نقش تنفس در خواب افراد

نقش تنفس در خواب افراد

پژوهشگران ˮدانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخˮ آلمان می گویند، تنفس همانند یک زمان سنج مغز در خواب افراد عمل می کند.


به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا و به نقل از تی ان، دانشمندان علوم اعصاب دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ در مطالعه اخیرشان نشان داده اند که تنفس در طول خواب و سکوت فعالیت عصبی را در سراسر مغز هماهنگ می کند.
وقتی می خوابیم مغز خاموش نمی گردد بلکه مشغول ذخیره خاطرات مهم روز است. نواحی مختلف مغز برای هماهنگ کردن این پروسه انتقال اطلاعات، باهم هماهنگ می شوند. با این وجود، تا حالا مکانیسم هایی که این هماهنگ سازی را در چندین نواحی دوردست مغز ممکن می ساختند، به خوبی درک نشده بودند.
بتازگی پروفسور "آنتون سیروتا" و دکتر "نیکلاس کارالیس"، عصب شناسان دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ، توانسته اند نشان دهند که تنفس بعنوان یک ضربان سازی عمل می کند که نواحی مختلف مغز را به خود جذب می کند و آنها را با یکدیگر هماهنگ می کند.
تنفس ضروری ترین ریتم بدن است و تاثیر فیزیولوژیکی قوی بر سیستم عصبی خودمختار دارد. همین طور شناخته شده است که طیف وسیعی از عملکردهای شناختی مانند ادراک، توجه و ساختار فکر را تعدیل می کند. با این وجود، مکانیسم تاثیر آن بر عملکرد شناختی و مغز تا حد زیادی ناشناخته مانده است.
طی این مطالعه دانشمندان ساختار الکتروفیزیولوژیکی را در سیستم لیمبیک در موش ها مورد بررسی قرار دادند. آنها نشان دادند که تنفس، فعالیت عصبی را در تمام نواحی مغزی مورد بررسی(از جمله هیپوکامپ، قشر پیش پیشانی میانی، قشر بینایی، تالاموس، آمیگدال و هسته های اکامبنس) با تعدیل تحریک پذیری این مدارها به روشی مستقل از روش بویایی، هماهنگ می کند.
دکتر کارالیس، اظهار داشت: ما توانستیم وجود یک مکانیسم جدید غیربویایی درون مغزی را ثابت نماییم و آن مکانیسمی است که بر عملکرد مدارها هنگام تنفس تاثیر می گذارد و ما آنرا "تخلیه پیامد تنفسی"(respiratory corollary discharge) می نامیم.
سیروتا اشاره کرد: یافته های ما وجود یک پیوند ناشناخته قبلی بین تنفس و مدارهای لیمبیک را مشخص می کند.
دستگاه لیمبیک مجموعه ای از ساختارهای مغزی واقع در هر دو سمت تالاموس و زیر لوب گیجگاهی داخلی مخ است که عمدتاً در مغز قدامی قرار گرفته اند. این دستگاه، از انواع عملکردها چون هیجان، رفتار، حافظه بلند-مدت و بویایی پشتیبانی می کند. زندگی هیجانی، عمدتاً در سامانه لیمبیک جا داده شده و در تشکیل حافظه نقش عمده ای دارد.



1400/11/06
21:11:15
0.0 از 5
646
تگهای خبر: دانشگاه , سیستم , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
beedownload بی دانلود