وقتی فناوری برای نجات بشر می آید

بارور كردن ابرهای دوبی با پهپاد!

بارور كردن ابرهای دوبی با پهپاد!

امارات متحده عربی از پهپادها و هواپیماهای بدون سرنشین برای کنترل آب و هوای شهر دوبی استفاده می نماید.


به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، بارش های محدود در دوبی و دمای بالای هوا منجر به خشکسالی در این شهر توریستی شده است و حالا هواپیماهای بدون سرنشین به مبارزه با این معضل کمک می کنند.
تغییرات اقلیمی و بحران آب و هوا طوری که تا حالا هیچ گاه اینطور نبوده درحال گرم کردن کره زمین هستند و ساکنان مناطق مختلف کره زمین درحال تجربه دماهای بی سابقه ای هستند.
امارات متحده عربی اغلب شاهد دمای بالای هوا به همراه بارندگی خیلی کم است و بطور متوسط ​ سالیانه کمتر از چهار اینچ باران در این شهر می بارد و منجر به خشکسالی می شود.
اکنون هواپیماهای بدون سرنشین کنترل کننده هوا می توانند به مقابله با این کمبود مرگبار آب کمک کنند.
امارات متحده عربی ۱۵ میلیون دلار در ۹ پروژه مختلف تقویت بارندگی و بارور کردن ابرها سرمایه گزاری نموده است که یکی از آنها توسعه و به کارگیری هواپیماهای بدون سرنشین کنترل کننده باران است که توسط دانشگاه "ردینگ" مهندسی شده است.
این هواپیماهای بدون سرنشین خودشان باران ایجاد نمی کنند، بلکه به شروع تولید باران بوسیله بارورسازی ابرها کمک می کنند. آنها ابرها را با یک دفعه الکتریکی حامله می کنند و متعاقباً قطرات آب داخل آنها حامله می شوند.
از ابتدای سال ۲۰۲۱ کشور امارات ۱۲۶ نمونه باروری ابرها را انجام داده است.
"کری نیکول" یکی از پژوهشگران اصلی این پروژه توضیح داد: آنچه که ما در تلاش هستیم انجام دهیم این است که قطرات داخل ابرها را به اندازه کافی بزرگ نماییم تا وقتی که از ابر می ریزند، تا رسیدن به سطح زمین زنده بمانند.
این روش با موفقیت باران را بر فراز شهر دوبی به وجود آورده و حتی منجر به اعلام اخطارهای ایمنی برای رانندگان برای رانندگی در جاده های لغزنده شده است.
البته همه معتقد نیستند که این روش برای مقابله با الگوهای طبیعی آب و هوا فکر خوبی است. تعدادی از کارشناسان استدلال می کنند که روش باروری ابرها منجر به طغیان ها و سیلاب های خطرناک می شود.
"سفیان فرح" کارشناس هواشناسی و کارشناس باروری ابرها از امارات با این نظر موافق نیست و می گوید: ما فقط میزان باران را افزایش می دهیم. ما سیل ایجاد نمی نماییم و حتی از بارور کردن برخی ابرها چشم پوشی می نماییم، برای اینکه نفوذ پهپادها به آنها بسیار خطرناکست.
اما باز هم این روش می تواند خطرات احتمالی دیگری را به همراه داشته باشد. امارات متحده عربی و سایر کشورهای جهان علاوه بر باروری ابر با بارهای الکتریکی از مواد شیمیایی نیز برای تولید باران استفاده می نمایند. بعنوان مثال پروفسور "لیندا زو" با بهره گیری از بلورهای نمکی که در نانوذرات دی اکسید تیتانیوم پوشانده شده اند، ماده جدید هواپخش را جهت استفاده در باروری ابرها ساخته است و این ماده حالا درحال آزمایش در ایالات متحده است.
در حالی که دانشمندان نسبت به تأثیر این ماده بر بارندگی خوش بین هستند، نانوذرات دی اکسید تیتانیوم توسط آژانس بین المللی تحقیقات سرطان سازمان بهداشت جهانی بعنوان مواد سرطان زای احتمالی برای انسان طبقه بندی شده اند.
در هر حال احتمالاً شاهد راهکارهای نوین مهندسی برای مقابله با اثرات تغییرات اقلیم خواهیم بود و پهپادها یا هواپیماهای بدون سرنشین نقش مهمی در این راه ایفا خواهند کرد.



1400/05/03
12:31:03
0.0 از 5
952
تگهای خبر: پروژه , تولید , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
beedownload بی دانلود