کوشش برای ساخت واکسن مادام العمر کووید-۱۹ در ژاپن

کوشش برای ساخت واکسن مادام العمر کووید-۱۹ در ژاپن

به گزارش بی دانلود ژاپن درحال کار بر روی واکسنی برای مقابله با کووید-۱۹ است که مصونیت مادام العمر را عرضه می دهد و می تواند مسیر این همه گیری را برای همیشه تغییر دهد.


به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، محققان موسسه علوم پزشکی "توکیو متروپولیتن" درحال کار بر روی ساخت واکسنی برای مقابله با بیماری کووید-۱۹ هستند که نه تنها مصونیت مادام العمر در مقابل ویروس "SARS-CoV-۲" ایجاد می کند، بلکه می تواند در دمای اتاق به نقاط دوردست جهان منتقل شود.
از آنجاییکه تعداد موارد مبتلا شدن به عفونت های ناشی از سویه "اُمیکرون" در سرتاسر جهان درحال بالا رفتن است، کشورها امکان دارد بزودی با انتخاب دشواری مواجه شوند که طی آن یا باید محدودیت های سختی اعمال کنند یا اجازه دهند این سویه در میان مردم شیوع پیدا کند.
واکسیناسیون شدت بیماری را می کاهد، اما در پیشگیری از گسترش ویروسی که سرایت بسیار بالایی دارد، بی اثر است.
اکنون از آنجاییکه شرکتهای تولید واکسن برای تولید دوزهای یادآور و تقویت کننده خاص برای سویه های مختلف این ویروس عجله دارند و این بیماری همه گیر وارد سومین سال تقویمی خود شده است، از اخبار در ارتباط با یک تک واکسن که می تواند مصونیت مادام العمر ایجاد نماید، بسیار استقبال می شود.
این واکسن که توسط "میچینوری کوهارا"(Michinori Kohara) و تیم محققان او ایجاد می شود، از موفق ترین واکسن های مورد استفاده در تاریخ استفاده می نماید که واکسن آبله است. این تیم از سویه ای از ویروس "واکسینیا" استفاده می نماید که سبب بیماری نمی گردد، اما بعضی از اجزای پروتئینی آنرا با اجزای پروتئینی "SARS-CoV-۲" جایگزین کرده است.
در حالی که ترکیب مجدد پروتئین سنبله با یک مکانیسم متفاوت تحویل، استراتژی رایجی است که این روزها در طراحی واکسن مورد استفاده قرار می گیرد، "کوهارا" مطمئن است که این واکسن جدید نه تنها می تواند آنتی بادی های خنثی کننده قدرتمندی را با تنها یک دوز تولید نماید، بلکه سبب ایجاد ایمنی سلولی قدرتمندی هم می شود که محافظت طولانی مدت عرضه می کند.
"ژاپن تایمز" گزارش داد، آزمایش های انجام شده روی موش ها نشان داده است که موش های واکسینه شده سطوح آنتی بادی بالایی را برای بیشتر از ۲۰ ماه برابر با میانگین عمرشان حفظ کردند. در این گزارش آمده است که وقتی دو دوز به فاصله سه هفته از یکدیگر تزریق شد، آنتی بادی های خنثی کننده ۱۰ برابر افزوده شد.
آزمایش های مشابهی که روی میمون های ماکاک انجام شد، نشان داد که این واکسن آنها را از عفونت محافظت می کند، چونکه سطوح ویروس در میمون های ماکاک واکسینه شده، هفت روز بعد از آلوده شدن آنها به ویروس کرونا کمتر از حد مجاز باقی ماند.
"کوهارا" همینطور می گوید که این واکسن مزیت بیشتری را در تولید عوارض جانبی کمتر در مقایسه با سایر واکسن هایی که مجوز استفاده اضطراری دریافت کرده اند، عرضه می کند. وی ادعا کرد که سویه غیر بیماری زای مورد استفاده در طراحی این واکسن قادر به تکثیر در پستانداران نیست و عوارض جانبی کمتری بوجود می آورد.
محققان این واکسن را در مقابل چهار سویه نگران کننده از ویروس کرونا که تابحال شیوع یافته اند، آزمایش کردند و دریافتند که در مقابل آنها موثر عمل می کند.
"کوهارا" اظهار داشت که انتظار دارد این واکسن ضد سویه امیکرون هم موثر باشد و همینطور تصریح کرد که این واکسن را میتوان در دمای اتاق نگهداری کرد که حمل و نقل و تزریق آنرا در کشورهای درحال توسعه با آب و هوای گرمسیری آسان می کند.
موسسه علوم پزشکی "توکیو متروپولیتن" تجربه ای در زمینه تجاری سازی یک واکسن ندارد و با شرکت داروسازی "نوبل فارما"(Nobelpharma) برای انجام آزمایشات بالینی قرارداد امضا نموده است.
انتظار می رود فاز اول و دوم آزمایش های بالینی این واکسن در سال ۲۰۲۳ آغاز شود و در صورت عدم وجود نگرانی های در ارتباط با کارایی و ایمنی، فوراً یک آزمایش بزرگ تر آغاز شود.
"ژاپن تایمز" گزارش داد اگر همه چیز خوب پیش برود، این واکسن امکان دارد از سال ۲۰۲۴ به صورت تجاری در دسترس باشد.



1400/10/11
16:58:12
0.0 از 5
1007
تگهای خبر: تولید , طراحی , مجوز , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
beedownload بی دانلود