2 میلیارد نفر انگل مغزی دارند اما چرا متوجه نمی شوند؟

2 میلیارد نفر انگل مغزی دارند اما چرا متوجه نمی شوند؟

بیش از دو میلیارد نفر به یك انگل مغزی كه توسط گربه ها و گوشت های آلوده پخش می شود آلوده هستند، اما بدن بیشتر این افراد هیچ گاه واكنشی یا علائمی نشان نمی دهد.


به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا، پژوهشگران "دانشکده پزشکی دانشگاه ویرجینیا" در مطالعه اخیرشان توضیح داده اند که چرا این اتفاق رخ می دهد و می تواند سبب چه بیماری هایی شود. یافته های این مطالعه می تواند بینش پژوهشگران از عفونت های مغزی، بیماری های عصبی و بیماری های خود ایمنی را افزایش دهد.
پژوهشگران طی این مطالعه دریافتند که این انگل که "توکسوپلاسما گوندی"(Toxoplasma gondii) نام دارد توسط مدافعان مغزی به نام "میکروگلیا" تحت کنترل قرار می گیرد. دانشمندان کشف کردند که این میکروگلیا یک مولکول ایمنی منحصر به فرد موسوم به "IL-۱a" را آزاد می کند که قدرت سلول های ایمنی بدن را برای کنترل انگل در مغز می افزاید. این پروسه در مغز به خوبی عمل می کند اما باز هم چند علایم که این انگل سبب ایجاد آن می شود در بعضی افراد مشاهده می شود.
توکسوپلاسما گوندی یک انگل الزامی درون سلولی است که میزبان عمده آن گربه است و قابلیت انتشار آن توسط مدفوع گربه می باشد اما قدرت آلوده کردن انواع مهره داران و پستانداران و پرندگان را نیز دارد و در بعضی کشورها در سرم خون تا یک سوم افراد بالغ آنتی بادی این انگل مشاهده می شود که این امر نشان دهنده شیوع بالا و قدرت آلودگی این انگل است.
درک نقش میکروگلیا لازم است برای اینکه آنها معمولاً تنها سلول های ایمنی بدن در مغز هستند. یافته جدید نشان میدهد که چگونه مغز از آنها در صورت ضرورت کمک می گیرد و این کشف می تواند برای ایجاد درمان موثر در هر شرایط مغزی همچون لطمه مغزی، بیماری عصبی، سکته مغزی، ام اس و موارد دیگر مورد استفاده قرار گیرد.
دکتر "تاجی هریس"(Tajie Harris) محقق این مطالعه اظهار داشت: میکروگلیا باید برای نجات مغز از شر این عفونت بمیرد. در غیر این صورت، IL-۱a در داخل میکروگلیا گیر کرده و به سیستم ایمنی بدن هشدار نخواهد داد که چیزی در حال رخ دادن است.
میکروگلیا(Microglia) یا ریزپی بان ها یاخته هایی کوچک و غیرعصبی و میان بافتی با منشأ میان پوستی هستند که قسمتی از ساختار حمایتی دستگاه عصبی مرکزی را تشکیل می دهد. میکروگلیا ۵ تا ۲۰ درصد کل جمعیت سلول های گلیایی را می سازند. این سلول ها نخستین جمعیت از سلولهای دستگاه عصبی مرکزی می باشند که در مقابل لطمه ها، عفونت ها و واکنش های التهابی مغزی نظیر بیماری آلزایمر، مالتیپل اسکلروزیز(ام اس)، انسفالوپاتی و بیماری های پریونی پاسخگو می باشند.
پژوهشگران طی این مطالعه اعلام نمودند که میکروگلیا پشت سر هم از سلول های ایمنی به نام ماکروفاژها برای کنترل عفونت توکسوپلاسما گوندی استفاده می نماید و یافته های این مطالعه توضیح می دهد که چرا بیشتر مردم در کنترل انگل مشکلی ندارند در صورتیکه برخی دیگر خصوصاً افرادی که ایمن سازی شده اند بسیار بیمار می شوند.
پژوهشگران گفتند: درک مسیرهایی از این دست می تواند به درک سایر بیماری های در رابطه با التهاب عصبی به ما کمک نماید. درک این امر می تواند به ما در به دست آوردن اطلاعات جامع ما از بیماریهایی نظیر ام. اس کمک نماید.
در آینده پژوهشگران این مطالعه قصد دارند دریابند که چگونه میکروگلیا انگل های موجود در مغز را تشخیص می دهد. آنها قصد دارند دریابند میکروگلیا می تواند حضور انگل را بطور مستقیم تشخیص دهد یا آنها می توانند لطمه به بافت مغز را که پدیده ای است که در خیلی از بیماری ها رخ می دهد، تشخیص دهند.
پژوهشگران گفتند: سیستم ایمنی بدن باید برای مقابله با عفونت های خطرناک وارد مغز شود. ما حالا تا حدودی می دانیم که چگونه میکروگلیا زنگ خطر را برای محافظت از مغز به صدا در می آورد.




1399/05/13
11:46:44
5.0 از 5
1934
تگهای خبر: دانشگاه , سیستم , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
beedownload بی دانلود