مریم میرزاخانی و مرزهایی که در نوردیده شد

مریم میرزاخانی و مرزهایی که در نوردیده شد

بی دانلود: مریم میرزاخانی، ریاضیدان ایرانی و استاد دانشگاه استنفورد، 45 سال پیش در چنین روزی متولد شد. او اولین زن برنده جایزه فیلدز و نخستین زن ایرانی ای بود که در مسابقات جهانی المپیاد ریاضی مدال طلا گرفت. او ایده های ریاضی را به شنیدن موسیقی یا مشاهده یک اثر هنری عالی تشبیه می کرد. ایده های ریاضیاتی او به آثاری هنری تبدیل شد که برایش نه فقط معتبرترین جایزه ریاضیات را به همراه داشت، بلکه او را به الگویی برای دختران و زنان بسیاری در سراسر دنیا تبدیل کرد.


به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا، مریم میرزاخانی ۲۲ اردیبهشت سال ۱۳۵۶ متولد شد. وی در دبیرستان فرزانگان تهران تحصیل کرد. همکلاسی هایش او را با نبوغ زیاد و مهربانی به خاطر می آورند. یکی از همکلاسی های وی می گوید در نخستین روزهای مدرسه، مریم تاریخ تولد همه دانش آموزان کلاس را یادداشت کرد و روز تولد ما به هرکداممان یک کتاب هدیه داد. میرزاخانی، در سالهای پایانی تحصیل خود در دبیرستان، در مسابقات المپیاد جهانی ریاضیات شرکت کرد و دو سال پی در پی مدال طلای این مسابقات را به دست آورد.
کسری رفیع، استاد ریاضیات دانشگاه تورنتو که در زمانی که مریم میرزاخانی دانش آموز عضو تیم المپیاد ریاضی بود، به او و هم تیمی هایش ریاضی درس می داد، درباره او می گوید: من به آنها سوال های زیادی دادم که از منابع مختلفی پیدا کرده بودم. یکی از سوال ها را نمی توانستند حل کنند. مریم راهکار آنرا نوشت. من یک کتاب درباره آنالیز پیچیده خواندم تا بتوانم اصطلاحاتی را که مریم بهره برده بود، درک کنم. پس از مطالعه آن کتاب فهمیدم راهکار مریم درست بوده است.
مریم برای تحصیل در دانشگاه، رشته ریاضیات را انتخاب نمود و مدرک لیسانس خودرا از دانشگاه شریف گرفت. او بصورت مستقیم در مقطع دکترا از دانشگاه هاروارد پذیرش گرفت و در سال ۲۰۰۵ از این دانشگاه فارغ التحصیل شد. او سه مقاله از پژوهش مقطع دکترای خود نگاشت که در نشریات مطرحی همچون سالنامه ریاضیات، یافته های ریاضیات و مجله انجمن ریاضیات آمریکا منتشر گردید. ریاضیدانان هنوز از ایده های مریم بهره می گیرند و در پژوهش های خود به مقالات وی استناد می کنند.
مریم میرزاخانی در سال ۲۰۰۸ و در سن ۳۱ سالگی عنوان استاد تمامی دانشگاه استنفورد، یکی از سه دانشگاه برتر جهان را به دست آورد. او و همکارانش برای سال ها بر روی اثبات نظریه ای کار کردند که آن قدر قوی بود که ریاضی دانان به آن لقب «تئوری چوب جادویی» دادند. کوشش های وی موجب شد در سال ۲۰۱۴ و در کره جنوبی برنده جایزه فلیدز شود. او تا حالا تنها زنی است که این جایزه معتبر بین المللی را از آن خود کرده است. مسیری که مریم بعنوان یک زن ایرانی در ایران و خارج از کشور طی کرد، می تواند برای خیلی از زنان، الهامبخش باشد چونکه دنیای ریاضیات در باور عمومی چهره ای مردانه دارد، اما حضور درخشان مریم در این حوزه، سبب شده است که ریاضیات و مفاهیم مربوط به آن با تصویر زنی زانو زده روی کاغذهای بزرگ و درحال حل مسائل هندسی به یاد آورده شود.






سه سال بعد از دریافت این جایزه، مریم میرزاخانی که به صورتی معروف ترین چهره علمی معاصر ایران در دنیا شناخته می شد، بعد از سال ها مبارزه با سرطان سینه از دنیا رفت. از مریم، جز دستاوردهای مهم علمی در ریاضیات که راهگشای خیلی از ریاضیدانان خواهد بود و «آناهیتا»، دختر خردسالش، تصویر زنی سنت شکن باقی مانده است. دخترانی که بعد از مریم در المپیادهای ریاضی شرکت کردند، طلای جهانی، کسب امتیاز کامل مسابقات، تحصیل در بهترین دانشگاه های دنیا و کسب مدال های علمی معتبری همچون فیلدز را دور از خود نمی دانند؛ چونکه قبل از آنها، مریم مرزهای از پیش تعیین شده در ذهن دختران را از میان برداشته است.




منبع:

1401/02/23
12:31:14
0.0 از 5
759
تگهای خبر: دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
beedownload بی دانلود