در گفت وگو با بی دانلود مطرح شد

پلاسما رکورد کشت ذرت دامی را در کشور شکست

پلاسما رکورد کشت ذرت دامی را در کشور شکست

بی دانلود: فناوری نانو تا حالا با عرضه تولیداتی برای افزایش ماندگاری محصولات زراعی و افزایش دسترس پذیر کردن مواد مغذی برای ریشه توانسته است خدماتی را برای کاهش ضایعات محصولات کشاورزی عرضه نماید و الان بگفته مدیر توسعه کسب وکار بخش کشاورزی ستاد فناوری نانو، با قرار گرفتن این فناوری در کنار فناوری پلاسمای سرد، رکورد سطح زیر کشت بذور ذرت علوفه ای در کشور شکسته شد.


به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا، پلاسما به عنوان حالت چهارم ماده و مجموعه ای از رادیکال ها، یون ها و الکترون های خنثی از نظر الکتریکی است که نسبت به میدان های الکتریکی و مغناطیسی واکنش نشان می دهند.
انواع مختلفی از پلاسما وجود دارند که کاربردهای مختلفی در زمینه های متنوع صنعتی دارند که از آن جمله می توان به لحیم و خالص کردن فلزات، ذوب فلزات قراضه در کوره ‎های آرک اشاره نمود و از طرف دیگر با بهره گیری از پلاسما امکان تمیز کردن یا فعال کردن سطح، عملیات نفوذ حرارتی نظیر نیتریداسیون یونی، لایه نشانی کند و پاشی لایه نازک و لایه نشانی شیمیایی وجود دارد.
پلاسما همین طور می تواند در سنتز نانومواد و نانوابزارها استفاده شود؛ مهارتهای بر پایه پلاسما برای تولید انواع مختلفی از نانومواد مانند نانولوله های کربنی، نانو الیاف، گرافن، نانو الماس و انواع نانوذرات و نانوساختارهای فلزی، سیلیکونی، غیر آلی و نانومواد زیستی به کار می رود.
در کشور این فناوری در کنار فناوری نانو کاربردهای تازه ای در بخش کشاورزی یافته است و از آن برای افزایش سطح عملکرد بذور راهبردی استفاده می شود و در یک طرح پایلوت پژوهشگران توانستند سطح عملکرد بذر خشک ذرت علوفه ای را ارتقا دهند و رکورد کشت این محصول در کشور با یک فناوری نوین شکسته شد.
امیر اشراقی، مدیر توسعه کسب وکارهای بخش کشاورزی ستاد نانو در گفت و گو با ایسنا، افزایش عملکرد، بهبود راندمان و کاهش ضایعات را از محورهای اصلی عملکرد توسعه کسب و کارهای بخش کشاورزی در ستاد نانو دانست و اظهار داشت: در این جهت هم اکنون با بهره گیری از فناوری پلاسما بدنبال افزایش سطح عملکرد بذور زراعی هستیم که در این جهت طرح پایلوتی را در حوزه استفاده از فناوری پلاسمای سرد اجرائی کردیم که سبب افزایش سطح عملکرد بذور زراعی شده است.
وی این تحقیقات را بر روی ذرت علوفه ای دانست و تصریح کرد: استفاده از روش پلاسمای سرد در دنیا رایج است و خیلی از کشورهای پیشرفته از این روش برای افزایش عملکرد استفاده می نمایند.
اشراقی اشاره کرد: در گذشته برای افزایش عملکرد روش های سنتی چون استفاده از کود شیمیایی و یا در تکنیک تراریخته برای افزایش سطح عملکرد بذور بمنظور افزایش مقاومت به خشکی و یا شوری، روش هایی اعمال می شد، ولی مزایای استفاده از این روش نسبت به روش های دیگر عدم استفاده از کود و مواد شیمیایی در کشت ذرت علوفه ای است.
مدیر توسعه کسب وکارهای بخش کشاورزی ستاد نانو به جزییات این روش اشاره نمود و توضیح داد: بذور کشاورزی بنا به دلیلهای مختلفی توان جوانه زنی خودرا از دست می دهند که یکی از این موارد افزایش بار میکروبی بذور و میزان رطوبت موجود در آنها است. با روش هایی که در پروسه پلاسمای سرد از آن بهره بردیم، توانستیم توان بذور را افزایش دهیم.
بگفته وی در این روش، پلاسمای سرد سبب ضد عفونی کردن بذور می شود و کاهش بار میکروبی بذور سبب بهبود کیفیت بذر شد و افزایش جوانه زنی و افزایش مقاومت در مقابل قرار گرفتن در وضعیت جوی بذر را افزایش داد.
اشراقی با تأکید بر این که طرح پایلوت این روش بر روی بذور ذرت علوفه ای بوده است، اشاره کرد: پایلوت این طرح در مزرعه ای در کرمانشاه اجرائی شد و نتایج نشان داد تیمار بذور ذرت علوفه ای با پلاسمای سرد و آب آبیاری، افزایش بیش از دو برابری در عملکرد این بذر بهمراه داشته است.
بگفته وی در این روش با بهره گیری از پلاسمای سرد، بذور پیش از کشت ضد عفونی می شوند.
وی با اعلان اینکه تهیه کودهای شیمیایی خصوصاً کود اوره، بیشترین هزینه ها را به کشاورزان تحمیل می کند، تصریح کرد: با اجرای این طرح پایلوت، بیش از ۵۰ درصد از هزینه تهیه کودهای شیمیایی کم شد.
اشراقی اضافه کرد: همین طور در این طرح پایلوت، رکورد کشور در سطح زیر کشت ذرت علوفه ای شکسته شد. رکورد ایران دراین زمینه ۱۵۱ تن در هکتار بود و در این روش ۱۵۴ تن در هکتار ذرت علوفه ای کشت شده است.
مدیر توسعه کسب وکار بخش کشاورزی ستاد نانو با اشاره به بخش استفاده پلاسمای سرد در آب آبیاری در این طرح، توضیح داد: در این پروژه علاوه بر انجام ارزیابی هایی بر روی بذور خشک در حوزه ضد عفونی کردن و افزایش سطح عملکرد آنها، اقداماتی نیز برای افزایش کارایی آب آبیاری انجام شد؛ چونکه نتایج به ما نشان داد اصلاح بذر خشک ذرت تا ۹۱ تن در هکتار افزایش عملکرد داشته است و وقتی آب را نیز تیمار کردیم، میزان افزایش عملکرد تا ۱۵۴ تن در هکتار ارتقا یافت.
به گفته ی ایشان، تیمار آب به این صورت بوده است که آب در معرض امواج پلاسما قرار داده شد و از این آب در آبیاری استفاده شد.
وی اشاره کرد: استفاده از پلاسمای سرد در بذور برای کاهش بار میکروبی و در آب برای تبدیل ازت هوا به نیتروژن قابل مصرف برای ریشه گیاه بوده است.
اشراقی با تأکید بر این که روش پلاسمای سرد برای کلیه بذور کشاورزی دارای اهمیت راهبردی مانند بذور زراعی و دانه های روغنی قابل استفاده می باشد، تصریح کرد: در این پروژه این روش برای اصلاح ذرت علوفه ای استفاده شد؛ چونکه ذرت، خوراک اصلی دام است.

کاربردهای دیگر نانو در کشاورزی
نانوحباب ها
فناوری نانوحباب ها در کشت هیدروپونیک سبب افزایش راندمان محصولات کشاورزی در گلخانه ها خواهد شد؛ چونکه این فناوری می تواند عناصر غذایی و حتی اکسیژن را بصورت محلول در اختیار ریشه قرار دهد.
با بهره گیری از این روش راندمان کشت گوجه فرنگی حدود ۲۰ درصد افزوده شد.
نانوآفت کش ها
با نانو کردن سموم بایو، آفت کش هایی در اختیار کشاورزان قرار گرفته است که با دوزهای کم بخش زیادی از عوامل بیماری زا در گیاهان از بین می رود.
نانو آب
نانوآبی به تولید رسیده است که می تواند موادمغذی را در اختیار گیاهان قرار دهد. در این فناوری هیچ ماده شیمیایی به کار نرفته و نوعی کود بشمار می رود که قادر می باشد مواد مغذی و عناصر غذایی مورد نیاز را برای رشد گیاهان فراهم آورد.
بسته بندی نانویی
برمبنای آمارها ۳۰ درصد از محصولات کشاورزی در مرحله بعد از برداشت به ضایعات تبدیل می شود؛ بدین جهت با کاربرد نانو فناوری در بخش بسته بندی، شرایط مساعدی برای ماندگاری محصولات کشاورزی فراهم گشته است.
ماندگاری یک ساله جنین گندم
ظرفیت کل آرد کشور سالانه ۱۳ میلیون تن است که بعد از تبدیل گندم به آرد، محصولی به نام «گیاهک جنین گندم» تولید می شود، محصولی که برخی کارخانه ها قابلیت جداسازی آنرا ندارند. کارخانه هایی که قادر به این کار هستند، سالانه ظرفیت جداسازی حدود ۴ میلیون تن را دارند که یک صدم آن همین محصول جنین گندم است که با قیمت کمی فروخته می شود.
این محصول خوراک دام می شد و تنها سه روز ماندگاری داشت، ولی با افزایش زمان ماندگاری این محصول تا یک سال، استفاده از این محصول زراعی برای انسان، برقرار شد. این ماده نطفه گندم و سرشار از پروتئین و ویتامین است که با فناوری نانو ۱۰۰ درصد به ارزش افزوده آن اضافه گردید.



1401/07/19
15:00:45
0.0 از 5
185
تگهای خبر: پروژه , تولید , خدمات , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
beedownload بی دانلود