دستگاه پوشیدنی که اوردوز را تشخیص می دهد!

دستگاه پوشیدنی که اوردوز را تشخیص می دهد!

به گزارش بی دانلود پژوهشگران آمریکایی، یک دستگاه پوشیدنی ابداع نموده اند که می تواند مصرف بیش از حد مواد افیونی را در انسان تشخیص دهد و داروی مورد نظر را به او تزریق کند.


به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا و به نقل از نیوز مدیکال نت، گروهی از پژوهشگران "دانشگاه واشنگتن"(University of Washington)، یک دستگاه پوشیدنی را برای تشخیص دادن مصرف بیش از حد مواد افیونی و معکوس کردن اثر آنها ساخته اند. این دستگاه که مانند پمپ انسولین روی معده قرار می گیرد، زمان توقف تنفس و حرکت کاربر را حس می کند و تزریق "نالوکسان"(Naloxone) را انجام می دهد که پادزهری نجات بخش برای بازیابی تنفس است.
"جاستین چان"(Justin Chan)، پژوهشگر ارشد این پروژه اظهار داشت: شیوع مصرف مواد افیونی طی دوره همه گیری کووید-۱۹، بالا رفته و به یک بحران بزرگ برای سلامت عمومی تبدیل گشته است. ما الگوریتم هایی را ابداع کرده ایم که روی یک دستگاه پوشیدنی تزریق کار می کنند. این دستگاه تشخیص می دهد که چه زمانی تنفس کاربر متوقف می شود و به صورت خودکار به او نالوکسان تزریق می کند.


"ژاکوب سانشاین"(Jacob Sunshine)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: یکی از جنبه های منحصر به فرد مصرف بیش از حد مواد افیونی این است که نالوکسان بر آن تأثیر دارد و در صورت تجویز بموقع، می تواند جان انسان ها را نجات دهد.
پژوهشگران دانشگاه واشنگتن کوشش می کنند این دستگاه ها را به شکل گسترده در دسترس قرار دهند اما ابتدا به تایید "سازمان غذا و داروی آمریکا" (FDA) نیاز دارند. سازمان غذا و داروی آمریکا هم اکنون برای سرعت بخشیدن به تلاش در زمینه رسیدگی به این مشکل حیاتی سلامت عمومی کار می کند و به تازگی دستورالعمل های ویژه ای را در مورد استفاده اضطراری از دستگاه های تزریق منتشر نموده است.
پژوهشگران دانشگاه واشنگتن در یک همکاری چند ساله با شرکت داروسازی "وست فارماستیکال"(West Pharmaceutical Services)، روی نمونه ابتدایی این دستگاه پوشیدنی کار کردند که داروها را به صورت ایمن به کار می گیرد.
پژوهشگران، این سیستم تزریق را با حسگرها ترکیب کردند و الگوریتمی را برای تشخیص دادن الگوی تهدیدکننده تنفسی که هنگام تجربه مسمومیت ناشی از مواد افیونی رخ می دهد، توسعه دادند.
"شیام گولاکوتا"(Shyam Gollakota)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: این دستگاه می تواند به کاربران در مراحل متعدد اختلال مصرف مواد افیونی کمک نماید تا از مرگ تصادفی آنها جلوگیری شود.
وی ادامه داد: این دستگاه پوشیدنی خودکار امکان دارد قابلیت کاهش دادن مرگ و میر ناشی از مصرف بیش از حد مواد افیونی را داشته باشد. ما امیدواریم که این دستگاه بتواند تأثیر ملموسی را بر این منبع بزرگ درد و رنج در کشور بگذارد.
این دستگاه آزمایشی شامل یک جفت شتاب سنج است که تنفس را اندازه گیری می کنند و یک پردازنده داخلی که توقف حرکت در رابطه با تنفس را تشخیص می دهد. این دستگاه پوشیدنی، سیستم تزریق را هنگام بروز آپنه خواب بلندمدت فعال می کند.
همچنین، این دستگاه آزمایشی می تواند داده های در ارتباط با میزان تنفس و حرکت کاربر را طی آپنه خواب، با بهره گیری از بلوتوث به تلفن همراه هوشمندی که در نزدیکی آن قرار دارد، منتقل کند.
برای آزمایش این دستگاه، یک بررسی بالینی روی داوطلبان در یک مرکز تزریق واقع در ونکوور انجام شد و یک بررسی بالینی هم در محیط بیمارستان، بین داوطلبانی که نشانه های آپنه را داشتند، صورت گرفت.
به قول پژوهشگران، استقرار تسهیلات تزریق و کمک کردن به توسعه الگوریتم های تنفسی که تغییرات تنفسی ناشی از مواد افیونی در دنیای واقعی را در بر دارند، بسیار مهم می باشد.
این گروه پژوهشی، ۲۵ شرکت کننده را در ونکوور مورد بررسی قرار دادند. حسگرها توانستند میزان تنفس را به دقت در بین افراد مبتلا به اختلال مصرف مواد افیونی ردیابی کنند. علاوه بر این، این دستگاه توانست آپنه ناشی از مواد افیونی را تشخیص دهد. آزمایش انجام شده در ونکوور، الگوهای تنفس را فقط برای توسعه الگوریتم تنفسی اندازه گیری نمود و شامل تزریق نالوکسان نبود. تزریق نالوکسان فقط در بررسی دوم روی داوطلبان سالمی که مواد افیونی مصرف نمی کردند، انجام شد.
در آزمایش دوم، مصرف بیش از حد برای ۲۰ شرکت کننده شبیه سازی شد. سپس شرکت کنندگان به مدت ۱۵ ثانیه، نفس خویش را حبس کردند تا از بروز آپنه تقلید کنند. هنگامی که سیستم پوشیدنی تشخیص داد که شرکت کننده حداقل به مدت ۱۵ ثانیه حرکت نکرده است، نالوکسان را به او تزریق کرد.
بعد از فعال سازی دستگاه، نمونه های خون گرفته شده از شرکت کنندگان تأیید کرد که این دستگاه می تواند پادزهر را به سیستم گردش خون برساند و اثر مصرف بیش از حد مواد افیونی را معکوس کند.
"الکس لاینس"(Alex Lyness)، مدیر بخش پژوهش و فناوری شرکت وست فارماستیکال اظهار داشت: ما از همکاری با گروه پژوهشی دانشگاه واشنگتن در عرضه فناوری های پیشرفته سنسور زیستی و تحویل دارو با دستگاه پوشیدنی لذت بردیم. ما خرسندیم که توانسته ایم در این پروژه و عرضه نمونه ابتدایی سیستمی که می خواهد یک نیاز برآورده نشده قابل توجه را برآورده کند، مشارکت نماییم.
به قول پژوهشگران، برای ارزیابی راحتی دستگاه در دوره های زمانی طولانی تر، بخصوص در تنظیمات بدون نظارت، پژوهش های بیشتری مورد نیاز است. همچنین، برای ارزیابی تزریق نالوکسان در افرادی که از مواد افیونی برای مقاصد غیرپزشکی استفاده می نمایند، باید بررسی بیشتری روی این دستگاه صورت گیرد.
این پژوهش، در مجله "Scientific Reports" به چاپ رسید.




منبع:

1400/09/02
23:34:35
0.0 از 5
1007
تگهای خبر: پروژه , دانشگاه , سنسور , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
beedownload بی دانلود