وزیر جهاد كشاورزی مطرح كرد

جایگزینی کشت گیاهان دارویی به جای گیاهان آب بر

جایگزینی کشت گیاهان دارویی به جای گیاهان آب بر

به گزارش بی دانلود، وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه بررسی ها نشان داده است گیاهان دارویی می توانند تا ۲ درصد GDP کشور را از آن خود کنند، اظهار داشت: در این خصوص ما توانستیم طی یک سال گذشته میزان اراضی زیر کشت گیاهان دارویی را از۲۵۰ هزار به ۲۸۰ هزار هکتار برسانیم، همینطور در بعضی از اقالیم کشور در نظر داریم که کشت گیاهان دارویی را جایگزین کشت گونه های گیاهی غیر اقتصادی و آب بر نماییم.


به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا، سید جواد ساداتی نژاد در مراسم افتتاحیه ششمین نمایشگاه و جشنواره گیاهان دارویی، فرآورده های طبیعی و طب سنتی که در مصلی تهران برگزار شد، ضمن اشاره به راه اندازی دفتر گیاهان دارویی در معاونت باغبانی وزارت، اضافه کرد: طب سنتی و گیاهان دارویی یک رشته بین حوزه ای است که در آن نهادهایی چون وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت، وزارت معدن و تجارت، وزارت علوم، معاونت علمی و فناوری در حوزه گیاهان دارویی می توانند نقش آفرینی کنند.
وی نقش معاونت علمی را نقش هماهنگ کننده بین این وزارت خانه ها عنوان نمود و اضافه کرد: حوزه گیاهان دارویی در جهان از ظرفیت بالایی در اشتغال برخوردار می باشد و در ایران هم بیشتر از 2000 گونه گیاهی وجود دارد که در مورد بعضی از آنها نتوانستیم روی بذرهای آنها کاری انجام دهیم ولی بخش زیادی از مراتع کشور رها شده، بستر مناسبی برای کشت گیاهان دارویی است.
ساداتی نژاد مشکل اصلی کشور در حوزه گیاهان دارویی را ایجاد زنجیره ارزش در این عرصه ذکر کرد و افزود: ما باید تمرکز خویش را در این عرصه قرار دهیم تا بتوانیم به ارزش افزوده بالایی در این عرصه برسیم بر این اساس امسال به بخش خصوصی مجوز به منظور راه اندازی پالایش گیاهان دارویی صادر کردیم.
وزیر جهاد کشاورزی ضمن اشاره به اقدامات اخیر جهاد کشاورزی در حوزه گیاهان دارویی اظهار داشت: ما توانستیم طی یک سال گذشته میزان اراضی زیر کشت گیاهان دارویی را از ۲۵۰ هزار هکتار به ۲۸۰ هزار هکتار برسانیم. این نشان داده است کشت گیاهان دارویی طی یک سال ۱۰ درصد افزایش داشته است.
وی جایگزینی کشت گیاهان دارویی به جای گیاهان آب بر را از دیگر اقدامات این وزارت خانه دانست و افزود: در بعضی از اقالیم کشور کشت گیاهان دارویی جایگزین کشت گونه های گیاهی غیر اقتصادی و آب بر می شود.
ساداتی نژاد با اشاره به اینکه وزارت جهاد کشاورزی عزم خویش را جزم کرده که از الگوهای کشت گیاهان دارویی حمایت کند، اظهار داشت: یکی از این الگوها، کشت قراردادی است که از سال آینده اجرایی می شود.
وی در اینباره توضیح داد: یکی از موضوعات محوری در انتخاب نوع کشت، مشتری است و بنابراین است که کشاورزان به سراِغ کشت گیاهان دارویی نمی روند، ولی با اجرایی سازی روش کشت قراردادی، کشاورزان از ابتدا مشتری برای تولید گیاهان دارویی خواهند داشت.
وی با اشاره به اینکه اجرای این روش احتیاج به آموزش و ترویج دارد، اظهار نمود: کشت قراردادی از غلات و گندم شروع شده و مقرر است آنرا برای توسعه کشت گیاهان دارویی توسعه دهیم.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: کشت قراردادی موضوعی بشدت راهبردی در حوزه گیاهان دارویی به حساب می آید که می تواند به واسطه دانش بنیان ها توسعه یابد.
ساداتی نژاد افزود: بررسی ها نشان داده است گیاهان دارویی می توانند تا ۲ درصد GDP کشور را از آن خود کنند و این دورنمای خوبی در صنعت، به حساب می آید.
وی تصریح کرد: نقش شرکتهای دانش بنیان در این حوزه موثر است و این می تواند در سلامت کشور هم اثرگذار باشد.
ساداتی نژاد اضافه کرد: پیگیری چنین موضوع هایی در حوزه گیاهان دارویی می تواند از خام فروشی که بلای جان کشورمان است جلوگیری نماید.
وی با تکیه بر لزوم به کارگیری استانداردهای جهانی در تولید گیاهان دارویی اظهار داشت: از آنجاییکه این حوزه ثروت ساز است می توانیم بر مبنای استانداردها آینده خوبی در این عرصه برای کشورمان رقم بزنیم.




منبع:

1401/08/11
10:25:17
0.0 از 5
533
تگهای خبر: آموزش , تولید , دانش بنیان , فروش
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
beedownload بی دانلود