بی برنامگی و کاستی های حوزه آب به گردن تغییر اقلیم انداخته نشود

بی برنامگی و کاستی های حوزه آب به گردن تغییر اقلیم انداخته نشود

بی دانلود: به اعتقاد پژوهشگر ایرانی دانشگاه توکیوی ژاپن تغییر اقلیم هر چند یکی از پارامترهای وضع موجود آب کشور است، ولی باید در جایگاه خودش قرار گیرد و بی برنامگی ها و کاستی ها نباید به گردن تغییر اقلیم انداخته شود.


به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا دکتر علی چاوشیان، مدیر گروه علوم یونسکو-ایران و محقق حوزه امنیت آب در برنامه لایو دانشگاه علم و صنعت با موضوع "بحران منابع آب در ایران با نگاهی به وقایع اخیر" با اشاره به روند میزان مصرف و ذخیره آب در حوضه آبریز زاینده رود، اظهار داشت: برمبنای آمارهایی که انتشار یافته است، از سال ۶۰ تا ۸۰ شمسی میزان حجم ذخیره آب در سد زاینده رود سیر نزولی داشته و در مقابل روند مصرف در این بازه زمانی به تدریج رو به افزایش بوده است.
وی با اعلان اینکه در کنار این پدیده، میزان تبخیر آب بالا رفته است، اظهار نمود: علت این که امروز زاینده رود با این وضعیت درگیر است، مانند همه جای دنیا به سبب عدم همخوانی میزان مصرف با میزان ذخیره است.
چاوشیان اشاره کرد: نتیجه مطالعاتی که در بانک جهانی انجام دادیم، نشان داد که تا سال ۲۰۳۰ در کل دنیا میزان مصرف آب ۴۰ درصد بیشتر از منابع آبی است و این عدد نشان میدهد که در همه جای دنیا وضعیت امروز زاینده رود را تجربه خواهند کرد.
مدیر گروه علوم یونسکو، مدیریت منابع آبی و تغییر اقلیم را از موضوعات مطرح برای بروز کم آبی و خشکسالی در کشور دانست و تصریح کرد: در وضعیت به وجود آمده در کشور همگان موضوع تغییر اقلیم را مطرح می کنند، ولی چنین شرایطی تنها در ایران حاکم نیست، بلکه در بیشتر مناطق دنیا قابل مشاهده می باشد.
وی با اشاره به سفرهای اخیر بمنظور ارزیابی برخی پروژه های بانک جهانی، اظهار نمود: در این ارزیابی ها متوجه شدیم که در داکای بنگلادش که سالانه ۲۵۰۰ میلی متر بارندگی دارد، برای تامین آب آشامیدنی با چالش هایی درگیر است.
چاوشیان، نمونه دیگر را در کلانشهر چنا (مدرس) هند عنوان نمود و در صورتیکه این شهر سالانه ۲۲۰۰ میلی متر بارندگی را تجربه می کند، ولی در تامین آب مشکلاتی دارد.
این پژوهشگر حوزه آب دانشگاه یاماناشی ژاپن عدم سازگاری منابع و مصارف را از علل اصلی چنین وضعیتی در کشور نام برد و اشاره کرد: این که گفته می شود اثرات تغییر اقلیم در ایران نسبت به سایر کشورهای دنیا شدیدتر است، هیچ گاه اینگونه نیست و تغییر اقلیم در ایران شدیدتر از سایر کشورها رخ نمی دهد؛ چونکه هر ساله گزارش جهانی تغییر اقلیم منتشر و در آن کشورهای جهان از نظر ریسک تغییر اقلیم طبقه بندی می شوند.
وی با تاکید بر این که در گزارش ۲۰۲۱ ایران ریسک بالایی در تغییر اقلیم ندارد، اضافه کرد: کشور بنگلادش در رتبه ۷ دنیا از نظر ریسک تغییر اقلیم قرار دارد، ولی این آمارها همیشه با عدم قطعیت همراه است؛ چونکه آمارها نشان میدهد بارندگی در ایران کم شده و دما بالا رفته است.
چاووشیان افزود: بیشتر افراد وضعیت فعلی ایران را وابسته به تغییر اقلیم می دانند. هر چند که در مطالعات باید این پارامتر را در نظر داشت و آنرا رد نکرد و در بروز آثار این چنینی باید جایگاه خودرا داشته باشد، اما کاستی ها و بی برنامگی ها و عدم مدیریت را نباید به گردن تغییر اقلیم بیندازیم.
این محقق حوزه آب عواملی چون مافیای آب، اقتصاد آب، عدم آمایش سرزمینی و منابع آب را معلول خشکسالی های اخیر دانست و تصریح کرد: برخی وضعیت زاینده رود را ناشی از صنایع مستقر در این منطقه می دانند و این در حالیست که هزینه های آب تنها ۲ درصد هزینه های تمام شده صنعت فولاد است و حتی اگر بخواهیم بهای آب را برای صنایع افزایش دهیم، آنها مایل به پرداخت آن هستند.




منبع:

1400/09/19
13:48:14
0.0 از 5
694
تگهای خبر: پروژه , دانشگاه , محقق , هزینه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
beedownload بی دانلود