مقابله با كرونای جهش یافته به كمك سلول های قاتل!

مقابله با كرونای جهش یافته به كمك سلول های قاتل!

به گزارش بی دانلود پژوهشگران باور دارند که سیستم ایمنی بدن علاوه بر آنتی بادی، گروهی از سلول ها را تولید می کند که می توانند به مقابله با کووید-۱۹ بپردازند.


به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا و به نقل از نیچر، در رقابت شکل گرفته برای مقابله با گونه های جدید کروناویروس، محققان به دنبال چیزی فراتر از آنتی بادی ها برای پیدا کردن سرنخ ایمنی همیشگی در مقابل کووید-۱۹ هستند.
نگرانی ها در مورد انواع کروناویروس که امکان دارد تا حدی نسبت به واکسن مقاوم باشند، علاقه به بررسی واکنش های بدن را که به محافظت در مقابل ویروس ها کمک می کنند، پدید آورده است. دانشمندان امیدوارند که حتی اگر آنتی بادی ها(واکسن) در مقابله با بیماری کم اثر بشوند، "سلول های تی کشنده"(killer T cells) بتوانند ایمنی در مقابل کووید-۱۹ را فراهم نمایند.
پژوهشگران حالا داده های موجود را بررسی نموده اند و به دنبال نشانه هایی هستند که ثابت کنند سلول های تی می توانند به حفظ ایمنی پایدار کمک کنند.
"داینا گریبوش"(Daina Graybosch)، تحلیلگر حوزه زیست فناوری می گوید: ما می دانیم که احتمال دارد آنتی بادی ها تأثیر کمتری داشته باشند اما شاید سلول های تی بتوانند ما را نجات دهند. این مورد از نظر بیولوژیکی، منطقی است. ما داده ای در اختیار نداریم اما می توانیم امیدوار باشیم.
ابداع واکسن کروناویروس، تا حد زیادی بر آنتی بادی ها متمرکز شده است. "آلساندرو سته"(Alessandro Sette)، ایمنی شناس "موسسه ایمنی شناسی لاجولا"(Jolla Institute for Immunology) در کالیفرنیا اظهار داشت: آنتی بادی ها بخصوص گروهی از آنها که به پروتئین های مهم ویروس متصل می شوند و جلوی عفونت را می گیرند، می توانند کلید "عقیم سازی ایمنی" باشند که نه تنها شدت بیماری را می کاهد، بلکه به صورت کلی از عفونت پیشگیری می کند.
این سطح از محافظت، بعنوان یک استاندارد طلایی در نظر گرفته می شود اما معمولا به آنتی بادی های بسیاری نیاز دارد. سته افزود: اگر دستیابی به این استاندارد میسر شود، عالی است اما لزوما همیشه این اتفاق نمی افتد.
سلول های قاتل!
سیستم ایمنی در کنار آنتی بادی ها، گروهی از سلول های تی را هم تولید می کند که می توانند ویروس ها را هدف قرار دهند. بعضی از این سلول ها معروف به "سلول های تی کشنده"(Killer T cells)، سلول های آلوده به ویروس را شناسایی می کنند و از بین می برند. بقیه آنها موسوم "سلول های تی کمک کننده"(Helper T cells)، برای عملکردهای گوناگون ایمنی همچون تحریک تولید آنتی بادی ها و سلول های تی کشنده، مهم هستند.
سلول های تی، از عفونت پیشگیری نمی کنند چونکه کار خویش را بعد از نفوذ ویروس به بدن آغاز می کنند، اما برای پاکسازی عفونتی که شروع شده است، مهم هستند. در مورد کووید-۱۹، شاید سلول های کشنده بتوانند به معنای تفاوت میان یک عفونت ملایم و عفونت شدید باشند که به درمان در بیمارستان نیاز دارد. "آنیکا کارلسون"(Annica Karlsson)، ایمنی شناس "موسسه کارولینسکا" (Karolinska Institute) سوئد اظهار داشت: اگر سلول های تی کشنده بتوانند سلول های آلوده به ویروس را قبل از گسترش از بین ببرند، بر میزان بیماری اثر می گذارند. شاید آنها بتوانند با محدود کردن میزان ویروس در بدن شخص مبتلا، انتقال را کاهش دهند؛ بدین ترتیب فرد آلوده، ذرات ویروسی کمتری را به جامعه منتقل می کند.
سلول های تی می توانند مقاومت بیشتری نسبت به تهدیدات ناشی از انواع در حال ظهور کروناویروس داشته باشند. پژوهش سته و همکارانش نشان داده است که افراد مبتلا به کروناویروس، معمولا سلول های تی را تولید می کنند که حداقل ۱۵ تا ۲۰ بخش متفاوت از پروتئین کروناویروس را هدف قرار می دهند اما این که کدام قسمت از پروتئین هدف قرار بگیرد، می تواند بین افراد گوناگون، متفاوت باشد. بدین ترتیب، جمعیتی از افراد می توانند تنوع زیادی از سلول های تی را تولید کنند که ویروس را به دام می اندازند. سته اظهار داشت: این مورد برخلاف وضعیت آنتی بادی ها، جهش ویروس را برای فرار از شناسایی دشوار می سازد.
هنگامی که بررسی های آزمایشگاهی نشان داد نوع معروف به "۵۰۱Y.V۲" که در آفریقای جنوبی شناسایی شده، تا حدی در مقابل آنتی بادی هایی که برای مقابله با انواع پیشین کروناویروس ایجاد می شوند، مقاوم است، پژوهشگران فکر کردند که شاید سلول های تی در مقابل جهش های آن، صدمه پذیری کمتری داشته باشند.
نتایج ابتدایی نشان می دهند که دانشمندان احیانا درست فکر کرده اند. محققان متوجه شدند بیشتر واکنش های سلول تی نسبت به واکسیناسیون کروناویروس یا عفونت پیشین، نواحی جهش یافته در دو نوع اخیر آنرا هدف قرار نمی دهند. سته و گروهش، شواهد اولیه ای را در اختیار دارند که نشان می دهند بیشتر واکنش های سلول تی بعید است تحت تأثیر جهش ها قرار بگیرند.
"جان وری"(John Wherry)، ایمنی شناس "دانشگاه پنسیلوانیا"(University of Pennsylvania) اظهار داشت: اگر سلول های تی در مقابل نوع ۵۰۱Y.V۲ فعال بمانند، امکان دارد از بدن در مقابل بیماری های شدید محافظت کنند اما درک این مورد با بررسی داده های موجود دشوار است. ما تلاش داریم اطلاعات علمی را از این داده ها به دست بیاوریم. ما همه چیز را در کنار هم قرار می دهیم تا پلی برای عبور از این شکاف ها ایجاد نماییم.
به روزرسانی واکسن ها
پژوهشگران، داده های بالینی در ارتباط با چندین واکسن کروناویروس را تجزیه و تحلیل کرده اند تا سرنخ های در ارتباط با کارایی آنها را در مقابله با ویروس ۵۰۱Y.V۲ بررسی نمایند. تابحال حداقل سه واکسن، تأثیر کمی را در محافظت در مقابل کووید-۱۹ آفریقای جنوبی نشان داده اند.
این نتایج بخصوص در مورد واکسن "آسترازنکا"(AstraZeneca) چشم گیر بودند. تأثیر این واکسن در مقابل کووید-۱۹، در یک نمونه شامل ۲۰۰۰ نفر در آفریقای جنوبی، تنها ۲۲ درصد بود. "شین کروتی" (Shane Crotty)، ایمنی شناس موسسه لاجولا اظهار داشت: این آزمایش، بسیار کوچک بود و شرکت کنندگان آن هم بسیار جوان بودند؛ به همین دلیل، پژوهشگران نمی توانند در مورد بیماری های شدید نتیجه گیری کنند.
برخی از سازندگان واکسن کروناویروس هم اکنون به دنبال روش هایی هستند تا واکسن هایی را ابداع کنند که سلول های تی را به شکل موثرتری تقویت می کنند. آنتی بادی ها فقط پروتئین های خارج از سلول را تشخیص می دهند و خیلی از واکسن های کروناویروس، به شناسایی پروتئین خوشه ای می پردازند که روی سطح ویروس قرار دارد. کارلسون اظهار داشت: پروتئین خوشه ای، کاملا متغیر است و این احتمال وجود دارد که مستعد جهش باشد. این موضوع، خطر فرار انواع در حال ظهور ویروس از تشخیص آنتی بادی را پدید می آورد.
در مقابل، سلول های تی می توانند پروتئین های ویروسی بیان شده در سلول های آلوده را هدف قرار دهند و بعضی از این پروتئین ها، بسیار پایدار هستند. این موضوع، امکان طراحی واکسن را ضد پروتئین هایی که جهش کمتری نسبت به پروتئین خوشه ای دارند، بالا می برد و اهداف در ارتباط با چندین پروتئین را در یک واکسن ترکیب می کند.
شرکت زیست فناوری "Gritstone Oncology" در حال طراحی یک واکسن آزمایشی است که کد ژنتیکی در ارتباط با قطعات چندین پروتئین کروناویروس را ترکیب می کند تا اطمینان حاصل شود که واکنش های آنتی بادی، قوی هستند. آزمایش های بالینی این واکسن مقرر است طی سه ماه نخست سالجاری انجام شوند.
"اندرو آلن"(Andrew Allen)، رئیس شرکت Gritstone Oncology امیدوار است که واکسن های کنونی، در مقابل انواع جدید کروناویروس موثر باشند و مردم هیچگاه به واکسن این شرکت نیاز پیدا نکنند. وی در اینباره اظهار داشت: ما خویش را برای ماجراهای دشوار آماده کرده ایم. امیدوارم که کار ما اتلاف وقت بوده باشد اما آماده بودن، خوب است.




منبع:

1399/11/27
14:16:30
0.0 از 5
986
تگهای خبر: تولید , دانشگاه , سیستم , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
beedownload بی دانلود