شناسایی علایم جدید در رابطه با سرطان لوزالمعده

شناسایی علایم جدید در رابطه با سرطان لوزالمعده

پژوهشگران موسسه ملی تحقیقات سرطان(NCRI) در مطالعه اخیرشان از شناسایی مجموعه ای از علایم در رابطه با سرطان لوزالمعده/ پانکراس آگاهی داده اند و اظهار کرده اند که احساس تشنگی و داشتن ادرار تیره از علایم جدید در رابطه با این سرطان هستند که قبل از این دو علامت مذکور ناشناخته بودند.


به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا و به نقل از تی ان، پژوهشگران این مطالعه از شناسایی ۲۱ علایم دیگر(علاوه بر دو مورد مذکور) در رابطه با سرطان پانکراس نیز خبر دادند. پژوهشگران اعلام کردند که بیماران اغلب تا یک سال قبل از تشخیص این سرطان چندین علامت دارند، اما برخی علایم خاص هشداردهنده سه ماه قبل از تشخیص این بیماری در فرد ظاهر می شوند.
پژوهشگران موسسه ملی تحقیقات سرطان امیدوارند که یافته های آنها بتواند به پزشکان در تشخیص زودتر این بیماری در مواردی که بیمار علایم خاص چندانی دارد و به آنها مراجعه می کند، کمک نماید.
سرطان پانکراس جزو آن دسته از سرطان ها است که پایین ترین میزان بقا را در میان تمام سرطان های رایج دارد و متاسفانه ابتلای افراد به این سرطان زود تشخیص داده نمی گردد.
پژوهشگران می خواهند علایم اولیه سرطان پانکراس را بهتر درک کنند، برای اینکه اگر بیماران و پزشکان عمومی بیشتر از علایم آگاه باشند، شانس بقای افراد با تشخیص سریع افزایش می یابد.
دکتر "ویکی لیائو"(Weiqi Liao) دانشمند داده دانشگاه آکسفورد در این مطالعه با کمک همکارانش با بهره گیری از یک پایگاه داده الکترونیکی بزرگ(QResearch) به بررسی داده های ۲۴ هزار و ۲۳۶ بیمار مبتلا به سرطان پانکراس بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۷ در انگلستان پرداختند. پژوهشگران علایم بیماران را در مقاطع زمانی مختلف پیش از تشخیص سرطان مورد بررسی قرار دادند.
سرطان لوزالمعده یا سرطان پانکراس زمانی رخ می دهد که سلول های درون غده لوزالمعده که پشت معده قرار دارد، بصورت خارج از کنترلی آغاز به تکثیر می کنند و یک توده می سازند. این سلول های سرطانی توانایی حمله به دیگر بخش های بدن را دارند. چند نوع سرطان پانکراس وجود دارد. رایج ترین نوع آدنوکارسینوم پانکراس نام دارد. این آدنوکارسینوم از قسمتی از پانکراس شروع می کنند که مسئول ساخت آنزیم های گوارشی است. یک تا دو مورد از میان صد مورد سرطان پانکراس تومورهای اعصاب و غدد هستند که از سلول های تولیدکننده هورمون پانکراس به وجود می آیند.
زردی پوست(یرقان) و خونریزی معده یا روده دو علامت جدی در رابطه با شایع ترین نوع سرطان پانکراس یعنی "آدنوکارسینوم مجرای پانکراس"(PDAC) و نوع نادر سرطان پانکراس یعنی "نئوپلاسم های اعصاب و غدد پانکراس"(PNEN) بودند. علاوه بر این پژوهشگران اعلام کردند تشنگی و ادرار تیره از علایم جدید آدنوکارسینوم مجرای پانکراس هستند.
دکتر "لیائو" اظهار داشت: زمانی که سرطان لوزالمعده زودتر تشخیص داده شود، بیماران شانس بیشتری برای زنده ماندن دارند. شرط تشخیص سریع بیماران هنگام مراجعه به پزشک عمومی این است که هم بیمار و هم پزشک از علایم در رابطه با سرطان پانکراس آگاه باشند.
در این مطالعه پژوهشگران ۲۳ علایم در رابطه با آدنوکارسینوم مجرای پانکراس را زردی پوست، خونریزی در معده یا روده، مشکلات در بلعیدن، اسهال، تغییر در عادات روده، استفراغ، سوء هاضمه، توده شکمی، درد شکم، کاهش وزن، یبوست، چربی در مدفوع، تورم شکم، حالت تهوع، نفخ شکم، سوزش سر دل، تب، خستگی، کاهش اشتها، خارش، کمردرد، احساس تشنگی و ادرار تیره اعلام نمودند.
۹ علایم در رابطه با نئوپلاسم های اعصاب و غدد پانکراس نیز زردی پوست، خون در مدفوع، اسهال، تغییر در عادات روده، استفراغ، سوء هاضمه، توده شکمی، درد شکم و کاهش وزن بودند.
پژوهشگران اعلام نمودند گرچه بیشتر علایم ذکر شده تنها مختص سرطان لوزالمعده نیستند و می توانند ناشی از ابتلای فرد به سایر بیماریها باشند، اما دانستن آنها درک پزشکان از این بیماری را بیشتر می کند.
دکتر "لیائو" اضافه کرد: نتایج یافته های این مطالعه جدید ما را قادر می کند تا درک خود از علایم این بیماری را ارتقاء دهیم.



1400/08/20
13:46:46
0.0 از 5
618
تگهای خبر: الكترونیك , تولید , دانشگاه , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
beedownload بی دانلود