تبصره و ماده های قوانین حمایتی مانع از پوشش همه دانش بنیان ها می شود

تبصره و ماده های قوانین حمایتی مانع از پوشش همه دانش بنیان ها می شود

به گزارش بی دانلود مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان با اعلان اینکه برای قانونگذاری باید از شرکت های دانش بنیان مشورت گرفته شود، اظهار داشت: حمایت ها باید واقعی تر شود، بصورت کلی عنوان می شود که حمایت هایی صورت می گیرد اما به سبب تبصره و ماده هایی که این حمایت ها دارند، خیلی از شرکتها از آنها محروم می شوند.


علی آقابابایی مدیرعامل شرکت فارمد آریو زیست بافت در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا درباره تولید محصولات این شرکت دانش بنیان اظهار داشت: محصولات تولیدی این شرکت در حوزه مهندسی بافت است. مهندسی بافت در حقیقت یک علم بین رشته ای است که تلفیقی از علوم پلیمر و علوم زیستی و علوم مهندسی مانند شیمی است. باتوجه به اهمیت مهندسی بافت در علوم پزشکی و طب بازساختی، بومی سازی مواد اولیه دراین زمینه علاوه بر کاهش واردات، می تواند زمینه صادرات و ارزآوری را در کشور بهبود بخشیده و به پژوهشگران در کاهش هزینه های تحقیق کمک قابل توجهی کند.
وی با اشاره به اینکه این شرکت در حوزه مهندسی شیمی و مهندسی بافت و با هدف توسعه و بومی سازی دانش بیوتکنولوژی و طب بازساختی، سال ۱۳۹۹ به راه افتاده است، اظهار داشت: این شرکت در مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد مستقر شده و در حوزه تولید مواد اولیه مهندسی بافت با خلوص بسیار بالا نظیر پودر هیدروکسی آپاتیت در سایز نانو و میکرو، مشتقات کلسیم، فیبروئین و سریسین ابریشم، انواع محیط های کشت و بافرهای زیستی و شیمیایی به گرفتن مجوزهای لازم اقدام نموده است.
این پژوهشگر اظهار داشت: این شرکت با تولید چنین موادی گام های محکمی را در این جهت برداشته و محصولاتی باکیفیت و خلوص بالا ساخته که دارای کاربردهای بسیار گسترده در صنایع مختلف پزشکی، آرایشی و بهداشتی، محیط زیست و صنایع غذایی است.

آقابابایی اضافه کرد: فیبروئین و سریسین ابریشم جزو پروتئین های ابریشم محسوب می شوند که در صنایع آرایشی و بهداشتی در مهندسی بافت خیلی کاربرد دارند. محصول دیگر کلسیم اکسید و هیدروکسی آپاتیت است که در دندانپزشکی و ارتوپدی کاربرد اصلی دارند.
وی افزود: کاربردهای فیبروئین ابریشم برای پوست است. فیبروئین ابریشم با داشتن مواد معدنی و املاح مقوی که دارد تاثیر معجزه آسایی روی پوست انسان در حوزه زیبایی می گذارد. با اهمیت ترین تاثیر آن سفیدکننده پوست، لیفتینگ پوست، از بین برنده خطوط خنده، از بین برنده خطوط و چروک و همین طور از بین برنده خطوط روی گردن است.
آقابابایی اظهار داشت: سریسین ابریشم یکی از پروتئین های موجود در پیله ابریشم است که با دارا بودن سریسین، فیبروئین، واکس و کربوهیدرات بعنوان یک ماده کاملا ارگانیک برای مصارف پوستی مانند لایه برداری، پاکسازی، سفیدکننده، رطوبت سازی و بعنوان ضد چین و چروک مورد استفاده قرار می گیرد.
این پژوهشگر در ادامه اظهار داشت: برخی از مصارف صنعتی کلسیم اکسید عبارت از کاربرد در ساینده ها، چسب ها و مواد شیمیایی درزگیر، کاتالیزور، سیمان، مهارکننده های خوردگی و ضد پوسته پوسته شدن، ماده خشک کن، روان کننده ها و مواد افزودنی روان کننده، رنگدانه ها، مواد نسوز و تصفیه آب است.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان اظهار داشت: این محصولات تولید شده از رساله دکتری است که در اصل از پلیمر ترکیبی و مصنوعی که ماده اصلی آن کلاژن و کیتوسان است، تولید شده که سلول های بنیادی مشتق شده از چربی انسانی را به سمت سلول هایی تمایز می دهد که موجب ترمیم پوست و مهندسی بافت می شود.
وی اظهار داشت: این تولیدات محصولاتی هستند که در ایران ناشناخته اند خصوصاً سریسین که به سبب قیمت بالای آن بیشتر شرکت های آرایشی و بهداشتی در محصولات خود استفاده نمی کنند در صورتیکه جزو محصولاتی است که بسیار می تواند روی پوست و ترمیم و جوان سازی آن تاثیر داشته باشد. اگر به تولید انبوه برسد و بتوانیم صادر نماییم ارزآوری زیادی برای کشور دارد.
وی در ادامه با اهمیت ترین چالش پیش روی شرکت های دانش بنیان خصوصاً شرکت های دارویی را پشتیبانی از آنها عنوان نمود و اظهار داشت: در خیلی از موارد آزمایشگاه های دقیقی نیاز است و برخی از شرکت های دارویی دانش بنیان نیاز به مسوول فنی دارند که متاسفانه دستمزد آنها بالا است و نیاز است که از این نظر حمایت شویم. باید مسئولان فنی و کنترل کیفیت از جانب سازمان بهداشت یا محیط زیست معرفی می گردند و در اختیار ما گذاشته شوند تا بتوانیم تحقیقات خودرا گسترش دهیم و دراین زمینه فعالیت بیشتری داشته باشیم.
وی اظهار داشت: شرکت های دانش بنیان در حوزه گیاهان دارویی در ابتدا با تولید یک یا ۲ داروی گیاهی کار خودرا شروع می کنند و برای اینکه مجوز بگیرند، به تولید دارو و بتوانند توسعه و عرضه در داروخانه ها و صادرات داشته باشند، نیازمند این هستند که از سازمان غذا و داروی کشور مجوز بگیرند و برای مجوز دارویی نیاز به استخدام مسوول فنی داروساز است.


این شرکت نوپا دانش بنیان اظهار داشت: برای یک شرکت نوپا پرداخت حقوق ماهانه ۱۲ تا ۱۸ میلیون تومان به اضافه بیمه به یک شخص داروساز فقط برای یک یا دو محصول کمرشکن است. قوانین می توانند طوری طراحی شوند که داروساز سیار برای شرکتها قرار دهند و این داروساز به چند شرکت نوپا در ماه ارائه خدمات دهد.
این پژوهشگر اظهار داشت: این داروسازها حداقل به مدت پنج سال این شرکتها را پوشش دهند و حقوق آن بین چند شرکت تقسیم شود. در حقیقت هر شرکت بین یک یا دو میلیون به آن داروساز دهد نه ۱۸ میلیون، اگر این اتفاق بیفتد این دانش بنیان ها در حوزه دارویی خیلی موفق تر می توانند عمل کنند.
آقابابایی با اشاره به اینکه برای مکان شرکت گرفتار مشکل هستیم، اظهار داشت: اگر هم بخواهیم در دانشگاه ها مستقر باشیم، شاید فضای دانشگاه ها خیلی عالی باشد اما از نظر تولید انبوه ممکنست با محیط زیست خیلی سازگار نباشد. بنا بر این نیازمند تعامل بهتر محیط زیست با ما باشد که تولید بهتری داشته باشیم.
این پژوهشگر اضافه کرد: حداقل ۷۰ تا ۸۰ درصد شرکتها نوپا هستند و در مراکز رشد دانشگاهی مستقرند که نیازمند مذاکره قوی با محیط زیست هستند. یکی از موانع شرکت های دانش بنیان برای گرفتن جواز و تاسیس و راندمان، سازمان محیط زیست است. هر طور که صلاح است باید مذاکره شود که این موانع برطرف و مجوز تولید برای مقیاس کم داده شود.
آقابابایی افزود: قانون و مصوبه پشتیبانی از شرکت های دانش بنیان وجود دارد و در قانون آمده است که استانها و به ویژه استانهای محروم می توانند در مراکز رشد برای تولید در مقیاس آزمایشگاهی اقدام نمایند ولی در بسیاری از استانها کارشناسان آنها زیر بار این قضیه نمی روند و مانع تراشی می کنند.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان با اشاره به اینکه دولت و مجلس و قانونگذار باید برای قانونگذاری از شرکت های دانش بنیان مشورت بگیرند، اظهار داشت: یکی از اشکالات دیگر شرکت های دانش بنیان خصوصاً شرکت های دارویی در ثبت علایم تجاری است که کار واقع مشکلی است به سبب اینکه این شرکتها با بحث محیط زیست و غذا و دارو سرکار دارند. بدین سبب باید دراین زمینه فکری شود.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با اشاره به اینکه باید در قانون هایی که برای شرکت های دانش بنیان است، بازبینی شود، اظهار داشت: حمایت باید واقعی تر شود بصورت کلی عنوان می شود که حمایت هایی صورت می گیرد اما این حمایت ها با تبصره ها و ماده هایی که دارد، نمی توانند بسیاری از شرکتها را پوشش دهند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه محصولات ما مشابه ندارند، اظهار داشت: مهندسی بافت خیلی گسترده است و بدلیل اینکه علم همیشه درحال پیشرفت است همیشه محصولات جدید وجود دارد؛ بدین سبب در این جهت موادی می توانند همیشه تولید شوند و یکی از آنها هم می تواند محصول ما باشد.
این مدیرعامل شرکت دانش بنیان اظهار داشت: باتوجه به اینکه رهبری امسال را سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین نامگذاری کرده اند، انتظار داریم که حمایت های دولت بیشتر شود. البته اقدامات خوبی برای سرعت بخشیدن به ثبت شرکت و گرفتن مجوزها صورت گرفت و از جانب دیگر همه ادارات و سازمان ها باید در توسعه شرکت های دانش بنیان کمک کنند که این می تواند راهکار برون رفت اقتصادی کشور از مشکلات باشد.
وی با اشاره به نمایشگاه عصر امید دانشگاه آزاد که در مصلی تهران برگزار شد، اظهار داشت: غرفه های شرکت های دانش بنیان در نمایشگاه ها خصوصاً در نمایشگاه عصر امید هر کدام یک سنگر است. اگر در هشت سال دفاع مقدس سنگر مبارزه خط طلائیه و شلمچه بود، الان شاهد می باشیم این غرفه های کوچک همان نماد مقاومت را دارند و برای اینکه کشور هر روز بالنده شود و استقلال و قدرت خودرا در جهان حفظ کند، نیازمند توسعه علم و دانش در خصوص تولید است.






منبع:

1401/03/15
22:01:08
0.0 از 5
620
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
beedownload بی دانلود