دستاورد محققان كشور در حوزه شیلات؛

تولید واکسن دوگانه مقابل دو بیماری خسارت زا در قزل آلا با سویه های بومی

تولید واکسن دوگانه مقابل دو بیماری خسارت زا در قزل آلا با سویه های بومی

بی دانلود: تعدادی از محققان با بهره گیری از سویه های بومی واکسن دوگانه ای مقابل دو بیماری برای پرورش ماهی قزل آلا معرفی کردند که بگفته آنها حداقل 6 ماه در بدن ماهیان ماندگاری دارد.


احمد عرفان منش، مجری طرح در گفت و گو با ایسنا، تولید واکسن برای آبزیان را از محصولات دانش محور این شرکت دانست و اضافه کرد: تولید این واکسن ها وارد فاز مصرف در مزارع پرورش شده و نتایج مطلوبی در پیش گیری از بروز برخی بیماریها در ماهیان هدف به دنبال داشته است.
وی اظهار داشت: باتوجه به مشکلات بیش از پیش مزارع پرورش آبزیان کشور و بدنبال آن خسارات اقتصادی چشم گیر برای مزرعه داران، نیاز به ارائه راهکارهای فناورانه است که بتوان بهترین راه حل ها را در کوتاهترین زمان ممکن به مزارع ارائه کرد و در این جهت نسبت به توسعه واکسیناسیون در زمینه آبزیان و به روز رسانی اطلاعات بیماریها، تجهیزات و روش های پرورش آبزیان در ایران و همین طور پایش بیماریهای آبزیان اقدام کردیم.
عرفان منش با اعلان اینکه در این تحقیقات به فرمولاسیون چند نوع واکسن دست یافتیم، اظهار داشت: واکسن های "دوگانه استرپتوکوکوزیس/ لاکتوکوکوزیس"، "پرسینیوزیس" و "استرپتوکوکوزیس" همچون واکسن های تولید شده از سویه های بومی کشور هستند.
وی واکسن "استرپتوکوکوزیس/لاکتوکوکوزیس" را یک واکسن غیرفعال دوگانه مقابل دو باکتری"استرپتوکوکوس اینیایی" و "لاکتوکوکوس گارویه" به همراه پروتئین های خارج سلولی استرپتوکوکوی اینیایی دانست که کارایی لازم مقابل هر دو این بیماریها دارد.
عرفان منش تصریح کرد: برمبنای مطالعات و تحقیقات انجام شده روی بذرهای (سویه های) پشتوانه واکسن، این بذرها به گروههای ژنتیکی مختلف تقسیم بندی شده و برای افزایش مداوم کارایی واکسن استفاده می شوند و واکسن تولید شده برای هر دوی این بیماری (استرپتوکوکوزیس و لاکتوکوکوزیس) حداقل ۶ ماه کارایی بالایی دارد.
این محقق افزود: بیماری استرپتوکوکوزیس به وسیله باکتری های استرپتوکوکوس اینیایی و لاکتوکوکوس گارویه در مزارع پرورش ماهی قزل آلا، خسارات اقتصادی فراوانی را به وجود می آورد.
وی با اعلان اینکه گستره این بیماری جهانی است و در ایران نیز در بیشتر نقاط کشور گزارش شده است، اظهار داشت: واکسیناسیون بموقع در اوزان مناسب و در آب باکیفیت مطلوب، سبب پیش گیری از این بیماری خواهد شد.
عرفان منش این واکسن را از واکسن های اختصاصی برای ماهی قزل آلا دانست و تصریح کرد: این واکسن به روش غوطه وری برای ماهیان با وزن حداقل ۳ گرم قابل استفاده می باشد و بهترین اثربخشی دمای ۱۱ تا ۱۵ درجه سانتی گراد است.




منبع:

1401/06/07
13:07:01
0.0 از 5
607
تگهای خبر: تولید , كیفیت , محصولات , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
beedownload بی دانلود