گمانه زنی های جدید درباره ی فناوری ساخت برنز در چین باستان

گمانه زنی های جدید درباره ی فناوری ساخت برنز در چین باستان

بی دانلود: پژوهشگران فلزشناسی باستانی با بررسی سکه های برنزی مربوط به چین باستان و نگاهی باردیگر به یک متن قدیمی به این نظریه رسیده اند که یک صنعت پیچیده فلزات در کشور چین در بیش از 3هزار سال پیش وجود داشته است.


به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه خبری «ساینس»، در سال ۱۹۷۶ باستان شناسان بیشتر از ۱.۵ تن برنز را از یک گور ۳هزار ساله در ارتباط با «فو هائو» ژنرال چینی از سلسله «شانگ» بیرون آوردند.
تعداد این ابزارهای دست ساز نشان دهنده مقیاس تولیدات برنزی در امپراتوری چین باستان بود که خیلی بیشتر از هرگونه صنعت مشابهی در اروپای آن زمان بوده است.
اکنون پژوهشگران با تفسیر مجدد از یک متن در ارتباط با ۲ هزار و ۳۰۰ سال قبل در رابطه با ساخت برنز می گویند که ریخته گری باستانی در چین بر اساس آلیاژهایی از پیش تهیه شده مبتنی بوده که این مساله حاکی از وجود یک زنجیره تامین گسترده در پشتیبانی از یک صنعت برنز پیچیده تر از تصورات قبلی در این مورد است.
«مارک پولارد» دیرینه شناس در دانشگاه آکسفورد و از تهیه کنندگان مطالعه تحقیقی جدید می گوید: چین در آن زمان سالانه صدها تن برنز تولید می کرده است. این مقیاسی عظیم و واقعا بخشی از یک اقتصاد امپراتوری است.
باستان شناسان در مدت چند دهه گذشته یک متن باستانی معروف به «کائوگون جی» (Kaogong ji) را مورد بررسی قرار داده اند که در واقع دائره المعارفی فنی است که بخش هایی از آن در ارتباط با ۲هزار و ۵۰۰ سال پیش است. این متن شامل موارد زیادی همچون شش دستورالعمل برای ریخته گری و ساخت اشیای برنزی مانند تبر، شمشیر و شناورهایی مورد استفاده از مناسک های پرستشی است.
این محققان برای شناخت بهتر این نسخه مبادرت به بررسی تحلیل های شیمیایی سکه های برنزی باستانی چینی در موزه انگلیس کردند. بیشتر این سکه ها از راه مخلوط کردن دو آلیاژ مشخص مس و روی قابل ساختن بوده اند. محققان می گویند که این استدلال در ارتباط با وجود آلیاژهای پیش ساخته (pre-alloying) به بعضی از سوالات قدیمی باستان شناسان پاسخ می دهد.
با این حال «جیانجون می» یک دیرینه شناس و فلزشناس (متالوژیست) دانشگاه کمبریج در این مورد ابراز تردید کرده و می گوید که هیچ مدرک تحلیلی قانع کننده ای در این خصوص وجود ندارد.
«می» در عین حال از تلاش جدید برای تفسیر نسخه ها و دستورالعمل های قدیمی استقبال کرده است و می گوید: دانستن این که ابزارهای برنزی باستانی چگونه ساخته می شدند به محققان در شناخت تمدن های استفاده کننده از آن ابزارها کمک می نماید. نخستین گام شناخت فناوری مورد استفاده است.


منبع:

1401/05/23
15:39:54
0.0 از 5
532
تگهای خبر: آموزش , تولید , دانشگاه , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
beedownload بی دانلود