ساخت دستگاه پرتودهی فرآورده های خونی پژوهشگاه علوم هسته ای به فاز بالینی رسید

ساخت دستگاه پرتودهی فرآورده های خونی پژوهشگاه علوم هسته ای به فاز بالینی رسید

به گزارش بی دانلود، رئیس پژوهشکده کاربرد پرتوها در پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای ضمن اشاره به فرایند طراحی و ساخت دستگاه پرتودهی فرآورده های خونی، اظهار داشت: این دستگاه در این پژوهشکده به تولید رسید و با تفاهمنامه ای که با دانشگاه علوم پزشکی تهران منعقد گردید، این دستگاه وارد فاز اجرای بالینی می شود.


دکتر کاشیان در گفتگو با ایسنا گفت: چند سال قبل درخواستی از سازمان انتقال خون در خصوص نیاز آنها به سیستم های پرتودهنده خون به معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری عرضه شده بود. شرکتهای عمده تولیدکننده سیستم های پرتودهی خون عموما از کشور کانادا و آلمان هستند.
وی ادامه داد: با عنایت به افزایش نرخ ارز و همینطور مشکلات ناشی از اعمال تحریم ها ضد کشور، ورود این سیستم ها به کشور با چالش های زیادی روبرو شده بود؛ ازاین رو سازمان انتقال خون به دنبال مسیری برای تولید این دستگاه ها در داخل کشور بود.
کاشیان با اشاره به اینکه عرضه این نیاز منجر به همکاری با پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای شد، اظهار نمود: بر این اساس در چارچوب تفاهمنامه ای که میان پژوهشکده کاربرد پرتوهای این پژوهشگاه با معاونت علمی منعقد گردید، مبادرت به طراحی سیستم های پرتودهی فرآورده های خون کردیم. دستگاه ساخته شده احتیاج به ارزیابی های بیولوژیکی داشت که با همکاری سازمان انتقال خون این ارزیابی ها انجام شد.
رئیس پژوهشکده کاربرد پرتوها در پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، تصریح کرد: معمولاً هر تجهیز یا دارویی که در کشور ساخته شده و مقرر است وارد مداخلات پزشکی شود، ضروری است ارزیابی های پیش بالینی یا بیولوژیکی در مورد آنها صورت گیرد و دستگاهی که ما طراحی کردیم هم احتیاج به ارزیابی های بیولوژیکی داشت و پس از این مرحله، ارزیابی های بالینی اجرایی می شود.
وی در اینباره توضیح داد: در ارزیابی های بالینی، فرآورده های خونی که توسط این دستگاه پرتودهی شده است، به بیمار تزریق می شود و بیمار مورد بررسی قرار می گیرد که اثرات مدنظر در بیمار بوجود آمده باشد. ضمن آنکه مشکلی برای وی به وجود نیامده باشد.
کاشیان اظهار نمود: بر این اساس تفاهمنامه ای میان پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای و پژوهشکده انکولوژی، سل تراپی و هماتولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران به منظور اجرایی سازی فاز بالینی این دستگاه به امضا رسید. طبق این تفاهمنامه مقرر است به مدت یک سال با دریافت رضایت نامه از بیماران، خون پرتودهی به آنها تزریق شود.
به قول این محقق با اثبات نتیجه بخش بودن این دستگاه در فاز کلینیکال(بالینی)، این نوع سیستم ها به تولید انبوه خواهند رسید تا در اختیار سازمان انتقال خون و بیمارستان های قطب پیوند قرار گیرند.

اهمیت توسعه سیستم های پرتودهی فرآورده های خونی
وی ضمن اشاره به کاربردهای این دستگاه، اظهار داشت: بر مبنای استانداردهای جهانی، بهتر است که کلیه خون و فرآورده های خونی که به بیماران تزریق می شود، تحت پرتودهی قرار گیرد. امکان دارد که تزریق خون پرتودهی نشده به فردی مشکل خاصی ایجاد نکند، ولی برای آن دسته از افرادی که مشکل نقص سیستم ایمنی دارند، مانند بیماران مبتلا به سرطان و کسانی که پیوند سلول های بنیادی داشته اند و همینطور نوزادان نارس که با نقص سیستم ایمنی مواجهند، امکان دارد عوارضی را ایجاد نماید.
کاشیان افزود: زمانیکه خون به افراد تزریق می شود، همانند شرایط پیوند اعضاء، پیوند خونی ایجاد می شود که امکان دارد از جانب گیرنده، این خون پس زده شود.
رئیس پژوهشکده کاربرد پرتوها در پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، اضافه کرد: ازاین رو در این دسته از افراد که گرفتار نقص سیستم ایمنی هستند، باید خون تزریقی، پرتودهی شود.

اهداف پرتودهی فرآورده های خونی
کاشیان با اشاره به اینکه اشعه ای که طی پرتودهی به فرآورده های خونی داده می شود، ۲۵ گری است، اظهار داشت: وقتی خون تزریقی وارد بدن می شود، T سل ها آغاز به تکثیر می کنند و در این شرایط فرد گرفتار عفونت و تب می شود و در نهایت جان خویش را از دست می دهد.
وی افزود: در فرایند پرتودهی، T سل ها غیرفعال می شوند.




منبع:

1402/09/27
11:35:13
0.0 از 5
272
تگهای خبر: تولید , دانش بنیان , دانشگاه , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
beedownload بی دانلود