اعضای جدید فرهنگستان علوم

اعضای جدید فرهنگستان علوم

بی دانلود: اعضای جدید فرهنگستان علوم در جلسه صد و سی و هشتمین مجمع عمومی فرهنگستان علوم با حضور اعضای این فرهنگستان و معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور معرفی گشتند.



به گزارش بی دانلود به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، صد و سی و هشتمین مجمع عمومی فرهنگستان علوم با حضور اعضای این فرهنگستان و معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور اجرا شد.
دکتر محمدرضا مخبر دزفولی در صد و سی و هشتمین مجمع عمومی فرهنگستان علوم با گرامیداشت یاد دکتر مضطرزاده، عضو پیوسته فرهنگستان علوم اظهار داشت: دکتر مضطرزاده از دانشمندان بزرگ بود که اقدامات مؤثری در عرصه آموزش عالی انجام داده است.
وی همین طور از دکتر علی خلیلی عضو وابسته گروه کشاورزی فرهنگستان علوم که بتازگی درگذشته است، یاد کرد.
رئیس فرهنگستان علوم در این جلسه برمبنای پیشنهاد معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری، از اعضای این فرهنگستان دعوت کرد که از دستاوردهای شرکت های دانش بنیان مستقر در خانه فناوران تهران بازدید نمایند.
وی عنوان کرد: اگر اعضای فرهنگستان این دستاوردها را مشاهده کنند متوجه پیشرفت کشور در عرصه های مختلف خواهند بود.
دکتر مخبر دزفولی همین طور ضمن اشاره به برگزاری کرسی نظریه پردازی در فرهنگستان علوم، خواهان ادامه برگزاری آن شد.
نخبگان نظریه های خودرا ارائه دهند
آیت الله علی اکبر رشاد، رییس هیئت پشتیبانی از کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره در این جلسه اظهار داشت: فرهنگستان علوم مجمع نخبگانی است، حال که هیئت پشتیبانی از کرسی های نظریه پردازی به فرهنگستان برگشته است، نخبگان نظریه های خودرا از هر حوزه ای عرضه کنند.
وی افزود: اعضای فرهنگستان علوم پیش قدم شوند چونکه قلمرو هیئت پشتیبانی از کرسی های نظریه پردازی را به همه گروه ها توسعه خواهیم داد تا همه علوم را شامل شود.
افزایش سهم کالا و خدمات از اقتصاد دانش بنیان
در ادامه نشست دکتر روح الله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان اظهار داشت: معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان شأنی از رییس جمهور است پس وظیفه اش این است که همه دستگاهها را پشتیبانی کند تا در عرصه دانش بنیان فعال باشند.
وی ضمن اشاره به نسل های پیشرفت علم و فناوری که در کشور پشت سر گذاشته ایم اظهار داشت: در نسل اول که مربوط به دهه ۷۰ است، توسعه آموزش عالی و نشر علمی در دانشگاه های کشور اتفاق افتاد، در نسل دوم در دهه ۸۰ توسعه فناوری و توجه به فناوری نوظهور مدنظر بود، تأسیس شورای عتف، تدوین نقشه جامع علمی کشور، ایجاد پارکهای علم و فناوری مطرح بود. در نسل سوم پشتیبانی از شرکت های دانش بنیان شکل گرفت، قانون پشتیبانی از شرکتها تدوین شد، تمرکز بر شرکتهای دانش بنیان و صندوق پژوهش و فناوری بوجود آمد، ماده ۴۳ رفع موانع تولید مورد توجه قرار گرفت، مراکز نوآوری و مراکز نوآوری و زیست بوم های توسعه شکل گرفت. تا جایی که تا سال ۱۴۰۰ حدودا شش هزار شرکت دانش بنیان داشتیم.
معاون علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور اظهار داشت: در نسل چهارم با تأکیدات رهبری، قانون جهش تولید مصوب شد، با اجرای درست این قانون می توانیم اقتصاد دانشی را شکل دهیم. در این دوره انتظار داریم افزایش سهم کالا و خدمات از اقتصاد دانش بنیان را شاهد باشم، هم اکنون ۳ درصد از تولید داخلی به اقتصاد دانش بنیان اختصاص دارد امیدواریم به زودی به ده درصد برسد.
دهقانی فیروزآبادی افزود: در دوره ی جدید بر نفوذ فناوری در شرکتها و صنایع کشور تمرکز داریم، چونکه نیروی کار و انرژی ارزان، همچنان موجب می شود که تولید در کشور به صرفه باشد در صورتیکه باید اقداماتی انجام دهیم تا فناوری مورد توجه قرار گیرد.
وی صادرات محصولات فناورانه و تمرکز بر نظام تامین مالی را از دیگر اولویتهای معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری دانست و بر ایجاد بانکهای خطرپذیر تاکید نمود.
تدوین نقشه راه اقتصاد دانش بنیان
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری از تدوین نقشه راه اقتصاد دانش بنیان آگاهی داد و اظهار داشت: برمبنای این برنامه پشتیبانی از جریان اندیشه ورز در کشور، پشتیبانی از جریان علم کشور، حمایت فناوری به عنوان محصول علم، توجه به نوآوری و کارآفرینی و در نهایت اقتصاد دانش بنیان مدنظر است. مخاطبان این طرح نخبگان، گروه ها و هسته ها، شرکتهای تجاری پایدار، صنایع و بنگاه های بزرگ، دستگاهها حاکمیتی هستند برای پیشبرد این نقشه راه هر یک از معاونت های معاون علمی با این اولویت ها اتصال پیدا کرده اند.
دهقانی فیروزآبادی اعلام نمود: اکنون ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان در کشور داریم، باتوجه به نوع فناوری و اشتغال و سهم در اقتصاد به سه گروه نوپا، نوآور و فناور تقسیم می شوند هم اکنون ۸۰۰ شرکت فناور، ۲ هزار شرکت نوآور و ۷ هزار شرکت نوپا هستند. صادرات محصولات دانش بنیان از ۶۰۰ میلیون دلار به یک میلیارد دلار رسیده است.
وی پیشنهاد کرد که فرهنگستان در عرصه اندیشه ورزی و علم به معاونت علمی، فناوری و دانش بنیان رییس جمهوری کمک نماید.
در این جلسه اعضای فرهنگستان علوم بر مطالبی نظیر مالکیت معنوی، علوم پایه، نظریه پردازی در علوم، هنربنیان شدن، جلوگیری از خام فروشی، اندیشه ورزی در هنر و ادبیات، ارتباط بنیاد علم با فرهنگستان علوم معاونت علمی رییس جمهور تاکید نمودند.
در بخش پایانی یکصد و سی و هشتمین جلسه مجمع عمومی، پیشنهاد عضویت پیوسته دکتر علی اکبر صالحی استاد مهندسی انرژی دانشگاه شریف، دکتر عباسعلی مطلبی مغانجوقی استاد بهداشت موادغذایی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، دکتر محمد شاهدی باغ خندان استاد علوم و صنایع غذایی دانشگاه صنعتی اصفهان و دکتر محمد عبدالاحد استاد مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران عنوان شد و بعد از معرفی آنها توسط رؤسای گروههای علمی مربوط و بیان فعالیت هایشان، با تبادل نظر و با رأی گیری کتبی و اکثریت آرا به تصویب رسید.
همچنین پیشنهاد عضویت وابسته دکتر سیدحسین حسینی استاد انگل شناسی دانشگاه تهران، دکتر صمد لطف اله زاده استاد بیماریهای داخلی دامپزشکی دانشگاه تهران، دکتر حسین مهدوی استاد شیمی دانشگاه تهران، دکتر سیدجلال دهقانی فیروزآبادی استاد علوم سیاسی- روابط بین الملل دانشگاه علامه طباطبایی، دکتر مرتضی کریمی نیا استاد علوم قرآنی، دکتر سعید سرکار استاد فیزیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و دکتر عباس عرفانیان استاد مهندسی پزشکی دانشگاه علم و صنعت ایران برای یک دوره چهار ساله در فرهنگستان علوم عنوان شد و بعد از معرفی آنها توسط رؤسای گروههای علمی مربوط و بیان فعالیت هایشان، با تبادل نظر و رأی گیری کتبی و اکثریت آرا به تصویب رسید.


منبع:

1402/12/14
16:45:46
0.0 از 5
217
تگهای خبر: آموزش , تولید , خدمات , دانش بنیان
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
beedownload بی دانلود