۱۴ حوزه اولویت دار فناوری استانداردسازی می‎شود

۱۴ حوزه اولویت دار فناوری استانداردسازی می‎شود

معاون نوآوری و تجاری سازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اینکه هم اکنون تعداد شرکتهای دانش بنیان بر مبنای آخرین آمارها به ۶۳۴۴ شرکت رسیده است، اظهار داشت: این شرکت ها برای حضور در بازارهای ملی و بین المللی احتیاج به دریافت استانداردها و مجوز دارند که تابحال با همکاری سازمان ملی استاندارد تعداد ۹۶ شرکت موفق به دریافت گواهینامه های انطباق و محصول شده اند.


به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا دکتر پیمان صالحی امروز در دومین همایش تبیین نقش استاندارد در توسعه اقتصاد دانش بنیان که به مناسبت هفته ملی استاندارد به صورت آنلاین در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، ضمن اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه استانداردسازی و همکاری با موسسه ملی استاندارد در این حوزه، اضافه کرد: در معاونت علمی در زمینه های عرضه محصولات دانش بنیان، تسهیل تبادل عرضه و تقاضا و تحریک تقاضا و بازارسازی حمایت می کنیم؛ چون که دغدغه ما تنها تولید فناوری نیست؛ بلکه کشش بازار مهم می باشد.
وی شناسایی ظرفیت بازارهای در رابطه با حوزه دانش بنیان، ارتباط دهی شرکتهای دانش بنیان به بازار هدف و صیانت از بازار ملی محصولات را از علل توجه به بازارسازی شرکتهای دانش بنیان دانست و اظهار نمود: در این حوزه نگاه ویژه ای به استانداردسازی داریم؛ چون که در این عرصه با خلأهایی چون عدم استفاده از ظرفیت های سرمایه گذاری خارجی و عدم بهره گیری از ظرفیت تقاضای دولتی مواجه هستیم.
صالحی افزود: نخستین موردی که در معاونت علمی بعنوان طرح کلان ملی مصوب می شود، استاندارد آن محصول است، چون استاندارد است که می تواند بازارسازی را برای این محصولات فراهم آورد.
وی شکل دهی زنجیره کارآفرینی، توسعه شتابنده ها و سرمایه گذاری مخاطره آمیز، بازارسازی و تحریک بازار، توانمندسازی نیروهای انسانی، ایجاد محدوده های استقرار شرکتهای دانش بنیان در بافت عمومی کلانشهرها، حمایت دولت از بهبود محیط کسب و کار و تغییر در فضای مراکز علمی و پژوهشی برای توسعه کارآفرینی دانش بنیان را همچون نقش و اثرگذاری استاندارد در اکوسیستم ویژه اقتصاد دانش بنیان نام برد.
معاون نوآوری و تجاری سازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ضمن اشاره به آخرین خروجی های زیست بوم نوآوری، اظهار داشت: هم اکنون تعداد شرکتهای دانش بنیان بر مبنای آخرین آمارها به ۶۳۴۴ شرکت رسیده است که از این تعداد ۶۷۶ شرکت "تولید نوع ۱"، ۳۲۹۸ شرکت تولیدی نوع ۲، "۴۲۹ شرکت نوپا نوع ۱، ۱۶۷۶ شرکت نوپا نوع ۲ و ۱۱۳ شرکت نوع ۳ هستند. ضمن آنکه بیشتر از ۱۰ هزار واحد فناوری بوجود آمده است که پیشبینی می شود این تعداد تا آخر سال جاری به ۳۰۰ هزار واحد برسند.
وی با اشاره به اینکه بالغ بر ۶ هزار میلیارد تومان برای پشتیبانی از شرکتهای دانش بنیان و فناور مصوب شده است، تصریح کرد: اثر بخشی تسهیلات تجاری سازی فناوری در چارچوب فروش و اشتغال در شرکتهای دانش بنیان از سال ۹۳ تابحال به این صورت که ۱۰۳۴ میلیارد تومان برای پشتیبانی از شرکتهای دانش بنیان مصوب شده است که این میزان سرمایه گذاری، باعث گردش مالی ۲۰۱۴۴ میلیارد تومان و اشتغال ۶۳۴۴ نفر در این شرکت ها شده است.
صالحی ضمن اشاره به روند شکل گیری آئین نامه اجرایی گواهی انطباق استاندارد، تصریح کرد: این روند از آنجا شروع شد که مشاهده کردیم خیلی از محصولات دانش بنیان به صورت محدود (اولین بار در ایران و یا در جهان) تولید می شدند و خط تولید نداشتند و بنابراین نه قادر به دریافت استانداردها و نه قادر به دریافت مجوزها از وزارت صنعت، معدن و تجارت بودند و از طرفی این شرکت ها نیازمند دریافت تاییدیه ها و استانداردها بودند.
معاون نوآوری و تجاری سازی معاونت علمی ریاست جمهوری با اشاره به اینکه اقدام معاونت علمی برای دریافت این استانداردها برای محصولات شرکتهای دانش بنیان از سال ۹۵ آغاز شد، خاطرنشان کرد: ما با همکاری خوب سازمان ملی استاندارد توانستیم در سال ۹۵ مصوبات لازم را کسب و در شورایعالی استاندارد دریافت نماییم که تاییدیه صدور گواهینامه انطباق و محصولات دانش بنیان صادر شد، ولی در نهایت به این رسیدیم که نیاز است علاوه بر شرکتهای دانش بنیان، شرکتهای مستقر در پارک های علم و فناوری بتوانند از مواهب این مصوبات بهره مند شوند.
وی ضمن اشاره به دستاوردهای قابل توجه شرکتهای مستقر در پارک های علم و فناوری در عرصه تولید فناوری که دانش بنیانی آنها احراز نشده بود، اظهار داشت: دریافت مجوزها برای این شرکت ها هم می تواند به دانش بنیان شدن و هم به توسعه بازار آنها کمک کننده باشد؛ ازاین رو در سال ۱۳۹۹ الحاقیه ای را برای این مصوبه با همکاری سازمان ملی استاندارد مصوب کردیم که شرکتهای مستقر در پارک های علم و فناوری (نه شرکتهای مستقر در مراکز رشد)، بتوانند از این مصوبه آئین نامه COC و COP در زمینه صدور گواهینامه انطباق و محصول ویژه مصوب سال ۹۶ بهره مند شوند.
به نقل از ایشان، گواهینامه COC گواهینامه انطباق با یک استاندارد ملی یا بین المللی اظهارشده قابل پذیرش و گواهینامه COP انجام آزمون های لازم برای ارزیابی عملکرد و خصوصیت های مبتنی بر اصول استانداردسازی محصول در صورت نبود استاندارد ملی و بین المللی است.
وی افزود: بر طبق این مصوبات، شرکت ها می توانند "دانش نماد" که شامل علامت استاندارد مصوب در شورایعالی استاندارد اختصاصا برای محصولات دانش بنیان دارای گواهینامه کیفیت و ارزیابی شده مطابق با یک استاندارد ملی است، دریافت نمایند.
صالحی، تسهیل ورود شرکتهای دانش بنیان به فرآیندهای خرید دولتی و مناقصات، امکان صدور گواهینامه انطباق برای محصولات فاقد خط تولید، ایجاد تسهیل گری در دریافت گواهینامه ها نسبت به روال موجود، اعتبار متناظر با پروانه ملی استاندارد، تاییدیه کیفی محصولات شرکت هایی که فاقد هر گونه مجوز در خصوص تولید کالا هستند و صدور گواهی بر اساس خوداظهاری با عنایت به مرزهای دانش بودن محصولات فاقد استاندارد تدوین شده را از مزایای دریافت این گواهینامه انطباق نام برد.
وی تصریح کرد: تابحال ۳۴ گواهینامه انطباق (COC) و ۶۲ گواهینامه محصول (COP) صادر گردیده است که ۴۷ درصد شرکتهای دارنده این گواهینامه ها از نوع نوپا نوع ۱ و ۳۲ درصد آنها تولید نوع ۱ هستند. علاوه بر آن ۳۶.۵ درصد از گواهینامه های صادر شده در حوزه ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته، ۳۰.۲ درصد از حوزه مواد پیشرفته و محصولات برپایه فناوری های شیمیایی و ۲۰.۸ درصد از حوزه برق و الکترونیک و فناوری اطلاعات بوده است.
صالحی ضمن اشاره به همکاری سازمان استاندارد با ستادهای فناوری معاونت علمی، نمونه آنرا همکاری این سازمان با ستاد نانو دانست و اضافه کرد: در این حوزه کمیته استانداردسازی فناوری نانو با هدف استقرار زیر ساخت های مورد نیاز با رویکرد شبکه سازی در جهت فعالیتهای استاندارد و ایمنی نانو، شناخته شدن ایران بعنوان کشوری پیشرو در عرصه تنظیم مقررات و تدوین استانداردهای ملی و بین المللی به راه افتاده است و تابحال موفق به تدوین ۱۱۷ استاندارد ملی و ۸ استاندارد بین المللی شده است.
معاون نوآوری و تجاری سازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به بیان حوزه های اولویت دار در این معاونت اشاره نمود و اظهار داشت: ما نقشه راه فناوری های اولویت دار را بر مبنای میزان واردات، اقتدار و خودکفایی احصا کردیم که شامل حوزه های "سلامت"، "صنایع غذایی مادر"، "حمل و نقل"، "آب و محیط زیست"، "صنایع لوازم خانگی"، "کاغذ و سلولز منسوجات و پوشاک"، "کاشی و سرامیک"، "قطعات الکترونیک"، "مواد پیشرفته"، "معدن"، "سیمان"، "انرژی"، "فولاد و صنایع فلزی" و "ماشین آلات" می ‎شود.
وی افزود: در این حوزه‎ ها ما با سازمان ملی استاندارد همکاریهای بیشتری برای دریافت تاییدیه‎ها برای محصولات جدید در این عرصه ها خواهیم داشت.
صالحی، همینطور از انعقاد تفاهمنامه ای با سازمان ملی استاندارد، در این همایش اطلاع داد و اظهار داشت: این تفاهمنامه میان این سازمان، معاونت علمی، صندوق نوآوری و شکوفایی و پژوهشگاه استاندارد در جهت توسعه نظامات استاندارد به امضا می‎رسد.
وی بهره گیری از توانمندی های شرکتهای دانش بنیان و فناور و دارای توان تحقیقاتی بالا در جهت تدوین استانداردهای نوین برای رفع موانع تجاری سازی و توسعه بازار محصولات شرکتهای دانش بنیان، آموزش و توانمندسازی شرکتهای دانش بنیان، فناور، مشاوران و کارگزاران در جهت توسعه استانداردسازی شرکتهای دانش بنیان و فناور، شناسایی نیازها و اولویت های کشور و شرکتهای دانش بنیان و فناور در زمینه تدوین استانداردهای ملی، بهره گیری از ظرفیت های شرکتهای دانش بنیان و فناور دارای گواهینامه انطباق (COC) و محصول (COP) به منظور تدوین استانداردهای ملی و تقویت ارتباط ذی نفعان زیست بوم نوآوری و شبکه سازی برای ارتقای سطح استانداردهای ملی در حوزه های تکنولوژی های جدید و روزآمد را از اهداف این تفاهمنامه ذکر کرد.



1400/07/17
20:05:34
0.0 از 5
688
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
beedownload بی دانلود