ستاری:

چرا کشوری با پیشینه ۵۰۰۰ ساله باید نگران فروش نفت باشد؟

چرا کشوری با پیشینه ۵۰۰۰ ساله باید نگران فروش نفت باشد؟

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با انتقاد از عدم توجه کافی به حوزه دانش بنیان ها و آثاری که می توانند در توسعه کشور داشته باشند اظهار داشت: چرا باید کشوری با پیشینه ۵۰۰۰ ساله، نگران فروش نفت خود باشد؟


به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا، سورنا ستاری امروز (سه شنبه) در همایش «ثروت ملی و عدالت بین نسلی»، با تکیه بر اهمیت سرمایه گذاری مناسب و صحیح در حوزه دانش بنیان و بخش های مختلف اظهار نمود: مگر می شود کشوری در آموزش و پژوهش خرج کند ولی وضعیت مناسب و مطلوبی نداشته باشد، بخشی از این ایراد به این برمی گردد که یکسری موارد اشتباه چیده شده است.
وی بر اهمیت سرمایه گذاری در بخش خصوصی تصریح کرد و اضافه کرد: هیچگاه از پول دولت در پژوهش، محصولی خارج نمی گردد چون ساختار به نحوی است که نمی گردد تجاری سازی کرد، محصول، حاصل سرمایه گذاری در بخش خصوصی است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری افزود: باآنکه اقداماتی صورت گرفته ولی برای تحول باید ساختار بازبینی اساسی شود؛ چرا کشوری با وجود پیشینه ۵۰۰۰ ساله در تاریخ، دانش، کارآفرینی و... همچنان نگران این باشد که چطور نفت بفروشد، در حالیکه آنقدر ظرفیت وجود دارد که میتوان در رونق و توسعه و تأمین مالی از آن بهره برد.
ایشان در ادامه به برخی ایرادهای موجود اشاره و با انتقاد از جریان واردات اظهار داشت: ۱۰۰ سال که این سیستم واردات چی در کشور وجود دارد، در حالیکه خود امکان و ظرفیت تولید داریم؛ این در شرایطی است که در قانون جدید جهش تولید مصوب مجلس تلاش کردیم بخشی از ایرادها در این رابطه را برطرف نماییم و تغییر جهت دهیم.
ستاری ضمن اشاره به لغو معافیت حقوق ورودی ماشین آلات تولید در بودجه سال جاری اظهار داشت: از بزرگترین اشتباهات اوایل انقلاب، همین تعرفه هایی است که برای ماشین آلات در نظر گرفته شده و مانند نهاده با آنها برخورد شد که حداکثر به ۱۰ درصد رسید که در کنار فسادی که داشت، سبب نابودی صنایع تولید ماشین آلات که ظرفیت آن در کشور وجود داشت شد.
وی با اشاره به اینکه حدود ۸ میلیارد دلار ماشین آلات تولید با معافیت وارد شده که حدود ۷۰ درصد آنها در کشور قابل ساخت است اظهار داشت که در قانون جدید جهش تولید این معافیت را حذف کردیم و منابع ناشی از آنرا به حوزه دانش بنیان و ساخت ماشین آلات منتقل کردیم.
ستاری همینطور بر اهمیت بورسی شدن شرکتهای دانش بنیان تاکید و خاطرنشان کرد که هم اکنون بیشتر از ۵۹ شرکت دانش بنیان در بورس فعال است و که امیدوارم بر تعداشان افزوده شود، این در شرایطی است که «تپسی» بزودی بورسی خواهد شد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در انتها از بانک ها هم خواست که تعامل بیشتری با حوزه دانش بنیان داشته باشند.



1401/02/27
22:57:44
0.0 از 5
603
تگهای خبر: آموزش , تولید , دانش بنیان , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
beedownload بی دانلود