دهقانی فیروزآبادی:

ایجاد در دنیا مراکز نوآوری در صنایع

ایجاد در دنیا مراکز نوآوری در صنایع

بی دانلود: به گزارش بی دانلود، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری ˮمراکز نوآوریˮ، ˮپارک های علم و فناوریˮ، ˮشتاب دهنده هاˮ را از مفاهیم جدید در اکوسیستم نوآوری کشور دانست و تصریح کرد: می توان ادعا کرد ایران بیشترین مفاهیم تعریف شده را دارد که چندان کارایی ندارند. در گذشته تصور می شد این مفاهیم به تنهایی حلال مشکلات کشور هستند، در صورتیکه غافل بودند این مفاهیم قبل از فضای فیزیکی محور؛ مغز افزار هستند و یک روش محسوب می شوند. بدین سبب باید در تعریف این مفاهیم، تجدید نظر کرد.


به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا، روح الله دهقانی در افتتاحیه اولین کنفرانس و نمایشگاه مدیریت فناوری محصولات دانش بنیان در صنعت نفت ایران که با هدف رسوخ فناوری و تسهیل ورود شرکت های دانش بنیان به صنعت نفت برای رفع چالش ها و شناسایی فرصت ها برگزار شد، اظهار نمود: وقتی از علم و فناوری حرف می زنیم، باید از تعاریف انتزاعی، پرهیز و به سمت مفاهیم واقعی آن که کلید پیشرفت کشور است، حرکت نماییم. یعنی باید باورمندانه صحبت و عمل نماییم، چون علم و فناوری تنها حوزه ای است که ارزش افزوده آن چندین برابر دیگر حوزه ها است. صنعت نفت هم به عنوان یکی از صنایع مهم و راهبردی باید توجه ویژه ای به علم و فناوری داشته باشد.
وی ادامه داد: مدیران فعلی صنعت نفت ثابت کرده اند که به ارزش آفرینی و ایجاد ثروت و ارزش از فناوری باور دارند و توافقات کلانی میان معاونت علمی و وزارت نفت برای تامین تجهیزات و قطعات کاربردی در این صنعت منعقد شده است که تاثیر زیادی در توسعه فناورانه این صنعت، خوداتکایی کشور و ایجاد بازار برای شرکت های دانش بنیان خواهد داشت.

دهقانی ضمن اشاره به این که طی چند سال اخیر مفاهیم زیادی در کشور، ایجاد و به کار گرفته شده اند، اضافه کرد: مراکز نوآوری، پارک های علم و فناوری، شتاب دهنده ها و غیره همچون این مفاهیم است که می توان ادعا کرد ایران بیشترین مفاهیم تعریف شده را دارد که چندان کارایی ندارند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان افزود: در گذشته تصور می شد این مفاهیم به تنهایی حلال مشکلات کشور هستند، در صورتی که غافل بودند که این مفاهیم قبل از فضای فیزیکی محور؛ مغزافزار هستند و یک روش به حساب می آیند. بدین سبب باید در تعریف این مفاهیم، تجدید نظر نماییم.
وی در تعریف مرکز نوآوری، اظهار داشت: این مراکز باید در دل صنعت ایجاد شوند. در دنیا به هر ارتباط پایداری که میان صنعت و تولیدکنندگان برای ایجاد راهکارهای فناورانه شکل گیرد، مرکز نوآوری می گویند و در دل صنعت شکل می گیرند.
دهقانی همین طور اظهار داشت: در دنیا وقتی از مرکز نوآوری حرف می زنیم، از صنعتی یاد می نماییم که برای رقابت پذیر کردن محصولات و خدمات خلق نوآوری می کند. در صنایع بزرگ و مادر نیاز داریم از مربیان و منتورهایی استفاده نماییم که سالیان سال در این صنایع تلاش و تجربه کسب کرده اند. شاید جوانان بتوانند در اقتصاد دیجیتال مربی گری و هدایت گری کنند، اما در صنایعی چون نفت باید از متخصصان و صاحبان تجربه آن برای منتوری استفاده نماییم.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان تصریح کرد: مراکز نوآوری که در دل صنعت شکل می گیرند، برای پیشرانی صنایع مرتبط دست به خلق نوآوری می زنند. نوآوری هم به مفهوم ترکیب خلاقانه چند فناوری است که به تولید محصولی نوین و کاربردی منجر می شود. بدین سبب این مفهوم ابتدا در صنعتی مطرح می شود که با مساله و چالش های واقعی آن حوزه دست و پنجه نرم می کند. نوآوری در نهایت به یک طراحی خلاقانه منتج خواهد شد که پاسخ گوی نیازهای واقعی صنایع است.
وی تعریف مسائل فناورانه را در دل مراکز نوآوری بزرگ میسر دانست و اظهار داشت: این مراکز به شرکت های دانش بنیان مسائل موجود را ارائه می کنند تا این مجموعه ها به تولید فناوری مشغول شوند و محصول یا خدمات خودرا برمبنای مسایل مطرح شده تولید یا عرضه کنند.
وی مسیر اتصال دانشگاه به صنعت را طی همین مسیر عنوان نمود و اضافه کرد: شرکت دانش بنیان هم برای تولید محصول خود به تحقیق علمی نیاز دارد که نیاز خودرا در اتصال به دانشگاه ها و مراکز پژوهشی مرتفع می کند. اینگونه است که صنعت بدون ارتباط مستقیم و نادرست به دانشگاه متصل می شود و یک ارتباط پایدار میان آنها شکل می گیرد. در زنجیره ارتباط صنعت به دانشگاه به چهار بازیگر نیازمندیم؛ صنعت، مرکز نوآوری، شرکت های دانش بنیان و دانشگاه ها این بازیگران هستند.
دهقانی افزود: در صنعت نفت روش های عرضه محور پاسخگو نیست و باید از تجربه و توان متخصصان و افراد با تجربه این صنعت بهره برد و مراکز نوآوری بزرگ و واقعی ایجاد کرد که خصوصی یا شبه خصوصی هستند. این مراکز پل ارتباطی میان صنعت و شرکت های دانش بنیان محسوب می شوند.
ضرورت ایجاد شبکه ملی ساخت و تامین
وی ضمن اشاره به این که صنعت نفت به لابراتوار ها و تجهیزات باارزش زیادی دسترسی دارد که باید تلاش کند یک شبکه ملی ساخت و تامین آزمایشگاهی در کشور ایجاد نماید، اظهار داشت: این زیرساخت عظیم می تواند با کمک قانون جهش تولید دانش بنیان به حل مسائل راهبردی این صنعت کمک نماید.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری اضافه کرد: طی سالهای اخیر شرکت های دانش بنیان تولیدات فراوانی ثبت کرده اند که به مثابه واگن های حمل بار هستند و ما وظیفه داریم فعالیت آنها را ریل گذاری نماییم. ایجاد غول های فناوری در صنایع بزرگ یکی از این ریل ها است که این غول ها می توانند شرکت های دانش بنیان را در راه درست، هدایت و مشکلات واقعی را به آنها منعکس کنند تا راهکارهای فناورانه ای برای رفع مشکلات ارائه نمایند.
وی ادامه داد: موتور مولد و محرک دانش بنیانی صنعت نفت را بزرگان این صنعت می سازند. استادان، پژوهشگران و فعالان قدیمی و با سابقه این حوزه را باید به ایجاد مراکز نوآوری و غول های فناوری بزرگ در صنعت نفت تشویق نماییم تا به کمک دانشجویان و جوانان این حوزه؛ دانش بنیان شدن صنعت نفت را تضمین کنند.




منبع:

1401/09/23
11:05:06
0.0 از 5
585
تگهای خبر: تولید , خدمات , دانش بنیان , دانشجو
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
beedownload بی دانلود