تولید پروتئین خوراکی با اجرای ۲ پروژه ملی تقویت می شود

تولید پروتئین خوراکی با اجرای ۲ پروژه ملی تقویت می شود

بی دانلود: تولید پروتئین خوراکی با کمک منابع زیستی در قالب 2 پروژه ملی در کشور تقویت و دنبال می شود.


به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا، زیست فناوری صنعتی (زیست فناوری سفید)، یعنی تولید محصولات بـا اسـتفاده از میکروارگانیسم ها و آنزیم ها طی فرایندهای تخمیری. این مدل از زیست فناوری در ایران با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در قالب ۲ پروژه ملی دنبال می شود.
«تولید پروتئین خوراکی قارچی (مایکوپروتئین) جایگزین گوشت» یکی از این طرح ها است که با اجرای کامل آن طی ۵ سال آینده ۱۵۰ اشتغال پایدار در کشور ایجاد خواهد شد. مایکوپروتئین یک محصول جایگزین گوشت است که به اشکال مختلفی همچون کتلت، همبرگر، پت و نوار موجود است.
«تولید پروتئین از گاز طبیعی و سایر مواد اولیه بعنوان افزودنی به خوراک دام و طیور و آبزیان جایگزین سویا و پودر ماهی» هم پروژه بعدی است که می تواند نیازهای غذایی کشور را از منابع دیگر تامین کند.
این روش تولیدی می تواند به تولید آنزیم های صنعتی و اسیدآمینه ها که برای فرمول بندی خوراک دام و طیور کاربردی است هم کمک نماید، بنا بر این استفاده از این روش فناورانه برای ایران که پیش بینی می شود در آینده ای نزدیک با مشکلات و مخاطرات خشکسالی مواجه شود، بسیار کاربردی است و می تواند در توسعه پایدار نقش آفرینی کند.
در این نوع از زیست فناوری، محصولاتی مانند پروتئین های خوراکی قارچی و پروتئین هایی که از گاز طبیعی با فرآیندهای زیستی تولید می شوند، در تهیه غذاهای پروتئینی مانند سوسیس و کالباس و غیره استفاده می شوند.
به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دستیابی به امنیت غذایی پایدار از راه دسترسی فیزیکی و اقتصادی به منابع غذایی سالم و کافی برای همگان حاصل می شود. در دوران اخیر پذیرش غذاهای بیوتکنولوژیکی غنی از پروتئین بجای منابع متداول از طرف مردم بالا رفته است.




منبع:

1400/11/16
13:27:53
0.0 / 5
363
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱