آزمایش موفقیت آمیز هوش مصنوعی در تشخیص نحوه درمان سرطان مثانه

آزمایش موفقیت آمیز هوش مصنوعی در تشخیص نحوه درمان سرطان مثانه

بی دانلود: یک سیستم مبتنی بر هوش مصنوعی که در ˮدانشگاه میشیگانˮ ابداع شده است، طی یک آزمایش توانست به بهبود تشخیص در مورد کارآیی درمان سرطان مثانه کمک نماید.


به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا و به نقل از نیوز مدیکال نت، پژوهشگران "دانشگاه میشیگان" (UMich) در بررسی جدید خود، توانایی یک سیستم مبتنی بر هوش مصنوعی را تجزیه و تحلیل کردند تا ارزیابی کنند که آیا بیماران مبتلا به سرطان مثانه قبل از جراحی برداشتن مثانه، به شیمی درمانی پاسخ کامل می دهند یا خیر.
هوش مصنوعی در این پژوهش توانست به بهبود تشخیص کمک نماید. با این وجود، پژوهشگران هشدار دادند که هوش مصنوعی، جایگزینی برای تخصص انسان نیست و سیستم آنها نباید بصورت یک جایگزین برای پزشک مورد استفاده قرار گیرد. "لوبومیر حاجیسکی" (Lubomir Hadjiyski)، استاد دانشکده پزشکی دانشگاه میشیگان و از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: اگر هوشمندانه از این سیستم استفاده شود، می تواند به انسان ها کمک نماید.
هنگامی که بیماران به سرطان مثانه مبتلا می شوند، جراحان در کوشش برای جلوگیری از بازگشت سرطان یا گسترش آن به سایر اندام های بدن، اغلب کل مثانه را برمی دارند. با این وجود، شواهد بیشتری وجود دارند که ثابت می کنند اگر بیمار بعد از شیمی درمانی هیچ شواهدی از بیماری نشان ندهد، ممکنست جراحی لازم نباشد.
با این وجود، تعیین کردن اینکه آیا ضایعه باقیمانده بعد از درمان فقط بافتی است که در نتیجه درمان زخمی شده یا اینکه بقایای سرطان محسوب می شود، دشوار است. پژوهشگران در این فکر بودند که آیا هوش مصنوعی می تواند به تشخیص این مساله کمک نماید یا خیر.
"حاجیسکی" افزود: پرسش بزرگ این بود که چنین سیستمی چه تاثیری روی پزشک خواهد داشت. آیا مقرر است کمک نماید یا پزشکان را گیج می کند؟ آیا مقرر است تاثیر عملکرد آنها را بالا ببرد یا بسادگی نادیده گرفته خواهد شد؟
طی این پژوهش، ۱۴ پزشک دارای تخصص های مختلف همچون رادیولوژی، اورولوژی و انکولوژی به همراه دانشجویان پزشکی، اسکن های قبل و پس از درمان ۱۵۷ شخص مبتلا به تومور مثانه را بررسی کردند و امتیازی را برای هر یک از آنها در نظر گرفتند.
سپس پژوهشگران، امتیاز محاسبه شده توسط کامپیوتر را بررسی کردند. نمرات پایین تر نشان دهنده احتمال کمتر پاسخ کامل به شیمی درمانی و نمرات بالاتر نشان دهنده احتمال بیشتر بودند.
پژوهشگران، بهبودهایی را در ارزیابی های خود که با سیستم هوش مصنوعی انجام شده بودند، مشاهده نمودند. "حاجیسکی" اظهار داشت: بخش متمایز پژوهش این بود که مشاهدات جالبی را در مورد شرکت کنندگان نشان می داد.
سیستم هوش مصنوعی به پژوهشگران کمک کرد تا بیشتر بر مراقبت بالینی تمرکز کنند.
این پژوهش، قسمتی از یک پروژه تامین شده توسط "مؤسسه ملی سلامت آمریکا" (NIH) بشمار می رود که بر توسعه و ارزیابی سیستم های مبتنی بر نشانگرهای زیستی مبتنی شده است تا در مورد پاسخ به درمان سرطان مثانه تصمیم گیری کند.
"حاجیسکی" اظهار داشت که طی بیش از دو دهه پژوهش در مورد هوش مصنوعی برای ارزیابی انواع مختلف سرطان و پاسخ به درمان آنها، مشاهده کرده است که سیستم های یادگیری ماشینی می توانند به پزشکان در تصمیم گیری کارآمد کمک کنند، اما آنها هم می توانند گرفتار اشتباه شوند.
وی ادامه داد: یکی از نکات جالبی که متوجه شدیم، این است که کامپیوتر نیز در بعضی موارد اشتباه می کند؛ اما اشتباه آن با اشتباه یک رادیولوژیست متفاوت می باشد. این بدان معناست که اگر این سیستم به درستی استفاده شود، شانس بهبود را فراهم می آورد، اما جایگزین پزشک نمی گردد.
این پژوهش در مجله "Tomography" به چاپ رسید.




منبع:

1401/02/04
09:46:51
0.0 از 5
767
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
beedownload بی دانلود