در راستای پایش زلزله در شهر تهران محقق شد

حفر نخستین چاه برای نصب دستگاه های بررسی تغییرات پوسته زمین در منطقه 15 تهران

حفر نخستین چاه برای نصب دستگاه های بررسی تغییرات پوسته زمین در منطقه 15 تهران

به گزارش بی دانلود سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از خرید شش دستگاه لرزه نگاری درون چاهی بمنظور بررسی تغییرات پوسته زمین آگاهی داد و اظهار داشت: این دستگاه تا حالا به بهره برداری نرسیده است ولی شش نقطه برای حفر چاه ها بمنظور نصب این دستگاهها جانمایی و یکی از این چاه ها در مرکز مدیریت بحران منطقه آزادگان واقع در منطقه 15 تهران حفر شده است.



به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا دکتر علی نصیری امروز در نشست بررسی زلزله احتمالی شهر تهران، چالش ها و راه حل ها که بصورت آنلاین برگزار شد، با اشاره به اینکه "غیر مترقبه" خواندن زلزله اصطلاحی عجیب است، اظهار داشت: ما با زلزله به دنیا می آییم و تعدادی از شهروندان به علت وقوع زلزله فوت می کنند و در این حوزه نیاز است تا از خواب بیدار شویم چونکه ایران یکی از زلزله خیزترین کشورهای جهان با گسل های فراوانی است که حدود ۹۰ درصد مساحت آنرا پوشانده است.

وی وقوع بیش از ۱۴ زلزله با بزرگای بیش از ۷ از ۱۹۰۰ تا حالا و بیش از ۵۰ زلزله با بزرگای بیش از شش در فلات ایران را از دیگر دلیلهای لرزه خیزی کشور دانست و اظهار نمود: بیش از ۱۲۰ هزار نفر از سال ۱۹۰۰ تا به امروز در فلات ایران به علت وقوع زلزله کشته شده اند که این عدد قابل توجهی است.

نصیری شهر تهران را در محاصره گسل ها توصیف کرد و افزود: از با اهمیت ترین گسل های تهران می توان به "گسل مشا" با طول تقریبی بیش از ۲۰۰ کیلومتر، "گسل شمال تهران" با طول تقریبی بیش از ۱۰۰ کیلومتر و "گسل جنوب ری" با طول تقریبی بیش از ۲۰ کیلومتر اشاره نمود که هر کدام می توانند موجب زلزله ویرانگری شوند.

سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به اینکه در شهر تهران هر ۲۰۰ سال یک زلزله بزرگتر از ۴ رخ می دهد، خاطرنشان کرد: با انتشار کرونا من به "زلزله + کرونا" فکر می کنم و بمنظور پایش این مخاطره چهار میز پایش برخط مخاطرات شهر تهران در زمینه زلزله با عناوین "سامانه هشدار سریع زلزله" برای دریافت سیگنال از سامانه و ارسال آن به سازمان های عملیاتی، "سامانه برآورد خسارت زلزله" برای اعلام میزان تلفات و خسارات ناشی از زلزله با ارائه ۷۰ گزارش متنوع تا پنج دقیقه پس از وقوع زلزله، "سامانه پایش پوسته زمین" برای رصد برخط جابجایی گسل ها و میزان فرونشست زمین در شهر و "سامانه پیش نشانگر زلزله" برای پایش ماهواره ای لرزه ای گسل ها بمنظور پیش بینی زلزله احتمالی در شهر تهران را راه اندازی کردیم.

نصیری، سابقه راه اندازی سامانه هشدار سریع زلزله شهر تهران را از سال ۹۲ در قالب همکاری فنی با آژانس همکاریهای بین المللی ژاپن-تهران دانست و اضافه کرد: در این راستا مبادرت به راه اندازی آزمایشی سامانه هشدار سریع با ۴ ایستگاه شتاب نگاری برخط و جانمایی ایستگاه های هشدار سریع کردیم. نصب سنسورها و تجهیزات برقی و مخابراتی و توسعه و ارتقای این سامانه از دیگر اقدامات انجام شده در این حوزه بوده است.

به گفته وی در حوزه دسترسی به سامانه هشدار سریع در وضعیت خوبی هستیم بگونه ای که ۱۴ دستگاه شتاب نگاری از طرف شهرداری در تهران نصب شده است. ضمن آنکه از طرف مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ۱۰ دستگاه شتابنگاری و از طرف شرکت ملی گاز ۴۵ دستگاه شتابنگاری نصب و به بهره برداری رسیده است.

سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ضمن اشاره به راه اندازی سامانه تخمین سریع خسارات و تلفات زلزله در تهران اظهار داشت: بمنظور واکنش اضطراری موثر به فاصله دقایقی پس از وقوع زلزله نیاز به ایجاد بستر سخت افزاری و نرم افزاری مناسب برای تخمین میزان و موقعیت صدمات ناشی از زلزله داریم که برای این منظور این سامانه با ۱۴ایستگاه شتاب نگاری بر خط به بهره برداری رسیده است.

نصیری راه اندازی میز پایش برخط هوشمند الگوهای پیش نشانگر لرزه ای را از دیگر خدمات این سازمان برای مدیریت بحران بعد از وقوع زلزله ذکر کرد و اظهار داشت: پردازش اولیه داده ها و نصب نرم افزارها و تهیه کدهای کامپوتری مورد نیاز، بررسی و تعیین تغییرات زمین لرزه ای روی داده های الکترومغناطیسی، بررسی چگالی الکترونی یونسفری از داده های GPS و بررسی تغییرات جذب امواج دنباله ای از اهداف راه اندازی این میز خدمت است.

وی همین طور از خرید شش دستگاه لرزه نگاری درون چاهی بمنظور بررسی تغییرات پوسته زمین آگاهی داد و اظهار داشت: این دستگاه تا حالا به بهره برداری نرسیده است ولی شش نقطه برای حفر چاه ها برای نصب این دستگاه ها جانمایی و یکی از این چاه ها در مرکز مدیریت بحران منطقه آزادگان واقع در منطقه ۱۵ تهران حفر شده است.

سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ضمن اشاره به برنامه های این سازمان برای پایش فرونشست زمین اظهارکرد: ما برای پایش مخاطرات طبیعی و انسان ساز نمی توانیم تکنولوژی های جدید را نادیده بگیریم ولی برای این پایش تنها نیاز به فناوری نداریم بلکه نیازمند سیاست گذاری و برنامه ریزی برای کاهش ریسک مخاطرات داریم.





منبع:

1400/07/19
10:15:11
0.0 از 5
683
تگهای خبر: تكنولوژی , خدمات , سنسور , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
beedownload بی دانلود