لزوم اتصال شركت های فناور به جریان اصلی اقتصاد كشور بعلاوه فیلم
اصفهان بااینکه نقش شرکت های دانش بنیان و فناور در توسعه اقتصاد کشورهای پیشرفته دنیا روز به روز پررنگ تر می شود، اما در ایران با وجود تاکیدات مقام معظم رهبری و مسئولان، هنوز این نقش به درستی تبیین نشده و تا تحقق کامل اقتصاد دانش بنیان راهی طولانی در پیش است.
ارزش آفرینی حوزه فناوری ناشی از دانش فنی است و شرکت های دانش بنیان و فناور بدون ایجاد آلودگی، با مواد مصرفی اندک و ارزش آفرینی ناشی از دانش متخصصان و فناوران، نقش بزرگی در توسعه خواهند داشت، که البته ارزآوری بالایی دارند.
جعفر قیصری- رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با حضور در دفتر خبرگزاری ایسنا، شرکت های دانش بنیان را بعنوان بنگاه های اقتصاد دانش محور از عوامل اساسی رشد و توسعه کشور برشمرد و با اهمیت ترین مانع در حرکت شرکت های دانش بنیان را بحث ورود آنها به بازار و توسعه بازار فروش دانست و اظهار نمود: با اهمیت ترین دغدغه ما و شرکتها این است که بتوانند محصولات خودرا در بازارهای داخلی و بین المللی عرضه کنند و به تعبیری فروش محصولات و خدمات دانش بنیان و فناورانه با اهمیت ترین دغدغه و چالش است.
به گفته رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، موتور حرکت اصلی شرکت های دانش بنیان بحث ورود محصول به بازار هدف است.
ورود به بازار فروش، مهم ترین دغدغه شرکت های دانش بنیان
وی با اعلان اینکه شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در جهت پشتیبانی از شرکت های فناور و کمک به تجاری سازی ایده های نوآورانه، روش ها و زمینه های مختلفی را برای تامین مالی آنها فراهم و تسهیل می کند، اشاره کرد: جذب سرمایه، پرداخت تسهیلات و مشارکت مستقیم همچون این موارد است. در دو سال قبل در شهرک، برنامه توسعه بازار و تجاری سازی فناوری ها و محصولات دانش بنیان انجام شده است و در این برنامه اهتمام شد ستاد بازار بعنوان تسهیلگر، کمک هایی در حد توان انجام دهد.
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان افزود: انجام تبلیغات مناسب برای کمک به شرکت ها، معرفی شرکتها به صنایع و بازارهای جدید، شرکت در نمایشگاه های مختلف ملی و بین المللی بمنظور توسعه صادرات همچون این حمایت هاست که بغیر از کمک های مالی انجام می شود.
جهش هفت برابری صادرات در سال ۹۹ نسبت به ۹۷
قیصری، رشد فروش و گردش مالی شرکتها در دو سال قبل را چشم گیر اعلام نمود و اضافه کرد: طی سال ۱۳۹۹ نسبت به ۱۳۹۷ در بخش داخلی سه برابر رشد داشته ایم و در بخش خارجی نیز صادرات با جهش هفت برابری به مجموع ۳۷ میلیون دلار رسید. ظرفیت ۳۰ تا ۴۰ برابر شدن این رقم وجود دارد. اگر تبادلات ارزی تسهیل شود و سازمان های داخلی از شرکت های داخل استفاده کنند و یا در پروژه های بزرگ ملی این شرکتها نقش داشته باشند، افزایش این رقم قابل دستیابی خواهد بود.
وی با اعلان اینکه هرچند دراین زمینه راه طولانی در پیش داریم، اشاره کرد: تعدادی از شرکت های شهرک موفق شده اند به بازارهای فروش کشورهای صاحب تکنولوژی برسند و در حوزه های آی سی تی و هایتک با بلژیک، آلمان، دانمارک و... ارتباطاتی برقرار شده است. سال قبل محصولات و خدمات دانش بنیان اصفهان به بالای ۴۰ کشور از جمله؛ کره جنوبی، ترکیه، امارات، عمان، قزاقستان، عراق، افغانستان، ترکمنستان، مالزی، قرقیزستان، روسیه و گرجستان صادر شد.
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان اظهار نمود: بااینکه به سبب تحریم ها به ناچار مشکلاتی سر راه ما قرار گرفت، اما با ایجاد دفاتری در کشورها و معاملات غیرمستقیم این تبادلات انجام می شود. تحریم ها به ناچار از یک سو برای شرکت های دانش بنیان، بازار فروش ایجاد کرده، اما در عین حال دسترسی صنایع به بازارهای خارجی را با محدودیت هایی مواجه کرده است، در مجموع وجود یک بازار تعالی و غیرانحصاری با ارتباط تکنولوژیکی و برندهای ایرانی وجود دارد که می توان از ظرفیت این بازارها بهره گرفت.
قیصری اظهار داشت: حالا خیلی از محصولات ما در کشورهای صاحب تکنولوژی عرضه می شود، اما به سبب تحریم ها با نام شرکت ایرانی عرضه نمی شوند و اگر این تحریم ها اثر کمتری داشته باشند، امکان حضور برندهای باکیفیت ایرانی در خیلی از کشورها وجود دارد، همین طور تعاملات مالی ساده تر و صادرات بهتر انجام می شود. اگر مقررات دست و پاگیر بانک مرکزی و سیستم مالی کشور تسهیل شود، نتیجه کار و فعالیت شرکت های دانش بنیان در کشور بهتر می شود.
توجه بیشتر به شرکت های دانش بنیان کوچک در هنگام وضع قوانین
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، آینده اقتصاد دانش بنیان را خوش آتیه دانست و اظهار داشت: فرصت های خوبی برای توسعه اقتصاد دانش بنیان و صادرات محصولات غیرنفتی وجود دارد و آینده خوبی پیش بینی می شود. باید تلاش نماییم مشکلات شرکتها در تبادلات ارزی را تا حدودی بهینه سازیم.
قیصری افزود: در وضعیت فعلی که تحریم وجود دارد، مقررات ارزی داخل کشور نیز مشکلاتی برای شرکت ها به وجود می آورد. این قوانین برای تجار و بازرگانان تدوین شده، اما درباب شرکت های فناور کوچک نیز همان بروکراسی سختگیرانه وجود دارد و گاهی برای این شرکتها مسئله ساز است.
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان خواهان توجه بیشتر به شرکت های دانش بنیان کوچک در هنگام وضع قوانین شد و اظهار داشت: در بحث مقررات ارزی به سبب تحریم ها تغییر قوانین زیاد است و بر روی شرکت های کوچک تاثیر زیادی دارد و حتی ممکنست موجب شود یک شرکت کوچک بازار هدف خودرا از دست دهد. تاثیر قوانین و تغییرات آنها برای شرکت های بزرگ اینطور نیست، اما برای شرکت های کوچک حتی در حد ادامه حیات آنها است و کوچکترین تکانه، ضربه سختی به آنها وارد میکند.
جایگاه شرکت های دانش بنیان در اقتصاد کشور شایان توجه نیست
قیصری با اعلان اینکه هنوز جایگاه شرکت های دانش بنیان و فناور در اقتصاد کلان کشور بزرگ و شایان توجه نشده است، اشاره کرد: معتقدیم پیش از این که شرکتها وارد بحث صادرات شوند، باید بتوانند نیاز داخلی را پاسخگو باشند و دراین زمینه از آنها در داخل کشور حمایت شود. نکته ای که جای تاسف دارد، این است که برخی از شرکت های موفق در یک بازار بین المللی کالای خودرا عرضه می کنند، درحالیکه هنوز در داخل کشور جهت استفاده از محصول آنها مقاومت وجود دارد.
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اعلان اینکه در بحث جذب مجوزها و یا استقبال بازار هنوز مانع وجود دارد، اظهار نمود: به اندازه کافی قانون و مقررات دراین زمینه وجود دارد. انواع مختلف قوانین را داریم که مدیران صنایع دولتی و نیمه دولتی می توانند از آنها استفاده کنند، اما هنوز برخی مجموعه های بزرگ که جریان اصلی اقتصاد کشور را در دست دارند، بخش عمده فعالیت ها را از مجرای شرکت های دانش بنیان داخلی پیش نمی برند.
لزوم اتصال شرکت های فناور به جریان اصلی اقتصاد کشور
به گفته قیصری، اگر بخواهیم موفقیت در حوزه اقتصاد دانش بنیان حاصل شود، چاره ای جز اعتماد به شرکت های دانش بنیان و متصل کردن آنها به جریان اصلی اقتصاد نداریم و شرکت های فناور مستقر در پارک ها باید بتوانند بخش عمده ای از کارهای اقتصادی، تجاری و تجاری داخل را تامین کنند، چونکه شرکت های دانش بنیان ثابت کرده اند که هرجا وارد شده اند موفق بوده و مایه افتخار شده اند، البته تحقق این هدف نیاز به زمان دارد و باید درها را گام به گام باز کرد.
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اعلان اینکه خواهان ایجاد مکانیزم رقابتی برای شرکت های دانش بنیان هستیم، اشاره کرد: شرکت های دانش بنیان می توانند در بازار جهانی خودرا نشان دهند و ارزآوری داشته باشند.
نقش شهرک های علمی و فناوری در توسعه شهرها
قیصری در تشریح نقش شهرک های علمی و فناوری و فواید آن در توسعه شهرها، اظهار نمود: باید ریشه و مبدا ارزش افزوده ای که حاصل از تولید است را بررسی نماییم، گاهی در یک صنعت ارزش افزوده ناشی از انرژی است، برای مثال انرژی ارزان منجر به تولید محصول می شود و ارزآوری دارد، گاهی در یک صنعت ناشی از آب است و گاهی قسمتی از صنعت ناشی از مواد اولیه است، اما در زمینه فناوری ارزش آفرینی ناشی از دانش فنی است.
وی افزود: شرکت های دانش بنیان بدون ایجاد آلودگی، با مواد مصرفی اندک و ارزش آفرینی ناشی از دانش متخصصان و فناوران، نقش بزرگی در توسعه خواهند داشت.
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با تاکید براینکه ارزآوری شرکت های دانش بنیان متکی به دانش فنی، نیروی انسانی و مغزافزار است، اشاره کرد: باید مسائل و مشکلاتی که شرکتها دارند، رفع گردد. شرکت های بزرگی در کشور وجود دارند که با تکنولوژی و فناوری می توانند به دیگر تولیدکنندگان کمک کنند و راندمان را ارتقا دهند.
قیصری با تاکید بر این که دانش قابل خرید نیست، اشاره کرد: شرکت های شهرک با تولید فناوری با ارزش افزوده که ناشی از نیروی انسانی است و صادراتی که ناشی از دانش است، می توانند برای کشور مفید باشند و همین طور می توانند به صنایع دیگر در رفع مشکلاتی همچون تامین آب، انرژی و معضلات محیط زیستی کمک کنند.
به گفته وی، این موارد در یک چهارچوب اقتصادی قابل تعریف است و باید مقررات لازم برای تشویق، ترغیب و یا اجبار صنایع کوچک و بزرگ وضع شود تا رشد فناری و استفاده از آن به بهترین شکل رخ دهد. شهرک های صنعتی نیاز به نوآوری و نفوذ فناوری دارند و اگر بخواهیم صنعت پایدار بماند، چاره ای جز استفاده از فناوری و دانش نداریم.
خواستار ایفای نقش شرکت های هایتک در پروژه های بزرگ اقتصادی کشور هستیم
وی تجارت ناعادلانه و اختصاص ارزهای یارانه ای و ایجاد رانت در واردات را به ضرر شرکت های دانش بنیان دانست و اظهار داشت: تخصیص ندادن و نپذیرفتن شرکت های داخلی در پروژه های بزرگ نیز معضلی است که جلوی پیشرفت شرکتها را می گیرد. باید جایگاه شرکت های فناور در چرخه اصلی صنایع بزرگ تعریف شود. حمایت به تنهایی کافی نیست. در دنیا، لوکوموتیوهای پیشران وجود دارد که بنگاه های کوچک و متوسط پشت آنها هستند، برای مثال شرکت سامسونگ ۲۰ هزار بنگاه کوچک و متوسط دارد که می توان به این سمت حرکت کرد.
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان اشاره کرد: در بحث واردات و تخصیص ارز نیز یارانه های پنهان که به بعضی بخش ها داده می شود، باید اصلاح گردد و هر جا امکان حضور شرکتها و محصولات داخلی وجود دارد، باید صورت گیرد.
اصلاح مقررات باتوجه به عرصه فناوری انجام شود
قیصری با اعلان اینکه در بحث مقررات تولیدی و راندمان که برای صنایع قدیمی و سنتی وضع شده، نیز نیازمند اصلاح هستیم، افزود: خواهان مقررات زدایی نیستیم، بلکه اصلاح مقررات باید باتوجه به عرصه فناوری صورت گیرد. فناوری و زندگی شرکت های فناور باید بعنوان یک رویکرد جدید اقتصادی در کشور تعریف شود. نیاز به پذیرش شرکت های خلاق داریم که باید برای آنها قوانین جدید نوشت. در این حوزه ناامید نیستیم و معتقدیم باتلاش و پیگیری این مساله محقق خواهد شد.
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با تاکید براینکه در حوزه پشتیبانی از شرکت های دانش بنیان به دنبال ایجاد انحصار نیستیم، اشاره کرد: شرکت های فناور در حوزه توسعه محصول و R&D باید بطور ویژه کار کنند و فضای رقابتی وجود داشته باشد.
قیصری در پاسخ به این که بازار سرمایه تا چه حد از طرح های دانش بنیان حمایت می کند؟ اظهار داشت: در این عرصه فضایی برای ورود شرکتها به فرابورس به وجود آمده و اقدامات خوبی انجام شده است، اما در گام های نخست هستیم. شرکتها برای ورود به فرابورس نیازمند اقداماتی مانند شفافیت مالی هستند که در طول چند سال باید صورت گیرد. شرکت های بسیاری این روند را آغاز نموده اند، اما باید اعتمادسازی صورت گیرد. حالا نمونه موفق در این راه وجود دارد، البته هنوز جای کار دارد و شرکتها باید بتوانند خودرا با مقررات بورس و فرابورس تطبیق دهند.
وی درباب حمایت های شهرک از شرکت های دانش بنیان، اظهار داشت: حمایت ها به شیوه مستقیم و غیرمستقیم و اعطای تسهیلات مالی انجام می شود. برای شرکت های تازه کار، منابع مالی غیر مستقیم در ابتدای کار تخصیص داده می شود و استفاده از امکانات، مشاوره ها و منتورها در دستور کار است. زمانیکه شرکتها وارد مرحله فروش می شوند، ایده محوری مطرح است و در این مرحله به مرکز رشد ورود می کنند.
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان افزود: از این ایده در طول سه سال مراقبت می شود. بودجه هایی نیز برای کمک به آنها تخصیص می دهیم که در سال جدید مبالغ آنها بالا رفته است.
وی با اعلان اینکه محدودیت تعداد در پذیرش شرکت های فناور نداریم، اشاره کرد: داشتن یک تیم قوی و خوب مهمست و ما تیم خوب را از دست نمی دهیم. در کنار یک داور تخصصی یک داور تحلیل بازار نیز وجود دارد و تیم ها را در ابتدای راه همراهی می کند.
افزایش بودجه گرنت های حمایتی از ۹۰ به ۲۵۰ میلیون تومان
قیصری توضیح داد: برای ایده محوری بودجه تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان مصوب شده است که در سال قبل حدود ۶۰ میلیون تومان بود. سال قبل دو گرنت خدماتی منابع تا سقف ۲۰ و ۱۰ میلیون برای کمک در اجاره بها داشتیم که مبلغ آن برای سال جاری نیز بالا رفته و به ۱۰۰ میلیون تومان رسیده است. در ورود به بازار نیز گرنت دیگری به نام گرنت توسعه بازار وجود دارد که در سال ۱۳۹۹، رقم آن ۴۵۰ میلیون تومان بود و امسال به ۶۵۰ میلیون تومان بالا رفته است.
وی اضافه کرد: گرنت دیگری برای اسکیل آپ کردن وجود دارد که در آنجا بحث مشارکت مطرح است و برای شرکتی که می خواهد تولید نماید از حمایت های مشارکتی استفاده می نماییم، همین طور از منابع دیگری غیر از شهرک مانند صندوق پژوهش و فناوری و استفاده از تسهیلات بانک ها استفاده می شود. البته در گام های اولیه، بانک ها ورود پیدا نمی کنند و بیشتر از کمک هزینه های خود شهرک استفاده می شود،
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان شرایط شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان را مناسب ارزیابی کرد و اظهار داشت: در گروه بزرگترین پارک های دنیا علاوه براینکه عضو هیات مدیره هستیم، در رنک یک قرار داریم که این رتبه بندی از نظر تعداد شرکت های عضو و سطح فناوری هایی که به خارج صادر می کنند، است.
فعالیت شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در دوران کرونا
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اعلان اینکه برای حضور در عرصه فناوری و موفقیت در این عرصه در کشور پتانسیل بالایی وجود دارد، اشاره کرد: تجهیزات پزشکی یکی از شاخه های موفق است و شرکت های بسیاری در این عرصه در اصفهان مشغول فعالیت هستند که در دوران کرونا اقدامات این شرکتها به خوبی نمایان شد.
وی افزود: شرکت هایی مستقل از کرونا مانند تولید شتاب دهنده خطی، محصولات دوستدار طبیعت و بدون دوریز و.... در بخش تجهیزات پزشکی فعال بودند، همین طور محصولاتی داریم که در بازار تجهیزات پزشکی فروش و صادرات خوبی دارند. خیلی از شرکتها استانداردهای اتحادیه اروپا را دریافت کرده و از نظر کیفیت تجهیزات پزشکی یکی از شاخه های موفق در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان است.
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اعلان اینکه پیش از ورود ویروس کرونا به کشور، حدود ۱۵ شرکت بطور مستقیم یا غیرمستقیم در زمینه تجهیزات پزشکی فعالیت می کردند، از افزایش این شرکتها در دوران کرونا به ۳۲ شرکت آگاهی داد و اظهار داشت: در ایام نخست ورود کرونا به کشور و زمانیکه ماسک و مواد ضدعفونی کننده نایاب شده بود، شرکت های مستقر در شهرک دست به کار شده و در مدت کوتاهی تولید این تجهیزات در اصفهان انجام و تجهیزات مورد نیاز شش استان نیز تامین شد.
قیصری توضیح داد: یکی از شرکت های شهرک در حوزه تولید مواد ضدعفونی کننده و الکل در مدت سه الی چهار روز توانست از ظرفیت تولید دو هزار لیتر در روز به ۲۵ هزار لیتر در روز برسد. همین طور چند شرکت در حوزه تولید مخازن اکسیژن با ظرفیت پنج تا ۲۰۰ تن برای صنایع و ۲۰ و ۵۰ تن برای بیمارستان ها وارد عمل شدند.
وی همین طور اظهار داشت: در ابتدای کار به خط تولید ماسک ورود پیدا کردیم و در مدت ۴۰ روز، اولین خط تولید ماسک در اصفهان به وجود آمد و در خط تولید صادرکننده شدیم. دو شرکت نیز دستگاه تولید ملت بلون را فراهم کردند، همین طور در حوزه دوربین های دماسنج و تب سنج غیر تماسی نیز محصولات با کیفیتی تولید کردیم.
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان از ایجاد پارک علم و فناوری سلامت و تجهیزات پزشکی با مشارکت بخش خصوصی در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان آگاهی داد و اظهار داشت: در سال ۱۳۹۹ باتوجه به نیاز کشور به لوازم پزشکی، دارو، درمان و تجهیزات بیمارستانی ایجاد پارک علم و فناوری سلامت و تجهیزات پزشکی با مشارکت بخش خصوصی در دستور کار شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان قرار گرفت و این مرکز اولین پارک علم و فناوری در استان اصفهان است که توسط بخش خصوصی راه اندازی خواهد شد.
وی اظهار داشت: پارک سلامت و تجهیزات پزشکی با دریافت مجوز هیأت امنای شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در ۲۵۰ هزار متر مربع با زیربنای ۳۶۰ هزار متر مربع در مدت هفت سال در اصفهان راه اندازی می شود.
افت بازار تولیدات داخل محصولات در رابطه با کرونا به سبب واردات
به گفته قیصری، اقبال به سمت شرکت های تولید کننده تجهیزات و ملزومات در رابطه با کرونا در ابتدای بحران بالا بود، اما کم کم این اقبال فروکش کرد، در ایام نخست احساس نیاز برای این محصولات زیاد و مراجعه به شرکتها خوب بود، اما کم کم واردات این محصولات موجب شد شرکت های داخلی گرفتار رکود و مشکل شوند و بازار داخلی افت کند.
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان اظهار داشت: شرکت های داخلی در تولید ماسک و مواد ضدعفونی کننده، بسیار موفق عمل کردند و زمانیکه در دنیا این تجهیزات نایاب شد، در داخل کشور توانستیم بر مشکل غلبه نماییم. باید قدر کوشش های فناوران و صنعتگران داخلی را بیشتر بدانیم و کمک نماییم به بازارهای دنیا وصل شوند، نه این که با واردات عرصه را بر این شرکتها تنگ نماییم. به دلیلهای مختلف همچون سودی که متوجه برخی می شود و یا بهانه هایی که عنوان می کنند، باردیگر نباید به سمت واردات این نوع محصولات سوق پیدا نماییم.
وی با تاکید براینکه خواهان انحصار دراین زمینه نیستیم، اشاره کرد: در تمام دنیا نخست از شرکت های داخلی حمایت می کنند و سپس واردات انجام می شود. باید بدانیم که در نوروز ۱۳۹۹ که شرایط سختی در کشور حاکم بود، خیلی از شرکت های دانش بنیان تعطیل نبودند و برای تامین نیاز کشور فعالیت کردند. این تلاش ها باید با حمایت و در اختیار قرار دادن بازار داخلی به این شرکتها جبران شود.
به گفته رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، زمانیکه ارز غیرواقعی یارانه ای به تولیدکننده خارجی داده می شود، تولیدکنندگان داخلی ضرر می کنند.
فعالیت ۵۸۲ شرکت دانش بنیان و فناور مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان
وی در تشریح کارهای انجام شده در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان از فعالیت ۵۸۲ شرکت دانش بنیان و فناور مستقر در این شهرک آگاهی داد و اظهار نمود: این شرکتها توانسته اند برای بیش از ۷۵۰۰ نیروی انسانی خلاق و نوآور اشتغال ایجاد کنند که این کسب وکارها گردش مالی بیش از سه هزار و ۶۵۲ میلیارد تومانی را برای اقتصاد دانش بنیان به ارمغان آورده است.
وی، شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان را یکی از بزرگترین مجموعه های حوزه فناوری کشور دانست و اظهار داشت: حدود نیمی از ۵۸۲ شرکت و واحد فناور و دانش بنیان مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، شرکت های رشد یافته و در سطح پارک، حدود ۲۰۰ شرکت نیز در مجموعه مراکز رشد و کمتر از ۱۰۰ مجموعه در حد هسته فناور هستند.
شهرک علمی و تحقیقاتی، امیدی برای فارغ التحصیلان دانشگاهی
به گفته قیصری، طی سال گذشته، ۷۵۶۰ نفر فارغ التحصیل دانشگاهی در این مرکز مشغول فعالیت بوده اند که از بین دانش آموختگان شاغل در این مجموعه، حدود چهار هزار نفر دارای مدرک تحصیلی کارشناسی، دو هزار نفر دارای مدرک کارشناسی ارشد و ۵۰۰ نفر دارای تحصیلات دکترا هستند، همین طور ۴۰ درصد از شاغلان در این واحدهای فناور، بانوان تحصیلکرده هستند.
وی اظهار داشت: حضور دانشجویان در شهرک در قالب دوره های کارآموزی است و شهرک با دانشگاه های استان ارتباط خوبی دارد و تیم هایی مستقر را حمایت می کند.
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اعلان اینکه این مجموعه فضایی پرنشاط و پرامید دارد، اضافه کرد: امید به کار و تلاش در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان موج می زند. فضایی پرنشاط که در وضعیت فعلی کشور با امید و بسیار پویا درحال فعالیت است و امیدی برای فارغ التحصیلان دانشگاهی شمرده می شود.
شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان «سیلیکون ولی» ایران
مژگان یزدیانپور- رییس دفتر همکاریهای علمی و بین المللی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان نیز در این جلسه، درباب بحث ورود دانشجوها به شهرک، اظهار نمود: شهرک اهتمام کرده فضایی برای آشنایی دانشجویان با اکوسیستم علمی در دوران دانشجویی فراهم آورد. به همین دلیل امکان بازدید از شهرک، استفاده از آزمایشگاه ها و امکانات شهرک برقرار است. برگزاری برنامه های مخصوصی مانند ایده شو و جشنواره شیخ بهایی مجالی است تا دانشجویان در این فضا وارد شوند.
رئیس دفتر همکاری های علمی و بین المللی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اعلان اینکه شهرک عضو انجمن های پارک های مطرح دنیا است، اظهار داشت: عضو هیات مدیره انجمن های بزرگ جهان هستیم و از سال ۱۳۸۸ دفتر مرکز منطقه ای توسعه مراکز رشد و پارک های علم و فناوری یونسکو (IRIS) در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان مستقر شده است. این مرکز به پیشبرد اهداف و توسعه پارک های علم و فناوری در کشورهای منطقه کمک کرده و با ظرفیت سازی لازم، زمینه توسعه و ایجاد پارک های علم و فناوری در این کشورها را فراهم می سازد.
حضور بانوان فناور در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان
یزدیانپور به میزبانی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان از کنفرانس جهانی پارک های علم و فناوری دنیا در سال ۲۰۱۸ اشاره نمود و اظهار داشت: میزبان بعدی سیلیکون ولی آمریکاست و این حاکی از جایگاه و پتانسیل ویژه شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در بین پارکهای برتر دنیا و انجمن بین المللی پارکهای علمی و مراکز نوآوری است.
وی اضافه کرد: شهرک با دیگر پارک های علم و فناوری دنیا همچون مالزی، چین، فرانسه، کره جنوبی و... ارتباط خوبی دارد، بااینکه این ارتباطات می توانست خیلی بهتر باشد، اما باز هم موفق بوده ایم.
رئیس دفتر همکاریهای علمی و بین المللی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان درباب حضور بانوان فناور در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، اظهار داشت: ۴۰ درصد شرکت های شهرک توسط بانوان اداره می شود و این شرکتها در بین موفق ترین شرکتهای مجموعه هستند. بانوان در سایر بخش های مدیریتی و کارشناسی شهرک نیز فعالیت شایان توجهی دارند.
مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی کند.
فایل آنرا از اینجا دانلود کنید: video/mp4
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب