تولید زخم پوش های نانوفایبری برای بهبود زخم های دیابتی و سوختگی

تولید زخم پوش های نانوفایبری برای بهبود زخم های دیابتی و سوختگی

بی دانلود: پژوهشگران یکی از شرکتهای مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد تهران جنوب موفق به تولید زخم پوش های منحصر بفرد نانوفایبری شدند.


به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا، دکتر غزاله چیذری فرد، مدیرعامل این شرکت ضمن بررسی مهم ترین اقدامات این مجموعه اظهار نمود: کار ما از مرکز تحقیقات نانوی تهران جنوب استارت خورد. شرکت ما بعنوان هسته فناور خودرا به مرکز رشد تهران جنوب معرفی نمود، اما تاسیس شرکت در سال ۹۹ رخ داد. زمینه کاری ما در ابتدا مشاوره به دانشجویان مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری بوده و البته هنوز هم هست.
چیذری فرد درباب خروجی کارهای پژوهشی این مجموعه، اظهار نمود: قسمتی از نتایج پژوهش های طی یکسال اخیر، به دو زخم پوش و یک فیلتر منتج شده است. ما برای دو زخم پوش اسپانسر داریم و دکتر رحمانی متخصص اورولوژی ساکن در آلمان این مهم را متقبل شده که عقیده دارد از ظرفیت های داخلی باید به نحو شایسته ای بهره برد.
وی درباب مزیت رقابتی این زخم پوش ها با نمونه های داخلی، اشاره کرد: برای زخم پوش ها تست های حیوانی در حال انجام می باشد. این زخم پوش ها نانوفایبری بوده و از این حیث نمونه داخلی ندارند. به سبب ترکیبات گیاهی موجود در آنها، دارای سه مزیت جذب رطوبت، تبادل اکسیژن (تنفس پذیری) و خاصیت آنتی باکتریالی (در برابر باکتری های گرم مثبت، منفی و سودوموناس) هستند و برای زخم های دیابتی، سوختگی و برشی با تسریع فاز اول ترمیم زخم و اکسیژن رسانی عالی که الزام فاز دوم و سوم ترمیم زخم است، مدت زمان بهبود را می کاهد و تحول خاصی را در این حوزه ایجاد خواهند کرد.
چیذری فرد با اعلان اینکه تست ها انجام شده و تمامی مستندات نیز در این خصوص در دسترس می باشد، اشاره کرد: در مورد کیتوسان صفحه ای هم در زمینه داروی ضد انگل مالاریا کاربرد دارد و هم در زمینه پساب. کامپوزیت هایی که با نانومواد دیگر ایجاد می شود، توانایی جذب فلز سنگین را دارد. فیلتر تهیه شده از مواد پسماند برای جذب گاز نیز از دیگر محصولات این شرکت شمرده می شود.
مدیرعامل این شرکت درباره "کوانتوم دات" محصول تولیدی دیگر این شرکت، اظهار داشت: "کوانتوم دات" کاربردهای مختلفی در صنعت داروسازی دارد و می تواند بصورت هدفمند عمل کند. بطورمثال وقتی بیماری به سرطان کبد مبتلا هست این نانوذره بدون هر گونه عوارض جانبی در راه درمان آن بیماری حرکت می کند و دارو را به نقطه هدف می رساند. کوانتوم دات به روشی که ما ساخته ایم، مشابه داخلی ندارد. این ماده همین طور برای حذف آلاینده ها کاربرد دارد و می تواند در جذب آلاینده های پساب نساجی، فلزات سنگین و یا پساب روغنی مفید باشد.
چیذری فرد در ادامه از نانو ذره سلولز بعنوان دیگر محصول این شرکت یاد کرد و اظهار داشت: این محصول از مواد بازیافتی تولید شده است. در پساب خصوصاً پساب های روغنی جواب های خوبی می توان گرفت. حتی در کامپوزیت های دندانی نیز می توان از آن بهره برد. با یک شرکت نیز برای تولید کامپوزیت های دندانی صحبت کرده ایم و برای تجاری سازی آن اقدامات اولیه صورت گرفته است.
مدیرعامل این شرکت در ادامه از خدمات ارائه شده از طرف مرکز رشد تهران جنوب قدردانی نمود و اضافه کرد: مرکز رشد تهران جنوب با سخت افزاری که در اختیار ما قرار داد، تمام دغدغه های مربوط به اجاره فضا با ارقام سرسام آور را از مجموعه ما دور کرد تا به کارهای پژوهشی خود برسیم. از طرف دیگر تسهیل مسیر دریافت کداخلاق نیز از دیگر کمک های مرکز رشد تهران جنوب بوده است. دریافت این کد الزامی است و به منزله تایید توجه به حقوق حیوانات از طرف پژوهشگران در راه آزمایشات حیوانی است. مهیاسازی امکان حضور در نمایشگاه ها نیز یکی دیگر از اقدامات این مرکز است که بار هزینه های زمانی و مالی را از دوش ما برداشتند که برای یک شرکت نوپا مساعدت بسیار مطلوبی است.
مدیرعامل این شرکت در ادامه نقدهایی نسبت به عدم همکاری برخی واحدهای دانشگاه آزاد بیان کرد و اظهار داشت: اگر همکاری واحدهای دانشگاه آزاد بیشتر بود، دیگر نیاز نبود من به آزمایشگاه دانشگاه های سراسری و یا خصوصی مراجعه کنم. همین تجهیزات را دانشگاه آزاد هم دارد، اما فضای بوروکراتیک حاکم بر دانشگاه آزاد اسلامی و کارهای اداری فراوان، ما را از ظرفیت های این دانشگاه محروم کرده و اجازه نمی دهد بخشنامه هایی که معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری برای تسهیل عملکرد فناوران و نوآوران ایجاد کرده، اثرگذار باشد.
چیذری فرد با اشاره به اشتغالزایی حدود ۱۵ نفر از متخصصین در این شرکت، اشاره کرد: باتوجه به برنامه های پیش رو و پلن پیشرفت مجموعه، این رقم در آینده نزدیک اساسا چند برابر خواهد شد.
وی ارتباط بخشی میان اقدامات پژوهشی و کارهای تحقیقاتی با نیازمندی های صنعت را با همیاری بیشتر دانشگاه آزاد اسلامی در دسترس دانست و اظهار داشت: باتوجه به این که شرکت ما نوپاست، شاید راه و رسم مذاکره با صنعتگران و جذب اسپانسر را بلد نباشیم. شناسایی و معرفی مشکلات صنایع به ما می تواند بخش مهمی از مسیر توفیق ما را هموار کند. دانشگاه تا حدودی در این راه گام برداشته، اما نیاز به مساعدت بیشتر است. من پژوهشگر اگر دغدغه جذب اسپانسر و بازاریابی در صنعت را نداشته باشم، بازدهی کار افزایش شایان توجهی خواهد داشت. دیده بانی فضای صنعت، ارزیابی و شناسایی مشکلات صنعت و ارائه آن به شرکت های پژوهشی و فناوری می تواند اتفاقات مبارکی را در زمینه فعالیت شرکت های تحقیقاتی، پژوهشی و فناور رقم بزند.
چیذری فرد اشاره کرد: ما دانشجویانی بودیم که در راه پیشرفت شکست های بسیاری خوردیم و به بن بست های زیادی رسیدیم، اما تیم متحد و منسجم موجب شد تا سرخورده نشویم و به مسیر موفقیت ادامه دهیم. از طرف دیگر علاقمندی به کار پژوهشی و فعالیت در ایران نیز زمینه ای برای تشدید انگیزه های ما شد. البته باید از دکتر ملک نیا که اکنون مدیرکل کانون های صنعت، جامعه و دانشگاه هستند، تشکر کنم که عامل مشوق بسیار خوبی برای ما بودند و در فضای یأس و ناامیدی امید بسیاری را در دل مجموعه ما ایجاد کردند.





منبع:

1400/10/01
22:05:30
0.0 از 5
824
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
beedownload بی دانلود