محققان دانشگاه تورنتو:

پاستوریزه كردن شیر مادر می تواند كروناویروس را غیرفعال نماید

پاستوریزه كردن شیر مادر می تواند كروناویروس را غیرفعال نماید

به گزارش بی دانلود در یك مطالعه جدید كه در نوع خود نخستین است، محققان می گویند امكان دارد پاستوریزه كردن شیر مادر بتواند منجر به غیر فعال شدن كروناویروس جدید شود.


به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، محققان دانشگاه تورنتو و موسسه "سلامت سینای" ادعا می کنند که پاستوریزه کردن شیر مادر از راه یک روش خاص ویروس در رابطه با بیماری کووید-۱۹ را غیرفعال می کند.
محققان در این مطالعه می گویند: در صورتیکه مادری که مبتلا به بیماری کووید-۱۹ باشد، شیر خویش را که حاوی ویروس "SARS-CoV-۲" است، اهدا کند و به منظور اینکه از راه پستان یا قطرات تنفسی، پوست، پمپ های شیردوش و ظروف شیر بیماری منتقل نشود، پاستوریزه کردن آن شیر می تواند آنرا برای مصرف ایمن کند.
این مطالعه نخستین بار است که تاثیر پاستوریزاسیون شیر انسان را بر کووید-۱۹ در یک مقاله علمی بررسی می کند.
امروزه به مادران مبتلا به کووید-۱۹ سفارش می شود به شیردهی به فرزند خود ادامه دهند.
همینطور در کانادا اهدا و پاستوریزه کردن شیر مادر برای نوزادانی که با وزن خیلی کم به دنیا می آیند یا مادرانی که قادر به تغذیه مناسب نوزدان خود نیستند؛ امری رایج است. این امر به این علت است که بانکهای شیر در کانادا روش "هولدر"(Holder) را تمرین می کنند.
این روش شیر را به مدت ۳۰ دقیقه در دمای ۶۲.۵ درجه سانتیگراد گرم می کند و روش مناسبی برای خنثی سازی ویروس ها همچون HIV، هپاتیت و سایر ویروس های قابل انتقال از راه شیر انسان است. ازاین رو محققان به این فکر کردند که از نظر منطقی این روش شاید بتواند برای خنثی سازی ویروس کووید-۱۹ هم مفید باشد.
محققان برای آزمایش این فرضیه، شیر یک مادر را به ویروس SARS-CoV-۲ آلوده کردند. آنها سپس دو نمونه از این شیر را آزمایش کردند؛ یکی را به مدت ۳۰ دقیقه در دمای اتاق گذاشتند و دیگری را به مدت ۳۰ دقیقه در دمای ۶۲.۵ درجه سانتیگراد گرم کردند(روش هولدر).
آنها دریافتند که کروناویروس جدید پس از گرم شدن به این روش، غیرفعال شده و همینطور در نمونه رها شده در دمای اتاق هم ضعیف شده است. این می تواند نشان دهد که بعضی از خواص شیر مادر امکان دارد ویروس را به صورت طبیعی و بدون کمک پاستوریزاسیون خنثی کنند.
محققان حالا بودجه لازم را برای پیگیری بیشتر این مطالعه و این مورد جالب دریافت کرده اند.
محققان می گویند نوشیدن شیر مادر برای نوزادان بی خطر و مفید می باشد.
این مطالعه در مجله انجمن پزشکی کانادا(Canadian Medical Association Journal) انتشار یافته است.




منبع:

1399/05/12
23:19:35
5.0 / 5
509
تگهای خبر: دانشگاه , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
لینک دوستان بی دانلود