در كارگاه بین المللی كووید-۱۹ و الگوی مصرف آب مطرح شد

۴۹۲ شهر ایران با سرانه آبی بیشتر از ۱۵۰ لیتر برای هر نفر

۴۹۲ شهر ایران با سرانه آبی بیشتر از ۱۵۰ لیتر برای هر نفر

به گزارش بی دانلود آمارهای جهانی نشان داده است كه با افزایش شیوع بیماری كووید-۱۹ میران مصرف آب افزایش جدی یافته است و در ایران هم متوسط سرانه آب مصرفی شهری ۱۵۰ لیتر برای هر نفر در سال است كه ۴۹۲ شهر مصرف سرانه آبی بیشتر از ۱۵۰ لیتر برای هر نفر در سال را داشتند كه این امر نشان داده است كه كشور نیازمند اصلاح الگوی مصرف آب است.


به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا بنفشه زهرایی، استاد دانشگاه تهران و مدیر گروه مدیریت منابع آب و هیدرولوژی امروز در کارگاه بین المللی "کووید-۱۹ و الگوی مصرف آب" با تکیه بر اینکه شیوع این بیماری اثرات زیادی را بر مصرف آب داشته و باعث افزایش منابع آب شده است، اظهار داشت: این بیماری علاوه بر تحت تأثیر قرار دادن منابع آبی، منابع غذایی و انرژی را متاثر کرده است، ضمن آنکه طبق آمارها مصرف انرژی در بخش حمل و نقل عمومی کاهش و در بخش خودرو های شخصی افزایش یافته است.
وی با تکیه بر اینکه در زمان های قرنطینه میزان مصرف آب دو برابر شده است، اظهار نمود: بر مبنای مطالعاتی که در ایتالیا انجام شده حتی این بیماری بر روی رژیم غذایی خانوارها هم تغییر بوجود آورده است.
زهرایی، ضمن اشاره به رسیدن جمعیت کره زمین به ۹ میلیارد و ۶۰۰ نفر تا سال ۲۰۵۰، تصریح کرد: پیشبینی ها نشان داده است تا سال ۲۰۵۰ مصرف غذا دو برابر خواهد شد و مصرف سرانه آب به بیشتر از ۵ هزار میلیارد متر مکعب خواهد رسید و با روند کنونی کووید-۱۹ این میزان مصرف روند افزایشی خواهد داشت.
استاد دانشگاه تهران با اشاره به اینکه میزان مصرف انرژی تا سال ۲۰۵۰ افزایش ۲۷ برابری را تجربه خواهد کرد، خاطرنشان کرد: تولید محصولات غذایی که یکی از منابع مصرف کننده آب به حساب می آید، روند افزایشی خواهد داشت و این در شرایطی است که جهان با پدیده تغییر اقلیم مواجه می باشد و دراین پدیده انتظار می رود که بهره وری بخش کشاورزی تغییرات قابل توجهی خواهد داشت، بگونه ای که خاورمیانه ۲۵ درصد کاهش بهره وری در حوزه کشاورزی به علت تغییر اقلیم را تا سال ۲۰۸۰ دارد.
وی با تکیه بر اینکه کشورهای خاورمیانه فشار مضاعفی را در اثر این پدیده تجربه می کنند، اظهار داشت: ۱۲ کشور از ۱۷ کشور خاورمیانه تحت استرس شدید آبی هستند و این در شرایطی است که تأمین آب در این کشورها حتی در شرایط عادی با دشواری همراه می باشد.
مدیر کل دفتر مدیریت مصرف و ارتقای بهره وری آب و آبفا، خاطرنشان کرد: بر مبنای پیشبینی بانک جهانی، بیشترین میزان خسارت اقتصادی ناشی از محدودیت منابع آبی متوجه کشورهای خاورمیانه است، به گونه‎ای که این کشورها ۶ تا ۱۴ درصد از GDP را تا سال ۲۰۵۰ بعنوان خسارت ناشی از تغییر اقلیم از دست می دهند که خسارت قابل توجهی است.

۲۸میلیون ایرانی تحت استرس آبی
وی ضمن اشاره به وضعیت ایران در این شرایط، اظهار داشت: بر مبنای نقشه های توزیع جمعیت، ۵۰ درصد مردم در کنار آبریز فلات مرکزی و ۲۵ درصد در حوضه خلیج فارس که ۵۰ درصد آب تجدیدپذیر را در خود دارد، ساکن هستند. این ناسازگاری توزیع جمعیت باعث کاهش تاب آوری خواهد شد.
به گفته وی تا سال ۲۰۱۵ حدود ۵۰ میلیون نفر از جمعیت ایران تحت استرس آبی بودند که با افزایش بارش ها و تلاشهای انجام شده این میزان به ۲۸ میلیون تا ۳۰ میلیون نفر رسید، ولی در کمترین حالت ۲۸ میلیون نفر از جمعیت ایران همواره تحت استرس آبی قرار دارند.
زهرایی، با اشاره به اینکه این عدد نشان دهنده صدمه پذیر بودن سیستم تأمین آب آشامیدنی است، اظهار نمود: تغییرات آب و هوایی و محدودیت منابع آبی دلایلی است که باید سرمایه گذاری برای افزایش تاب آوری را ارتقا دهیم.

اضافه برداشت از آب های زیر زمینی
وی برداشت آب از منابع زیر زمینی را قابل توجه دانست و تصریح کرد: میزان برداشت آب های زیر زمینی به ۱۴۰ میلیارد متر مکعب رسیده است، ضمن آنکه ۸۳ درصد از تأمین آب روستایی، ۶۳ درصد از آب صنعتی و ۵۷ درصد آب شهری وابسته به منابع زیر زمینی بسیار ناپایدار است که حتی در شرایط عادی گرفتار مشکل هستند.
این عضو هیات علمی دانشگاه تهران متوسط سرانه آب مصرفی شهری را ۱۵۰ لیتر برای هر نفر در سال ذکر کرد و افزود: آمارها نشان داده است که ۴۹۲ شهر مصرف سرانه بیشتر از ۱۵۰ لیتر برای هر نفر در سال را داشتند که این امر نشان داده است کشور نیازمند اصلاح الگوی مصرف آب است.



1399/08/22
20:08:21
5.0 از 5
1241
تگهای خبر: تولید , دانشگاه , سیستم , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
beedownload بی دانلود