طی الارض از منظر فیزیک

طی الارض از منظر فیزیک

به گزارش بی دانلود عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در نشستی به بررسی زیبایی های هستی از نگاه فیزیک پرداخت و در بخشی از سخنان خود جنبه فیزیکی طی الارض را توضیح داد.


به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا، دکتر جمشید صباغ زاده، فیزیکدان و رئیس واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی در نشستی که با عنوان فیزیک و زیبایی های هستی بامداد امروز در دانشکده علوم انسانی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد برگزار شد، به بیان برخی موضوعات فیزیکی و شگفتی های خلقت پرداخت و اضافه کرد: چشم چهار محدودیت دارد که همچون آن میتوان به دو بعدی دیدن تصاویر، مجازی بودن آنها، تصویر معکوس و عدم وجود پیوستگی اشاره نمود.

وی در بخش دیگری از سخنانش نور را پدیده ای اسرارآمیز در هستی معرفی نمود اظهار داشت: نور، مرز خلقت است. ما در جایی حبس شده ایم که نور اطراف آنرا فراگرفته است. سی هزار سال تا مرکز کهکشان راه است؛ یعنی اگر یک انسان ۲۰ هزار سال پیش در بیابان آتشی روشن کرده باشد، نور حاصل از آن آتش هنوز از کهکشان خارج نشده است.

صباغ زاده ضمن اشاره به صفر بودن جرم نور اظهار داشت: اینکه جرم نور صفر مطلق است، از عجایب است و بدین مفهوم است که نور همیشه مجبور به حرکت است، چون اگر بایستد، هیچ است.

رئیس واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه ضمن اشاره به مبحث سرعت نسبی، اظهار داشت: وقتی دو اتومبیل با سرعت پنجاه کیلومتر بر ساعت به سمت یکدیگر می آیند، ما سرعت را صد کیلومتر بر ساعت می بینیم. اگر این دو ماشین در کنار یکدیگر با همین سرعت حرکت کنند، سرعت را صفر فرض می نماییم. برای اینشتین این سوال عنوان شد که چرا سرعت نور با وجود تغییر مسافت و حرکت ما ثابت است. چرا اگر ما با سرعت از نور دور شویم یا با سرعت به آن نزدیک شویم، باز هم سرعت آن از سیصد هزار کیلومتر بر ثانیه تغییر نمی کند؟

به قول صباغ زاده، در همین دوره بعد دیگری به نام زمان در فیزیک در نظر گرفته شد که از دید پنهان است. بعد چهارم یعنی اینکه من ایستاده ام و در همین حالت در بعد زمان درحال حرکت هستم.

وی ادامه داد: موجودی ناشناخته را در نظر بگیرید که خداوند به آن گفته است می تواند بعد حرکت خویش را تغییر دهد. عملا می تواند طی الارض کند. یعنی شیئی که ابعاد بالاتر دارد، می تواند طی الارض کند. کف دست دو بعدی است و هنگامی که یک قطره آب که شکل سه بعدی دارد، روی آن قرار می گیرد، فرمی عجیب و غریب پیدا می کند. ازاین رو آن چه ابعاد بالاتر دارد، وقتی وارد ابعاد پایین تر می شود، اشکال عجیب و غریب پیدا می کند.

صباغ زاده با بیان اینکه جهان ما طبق نسبیت عام که به دفعات ثابت شده، منحنی است، اظهار داشت: اینکه برخی فیزیکدانان می گویند امکان دارد فردی بدون اینکه مسافتی طولانی طی کند، در نقطه ای دیگر از کهکشان ظاهر شود، همین مفهوم را دارد.

این استاد فیزیک ضمن اشاره به اینکه زمان می تواند رقیق و غلیظ شود و این به موقعیت بستگی دارد، اظهار داشت: طول هم مطلق نیست؛ یعنی کهکشان و گیتی زمانی بزرگ است که سرعت ما کم باشد، اگر با سرعت نور حرکت نماییم، زمین را به صورت صفحه می بینیم.

صباغ زاده در انتهای سخنان خود با تکیه بر اینکه جهان آشوب نیست و نظم دارد، اظهار داشت: جهان برای ما ساده شده است. ما در یک سطح مقطعی زندگی می نماییم که هدفمند برای ما ساخته شده تا از زندگی خود لذت ببریم. دنیا نظم پیچیده ای دارد که برای ما محیط خوبی را فراهم آورده است. شایسته ترین کار این است که خالق این جهان را ستایش نماییم.




1401/03/24
08:57:46
0.0 از 5
583
تگهای خبر: دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
beedownload بی دانلود