در نخستین نشست مجمع فناوری و نوآوری استان تهران بیان شد

باید نگاه جدیدی به پارك های علم و فناوری داشته باشیم

باید نگاه جدیدی به پارك های علم و فناوری داشته باشیم

رئیس پارك علم وفناوری دانشگاه تهران بیان نمود: الان باید به ایجاد network of network بپردازیم تا بتوانیم میان عناصر اصلی اكوسیستم مانند مراكز نوآوری، مناطق نوآوری، دانشگاه ها و مراكز رشد، پارك های علم و فناوری و… ارتباطات مشخص تری را شكل دهیم. بدین منظور باید نگاه جدیدی به پارك های علم و فناوری داشته باشیم.


به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا، نخستین نشست مجمع فناوری و نوآوری استان تهران با رویکرد "تحول دیجیتال؛ دلیل لزوم حضور جامعه و رسانه در راه توسعه" و با حضور دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، دکتر انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران، دکتر پیروز حناچی شهردار تهران، دکتر عباس زارعی هنزکی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، مهندس مهدی صفاری نیا، رئیس پارک فناوری پردیس و سایر فعالان اکوسیستم فناوری و نوآوری به میزبانی پارک فناوری پردیس در کارخانه نوآوری آزادی، ۲۳ شهریور ۱۳۹۹ برگزار گردید.
دکتر زارعی هنزکی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، در این جلسه با تاکید بر ضرورت شکل گیری مناطق نوآوری در دنیا خاطرنشان کرد: امروزه نسل چهارم پارک های علم و فناوری دیگر دیواری نمی شناسد. باید گفت مناطق نوآوری جدا از مردم نیستند و با مردم زندگی می کنند. کار، زندگی، تفریح و یادگیری را می توان بعنوان چهار عنصر مناطق نوآوری برشمرد.
ایشان در ادامه با اشاره به ضرورت همکاری میان صنعت، دانشگاه و دولت در راه رسیدن به توسعه اضافه کرد: در دنیا پس از مطرح شدن تحول دیجیتال digital (transformation) مسیر مشخص تری برای رسیدن به توسعه شکل گرفته است. در واقع جامعه و رسانه هم باید در کنار یکدیگر در این راه گام بردارند.
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران تصریح کرد: در این راستا حضور بخش های دیگر همچون استانداری و شهرداری سبب می شود تا بتوانیم در راه توسعه از حضور جامعه هم بهره مند شویم. نوع نگاه توسعه ای در شهرداری و آشنایی با پروژه شهر دانش دانشگاه تهران و همینطور وجود طرح های توسعه ای مختلف در این حوزه، به توسعه کشور از راه شرکت های دانش بنیان کمک خواهد نمود.
دکتر زارعی هنزکی، با تبیین تلاشهای صورت گرفته جهت شبکه سازی در اکوسیستم کارآفرینی، نوآوری، فناوری و لکه گذاری های انجام شده در این حوزه، عنوان کرد: الان باید به ایجاد network of network بپردازیم تا بتوانیم میان عناصر اصلی اکوسیستم مانند مراکز نوآوری، مناطق نوآوری، دانشگاه ها و مراکز رشد، پارک های علم و فناوری و… ارتباطات مشخص تری را شکل دهیم. بدین منظور باید نگاه جدیدی به پارک های علم و فناوری داشته باشیم.
ایشان در ادامه سخنان خود به مبحث شناسایی و ارزیابی بخش های نوآوری و فناوری (node) پرداخت و اظهار نمود: معاونت علمی و فناوری می تواند در نقش یک نهاد تأیید صلاحیت (Accreditation Body) ظاهر شود و پارک های علم و فناوری و بخش پذیرش پارک ها را بعنوان ارکان اصلی و بازوهای خود برای شناسایی تفکر دانش بنیان انتخاب نماید تا در نهایت شبکه های بوجود آمده در این اکوسیستم بتوانند در کنار یکدیگر قرار بگیرند.
در این جلسه، مدیران نهادهای فعال زیست بوم نوآوری و فناوری استان تهران با استقبال از برگزاری نخستین مجمع فناوری و نوآوری استان که زمینه ساز همکاری و هم افزایی بیشتر بازیگران این زیست بوم خواهد شد، بر توجه به استقرار تعداد کثیری از نقش آفرینان حوزه فناوری و نوآوری و تحقق بیشتر از نیمی از اقتصاد دانش بنیان کشور در استان تهران، این استان را پرچمدار توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری کشور برشمردند و بر همکاری و شبکه سازی میان ذی نفعان در چارچوب مجمع فناوری و نوآوری استان تاکید کردند.
بنا بر اعلام پارک علم وفناوری دانشگاه تهران، همینطور در بخش دیگری از این نشست عنوان شد، مجمع از ستاد هماهنگی امور فناوری و نوآوری استان انتظار دارد فرصت ها و موانع رشد زیست بوم فناوری و نوآوری استان و مشکلات فعالیت استارت آپ ها، کارآفرینان و شرکت های دانش بنیان و فناور، سرمایه گذاران و دیگر فعالان در استان را با همفکری و استفاده از نظر خبرگان و ذی نفعان استخراج و پیشنهادهای خویش را به کارگروه آموزشی، پژوهشی فناوری و نوآوری عرضه و پیگیری کند. با عنایت به این که اقتصاد دانش بنیان مسیر مهمی برای رونق اشتغال و جهش تولید است از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، استانداری و شهرداری تهران انتظار می رود گفتمان نوآوری و فناوری را در استان حاکم و دستگاه های اجرایی را به همکاری با این زیست بوم تشویق کند.



1399/06/25
19:41:24
5.0 از 5
1822
تگهای خبر: ارتباطات , استارت آپ , پروژه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
beedownload بی دانلود