کدام نوع ویتامین D در تقویت سیستم ایمنی بدن مؤثرتر است؟

کدام نوع ویتامین D در تقویت سیستم ایمنی بدن مؤثرتر است؟

به گزارش بی دانلود تحقیقات جدید نشان داده است که ویتامین D3 می تواند در تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابل عفونت های ویروسی در مقایسه با ویتامین D2 مؤثرتر باشد.


به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا و به نقل از نیو اطلس، مطالعه ای که تاثیر ویتامین D بر بیان ژن را بررسی می کند، تفاوت های قابل توجهی را بین مکمل های ویتامین D2 و ویتامین D3 نشان داده است.
این یافته ها که در مجله Frontiers in Immunology انتشار یافته است، نشان داده است که ویتامین D3 در مقایسه با ویتامین D2 می تواند در تقویت سیستم ایمنی مؤثرتر باشد.
ویتامین D به صورت کلی به دو شکل اصلی وجود دارد: "ارگوکلسیفرول"(ویتامین D2) و "کوله کلسیفرول"(ویتامین D3). تحقیقات قبلی نشان داده است که مکمل های ویتامین D3 در افزایش سطح ویتامین D در خون افراد بسیار مؤثرتر هستند. با این وجود، معلوم نیست که آیا بین این دو نوع مکمل ویتامین D تفاوت عملکردی برای سلامت انسان وجود دارد یا خیر.
این پژوهش جدید جهت کمک به پر کردن این شکاف اطلاعاتی، داده های یک کارآزمایی بالینی دوسو کور و کنترل شده با دارونما را که اخیراً تکمیل شده است، بررسی کرد که اثرات مکمل های ویتامین D2 و ویتامین D3 را در چند صد زن سالم مقایسه می کرد.
مطالعه ای که قبلاً انتشار یافته بود، نتایج اصلی این کارآزمایی را گزارش کرد و تأیید کرد که مصرف 12 هفته مکمل ویتامین D3 در افزایش سطح ویتامین D خون مؤثرتر است.
این تحقیقات جدید به تفاوت بین دو شکل ویتامین D در بیان ژن پرداخت. به صورت کلی، محققان تفاوت های قابل توجهی را در بیان ژن بین گروههای مصرف کننده ویتامین D2 و ویتامین D3 تشخیص دادند.
محققان در این مطالعه جدید نوشتند: به صورت قابل توجهی، به دنبال مصرف مکمل ویتامین D3، اغلب تغییرات در بیان ژن منعکس کننده کاهش فعالیت ژن ها بود، خیلی از مسیرهای رمزگذاری سیستم ایمنی، به صورت بالقوه سیستم ایمنی را به وضعیت سازگاری پذیر تغییر می دهد. با کمال تعجب، بیان ژن در رابطه با فعالیت اینترفرون نوع I و II که برای پاسخ ذاتی به عفونت های باکتریایی و ویروسی حیاتی می باشد، بعد از مصرف مکمل ویتامین D2 یا ویتامین D3 متفاوت بود و تنها ویتامین D3 دارای اثر تحریک کننده بود.
"کالین اسمیت" نویسنده اصلی این مطالعه اظهار داشت: کاهش سیگنال دهی اینترفرون نوع 1 با افزایش حساسیت به عفونت های ویروسی مرتبط می باشد. ازاین رو ما فرض می نماییم که ویتامین D3 در تقویت پاسخ های ایمنی در مقابل ویروس ها امکان دارد مؤثرتر از ویتامین D2 باشد.
وی ادامه داد: ما نشان داده ایم که به نظر می آید ویتامین D3 سیستم سیگنال دهی اینترفرون نوع I را در بدن تحریک می کند که بخش کلیدی سیستم ایمنی و نخستین خط دفاعی در مقابل باکتری ها و ویروس ها است. ازاین رو ویتامین D3 امکان دارد به پیشگیری از نفوذ ویروس ها و باکتری ها در بدن کمک نماید.
این مطالعه اشاره می کند که این یافته ها نشان داده است که مکمل های ویتامین D تنها در صورتی اثرات مفیدی بر عفونت ویروسی دارد که سطوح آن پیش از قرار گرفتن در معرض ویروس تقویت شود، چونکه بعید است که بعد از بروز عفونت ویروسی، فواید بالینی در مکمل ویتامین D وجود داشته باشد. مطالعات اخیر که به بررسی اثرات خنثی کننده درمان ویتامین D برای بیماران بستری در بیمارستان بر اثر مبتلا شدن به بیماری کووید-19 پرداخته است، این یافته ها را تأیید می کند.
این مطالعه همینطور نشان داد که دو شکل ویتامین D اثرات متضادی بر برخی مسیرهای بیان ژن دارند. در بعضی از افرادی که ویتامین D2 مصرف می کردند، سطح ویتامین D در گردش، کمتر از سطوحی بود که در گروه دارونما بعد از آخر کارآزمایی 12 هفته ای مشاهده شد. محققان گمان می کنند ویتامین D2 امکان دارد پتانسیل کاهش یا خنثی کردن بعضی از اثرات مفید ویتامین D3 را داشته باشد.
محققان می گویند از آنجاییکه به نظر می آید بعضی از مسیرها به صورت خاص توسط ویتامین D3 یا در بعضی موارد در جهت های متضاد توسط ویتامین D3 و D2 تنظیم می شوند، مطالعات آینده باید بررسی نمایند که آیا مکمل ویتامین D2 امکان دارد بعضی از مزایای ویتامین D3 بر سلامت انسان را خنثی کند یا خیر.
"سوزان لانهام-نیو" یکی از نویسندگان این مطالعه، خواهان تحقیقات فوری در مورد تفاوت های عملکردی بین این دو نوع ویتامین D برای روشن شدن بهتر این مورد شده است. اما او پیشنهاد می دهد که فعلاً ویتامین D3 باید نوع ترجیحی مکمل ویتامین D برای تجویز به اغلب افراد باشد.
وی می گوید: در حالیکه ما دریافتیم که ویتامین D2 و ویتامین D3 تاثیر یکسانی بر فعالیت ژن در انسان ندارند، عدم تاثیری که در بررسی ویتامین D2 دریافتیم به این مفهوم است که برای روشن شدن تفاوت ها در اثرات آنها، احتیاج به یک مطالعه بزرگتر است.
وی ادامه داد: با این وجود، این نتایج نشان می دهند که ویتامین D3 باید شکل مطلوب تری برای غنی کردن غذاها و مکمل ها باشد.
این مطالعه جدید در مجله Frontiers in Immunology انتشار یافته است.




منبع:

1400/12/10
22:35:31
0.0 از 5
766
تگهای خبر: سیستم , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
beedownload بی دانلود