تکیه بر این که فرایند تایید این پروپوزال ها در مدت زمان کمی صورت خواهد گرفت، تصریح کرد: در مدت کمی پس از بررسی پروپوزال‎ها این افراد پذیرش خواهند شد.
قلعه نوی با تکیه بر این که تمرکز این پایگاه ها بر جذب این دسته از متخصصان نیست، اظهار نمود: ما بیشتر علاقه مند هستیم که متخصصان ایرانی مقیم خارج با پژوهشگران ایرانی داخل کشور و همینطور شرکت ها، پژوهشگاه ها و دانشگاه های کشور ارتباط برقرار و پروژه تعریف کنند.
وی خاطرنشان کرد: در سالهای اخیر حدود ۲۵۰۰ نفر از متخصصان ایرانی ها مقیم خارج به کشور بازگشتند و مشغول به فعالیت هستند، ضمن آنکه حدود ۳۲۰ نفر از آنها در کشور شرکت دانش بنیان تاسیس کردند.
قلعه نوی با تکیه بر این که تعداد قابل توجهی از این افراد مبادرت به برگزاری کارگاه های آموزشی و عرضه سخنرانی کردند، اضافه کرد: تا کنون بیشتر از ۹ هزار نفر از متخصصان و کارآفرینان ایرانی مقیم خارج در پلت فرم ما جذب شدند و همکاری خویش را با طرف های ایرانی آغاز کردند.
رئیس مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری معاونت علمی اظهار داشت: به صورت کلی ما در این برنامه به ایرانی ها مقیم خارج که سال ها از ایران دور بودند و با تحولات قوانین ایران آشنا نیستند، اعلام کردیم که یک سال در ایران باشند و ما در کنار آنها هستیم و از آنها حمایت خواهیم کرد و آنها هم در این زمان نوع همکاری خویش را با بخش های علمی و فناوری کشور انتخاب کنند.
وی ضمن اشاره به نحوه رفع مشکل خدمت نظام وظیفه متخصصان ایرانی مقیم خارج کشور، اظهار نمود: این افراد می توانند در دانشگاه ‎ها و شرکتهای دانش بنیان پروژه ای را اجرایی کنند که از این طریق مشکل خدمت نظام وظیفه آنها مرتفع خواهد شد.
قلعه نوی تصریح کرد: حدود ۳۰۰ نفر از متخصصان ایرانی مقیم خارج که به کشور بازگشتند، در ایران شرکت راه اندازی کردند و همین تعداد در شرکتهای دانش بنیان مشغول به فعالیت شدند و تعداد قابل توجهی از آنها عرضه سخنرانی داشتند.
وی با اشاره به اینکه برای جذب کارآفرینان و متخصصان ایرانی، سختگیری هایی در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: ما متخصصان ایرانی مقیم خارجی را در دانشگاه ها پذیرش می نماییم که در ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا باشند؛ چون در نظر داریم تا برترین پژوهشگران ایرانی را وارد جریان توسعه فناوری کشور نماییم، ازاین رو در آینده درصدد هستیم که این روند تسهیل شود تا افراد بیشتری جذب شوند.
به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا، برنامه "همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور" در جهت نیل به اهداف بلندمدت چشم انداز علمی کشور و بهره گیری از ذخایر علمی و حرفه ای سرمایه انسانی خارج از کشور، توسط مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری و با همکاری دانشگاه ها، پژوهشگاه ها، پارک های علم و فناوری، شرکتهای فناور و مراکز رشد و نوآوری منتخب کشور بعنوان "پایگاه میزبان" اجرایی شده است.
استفاده از ظرفیت علمی و حرفه ای متخصصان ایرانی خارج از کشور در مراکز علمی، فناوری و صنعتی کشور، ارتقای سطح علمی و حرفه ای پایگاه های میزبان، فراهم کردن شرایط مناسب جهت توسعه فناوری های نوظهور و پیشرفته در کشور، فراهم کردن شرایط انتقال مهارت ها، روش ها و قابلیت های خدماتی نوین توسط متخصصان ایرانی خارج از کشور به داخل و کمک به تأسیس شرکتهای فناور در حوزه های فناوری پیشرفته از اهداف این برنامه به حساب می آید.
افرادی که در این برنامه جذب می شوند به این شرح است:
دانش آموختگان دوره کارشناسی ارشد: فارغ التحصیلان دوره کارشناسی ارشد یا دوره های معادل آن همچون «دکتری حرفه ای»
دانش آموختگان دوره دکتری: فارغ التحصیلان دوره دکتری تخصصی یا دوره های معادل آن همچون «تخصص بالینی، تخصص پزشکی و فوق تخصص»
اساتید: ‬ اساتید ایرانی شاغل در یکی از دانشگاه ها یا مؤسسات تحقیقاتی خارج از کشور با مرتبه علمی استاد تمام، دانشیار یا استادیار
کارآفرینان: متخصصان ایرانی خارج از کشور دارای حداقل دو سال سابقه فعالیت در شرکتهای فناور خارج از کشور با سمت کارشناس، مشاور، محقق بخش تحقیق و توسعه (R & D) یا مدیر در یکی از مؤسسات یا شرکتهای شاخص علمی، فناوری، پژوهشی و صنعتی خارج از کشور و افراد دارای تجربه راه اندازی کسب و کار.




منبع:

1400/06/23
22:08:13
0.0 از 5
939
تگهای خبر: آموزش , اساتید , پروژه , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
beedownload بی دانلود