رحیمی مطرح كرد

ابلاغ وضعیت ساماندهی مراكز آموزش عالی كشور تا دو ماه آینده

ابلاغ وضعیت ساماندهی مراكز آموزش عالی كشور تا دو ماه آینده

به گزارش بی دانلود معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم با اشاره به اینکه برنامه ریزی ساماندهی آموزش عالی و مؤسسات، از سه سال پیش شروع شده و حدود یک سال است که پیاده سازی آن شروع شده، اظهار داشت: ساماندهی تمام مؤسسات مشمول به صورت میدانی صورت خواهد گرفت و طی یک الی دو ماه آینده تمام مؤسسات وضعیت شان روشن و ابلاغ می شود.


به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا، در نشست مجازی رؤسای دانشگاه ها و مؤسسات آموزشی، پژوهشی و فناوری که با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، قائم مقام و معاونان این وزارت و حضور مجازی رؤسای دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و مراکز علمی و با محوریت بررسی وضعیت آموزش عالی کشوردر سالن شهدای جهادعلمی وزارت علوم برگزار شد، دکتر غلامحسین رحیمی با اشاره به اینکه در آمایش آموزش عالی متناسب سازی رشته ها و مأموریت گرایی مطرح است، اظهار نمود: مأموریت گرایی و متناسب شدن رشته ها همراه با ساماندهی مؤسسات انجام می گیرد.
وی به شورای مدیریت استانی آموزش عالی هم اشاره نمود و اظهار داشت: این مورد هم سال قبل ابلاغ گردید و دانشگاه های استان ها شورای استان را تشکیل دادند و دبیر شورا در همه استان ها منصوب شده و شورای مدیریت استانی مبتنی بر دو طرح منطقه بندی و مدیریت منطقه ای آموزش عالی است و تصویب شده تا منطقه بندی در مقیاس استانی صورت گیرد.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در ادامه به بحث پژوهش پرداخت و اظهار داشت: چاپ مقالات در مجلات بین المللی شامل همه رشته ها، گروه ها و اعضای علمی آموزشی و پژوهشی می شود؛ البته این میزان کم و زیاد دارد. ارتباط دانشگاه ها با صنعت بخصوص در انجام طرح های تقاضامحور و کارفرمایی خوب بوده، البته گرچه شامل همه دانشگاه ها نمی گردد اما روند رو به رشد بوده است.
ایشان در ادامه اضافه کرد: دوره های پسادکتری و دستیار پژوهشی از برنامه هایی است که در سال ۱۴۰۰ به طور گسترده در پژوهشگاه ها و دانشگاه ها باید اجرا شوند. مهارت آموزی از برنامه های دو سه سال گذشته است که خیلی خوب در دانشگاه ها پیگیری شده و این مهم را باید باز هم تقویت نماییم و گسترش دهیم.
رحیمی در ادامه اظهار نمود: از برنامه های سال ۱۴۰۰ بحث شرکتهای دانشگاهی است. آئین نامه ای را در زمان دکتر فرهادی ابلاغ کردند درباره تأسیس شرکتهای فناور که دو بخش شده است. یک بخش شرکت هایی که توسط اساتید تأسیس می شود و بخش دومی که درباره شرکتهای دانشگاهی است. دانشگاه ها عملکرد خودشان را در حوزه شرکتهای دانشگاهی اعلام کنند تا آنها را تشویق نماییم. در این راستا در حال بررسی و برنامه ریزی هستیم تا دفتری تحت عنوان تجاری سازی و سرمایه گذاری در همه دانشگاه ها و پژوهشگاه های کشور تشکیل گردد.
رحیمی درمورد حوزه فناوری اضافه کرد: مشارکت دانشگاه ها در توسعه فناوری در چند سال گذشته مناسب بوده و باید در سال ۱۴۰۰ این را گسترش دهیم. در این خصوص زیرساخت های خوبی فراهم شده و دانشگاه ها آمادگی پیدا کردند تا بتوانند طرح های تحقیقاتی فناوری و کارفرمایی را انجام دهند.
او در آخر اظهار نمود: پارک های علم و فناوری استانی، پارک های ملی ما هستند. همینطور یک سری پارک های علم و فناوری دانشگاهی داریم و همانگونه که دانشگاه ها تابحال محوریت علمی بوده اند، الان برای ایجاد پارک ها هم محوریت داشته و شالوده دانش بنیانی پارک های علم و فناوری را دانشگاه های ما شکل می دهند و یکی از انتظارات مان از شورای مدیریت استانی همکاری و حمایت در همین زمینه خواهد بود.




منبع:

1400/01/22
13:16:16
0.0 از 5
1204
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
beedownload بی دانلود