داده های خیام در خدمت تغییر کاربری ها در لواسان تا پایش مخاطرات طبیعی

داده های خیام در خدمت تغییر کاربری ها در لواسان تا پایش مخاطرات طبیعی

به گزارش بی دانلود، مشاور سازمان فضایی ایران با تاکید بر این که امروزه هیچ کشوری بدون استفاده از خدمات فضایی قادر به ایجاد توسعه پایدار نیست، اظهار داشت: ما از داده های «خیام» در عرصه های تغییر کاربری اراضی و پایش مخاطرات بهره برداری می نماییم.


به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا، دکتر علی صادقی نائینی در مراسم روز ملی فناوری فضایی که بامداد امروز در پژوهشگاه فضایی وزارت ارتباطات با حضور رییس جمهور برگزار شد، اظهار داشت: بر اساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد که در ژانویه ۲۰۲۳ انتشار یافت، ۳۴ ریسک برای ۱۰ سال آینده معرفی شده که دنیا با آن مواجه می باشد.
وی اقلیم، محیط زیست و اکوسیستم زندگی بشر را جزء ۳ مخاطره نخست این فهرست دانست و اظهار نمود: این در شرایطی است که بیش از ۵۰ درصد پارامترهای مورد نیاز برای مطالعه اقلیم تنها بوسیله ماهواره ها به دست می آید.
صادقی، حوادث غیرمترقبه راندمان پایین کشاورزی را از چالش های ایران نام برد که برای مرتفع کردن آن نیازمند سامانه های پشتیبان فضایی است، خاطرنشان کرد: برمبنای آمارهای جهانی بهره گیری از فناوری های فضایی به حفظ ۴.۲ میلیارد تن محصولات کشاورزی منجر می شود، ضمن آنکه ۳.۸ تن از خروج گازهای گلخانه ای در بخش کشاورزی جلوگیری می کند.
وی صرفه جویی ۷۰ درصدی مصرف آب شیرین در بخش کشاورزی را از دستاوردهای بهره گیری از فناوری های فضایی در بخش کشاورزی دانست و افزود: طبق آمارهای انتشار یافته تابستان امسال گرم ترین تابستان کره زمین در تاریخ حیات بشر از زمان ثبت دما بوده است، علاوه بر آن سالانه ۳ میلی متر بر آب های سطحی آزاد اضافه می شود که این امر چالش هایی را برای مناطق ساحلی بوجود آورده است.
مشاوره رییس سازمان فضایی وزارت ارتباطات ضمن اشاره به چالش های زیست محیطی و خشکسالی در کشور، اضافه کرد: ما در گذشته برای پایش این مخاطرات از ماهواره های خارجی بهره می بردیم، ولی حالا ما با ماهواره «خیام» مبادرت به پایش هایی در حوضه های همچون کشکان در بالادست رودخانه کرخه کردیم.
صادقی، پایش زلزله را از دیگر کارکردهای داده های ماهواره «خیام» دانست و اضافه کرد: تغییر کاربری در اراضی همچون لواسان که از سال ۸۳ شروع شده است، از دیگر بهره برداری های ما از ماهواره «خیام» است.
وی تصریح کرد: امروزه هیچ کشوری بدون ماهواره و ناوبری قادر به ایجاد توسعه پایدار نیست و ازاین رو است که آژانس فضایی اروپا ۷ میلیارد یورو برای ساخت و پرتاب ماهواره برای دسترسی رایگان سرمایه گزاری نموده است.
صادقی تصریح کرد: اگر فناوری فضایی را در اختیار نداشته باشیم، قادر به بهره گیری از تاکسی هوایی، پیش بینی هواشناسی، امکان پروازهای بین المللی، ارتباط با سکوهای نفتی، استفاده از خدمات بانکی در مناطق دور دست و تنظیم ساعت نخواهیم بود.
مشاور سازمان فضایی ایران ضمن اشاره به ثبت ۱.۷ میلیون ماهواره غیر زمین آهنگ در ITU، افزود: طبق آخرین گزارش مجمع جهانی اقتصاد تمرکز اساسی کشورها در ۳ حوزه هوش مصنوعی، فناوری فضایی و اقلیم و محیط زیست بوده است.



1402/11/16
22:26:44
0.0 از 5
271
تگهای خبر: ارتباطات , خدمات , سیستم , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
beedownload بی دانلود