غذای سالم تر، بدون تغییر در طعم و بافت؛

دانشمند ایرانی فیبر نامرئی ساخت

دانشمند ایرانی فیبر نامرئی ساخت

بی دانلود: بی دانلود: دانشمندان مؤسسه سلطنتی فناوری ملبورن به سرپرستی پروفسور عسگر فرحناکی می گویند فیبر نامرئی یا FibreX تا 20 درصد فیبر رژیمی بیشتری را بدون هیچ اثر قابل تشخیصی بر طعم، رنگ یا بافت غذا وعده می دهد.


به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، پژوهشگران مؤسسه سلطنتی فناوری ملبورن(RMIT) ادعا می کنند که یک نوع فیبر جدید موسوم به FiberX می تواند تا ۲۰ درصد فیبر رژیمی سالم بیشتری به غذا اضافه کند، بدون این که تغییر قابل تشخیصی در رنگ، بافت یا طعم آن ایجاد شود.
بهتر از همه اینکه این گروه می گوید که می توان آنرا از نشاسته هایی تهیه کرد که در غیر این صورت چیزی جز ضایعات و زباله های کشاورزی نخواهند بود.
اضافه کردن مواد سالم در غذا یک رویکرد مدرن است و در مورد فیبر، کمتر کار شده است. هم اکنون نان های دارای فیبر بالا در بازار وجود دارند، اما چندان با استقبال کودکان مواجه نشده اند. از غلات صبحانه با فیبر بالا نیز استقبال نشده است، چونکه اغلب خرید مواد قندی ترجیح داده می شود.
اما مصرف فیبر، ضرورت دارد. جدا از نقش فیبر در پیش گیری از چاقی، دیابت نوع ۲ و برخی بیماریهای قلبی-عروقی، فیبرِ غیرقابل هضم نقش بسیار مفیدی در سلامت روده و کاهش قابل توجه نیاز به زایمان کمکی یا سزارین ایفا می کند.
بدین سبب "فیبرنامرئی" جدیدی که توسط پژوهشگران RMIT در همکاری با گروه مهندسی Microtec تولید شده است، می تواند اختراع مهمی باشد.
پروفسور عسگر فرحناکی می گوید: حالا می توانیم بدون تغییر طعم یا بافت که یکی از اشکالات اصلی خیلی از مکمل های فیبر تجاری تا به امروز بوده است، فیبر اضافی را به غذاهایی مانند نان سفید و سایر مواد اصلی اضافه نماییم.
FiberX مزه یا حسی مانند افزودنی های فیبر معمولی ندارد، برای اینکه در حقیقت از نشاسته گرفته شده است. این گروه پژوهشی از فرآیندهای شیمیایی برای تغییر ساختار مولکولی نشاسته هایی مانند کاساوا(تاپیوکا)، گندم و ذرت استفاده کردند تا آنها را از غذاهای بسیار قابل هضم که موجب افزایش سریع قند خون می شوند، درست مانند رژیم غذایی طبیعی که فیبر و فواید یکسانی دارند، به اشکال غیرقابل هضم که در بدن حرکت می کنند، تغییر دهند.
پژوهشگران در آزمایش های طعم نان و کیک متوجه شدند که FiberX می تواند بین ۱۰ تا ۲۰ درصد فیبر بیشتری را پیش از اینکه مردم متوجه تفاوت آن شوند، وارد غذاها کند.
آزمایش های آزمایشگاهی روی نشاسته های فرآوری شده نشان داد که این پروسه اصلاح شیمیایی می تواند بطور قابل اعتمادی بیش از ۸۰ درصد نشاسته را به فیبر غذایی تبدیل کند، اما پژوهشگران می گویند حالا درحال کار بر روی روش های فیزیکی یا آنزیمی برای دستیابی به همین نتیجه هستند که در نهایت به آنها اجازه می دهد برچسب "بدون مواد شیمیایی" دریافت نمایند و همین طور "برای محیط زیست بهتر است".
پروفسور فرحناکی می گوید که تکنیک FiberX لزوماً به نشاسته ای نیاز ندارد که بتوان در جای دیگری از آن استفاده نمود. در حقیقت، این گروه در تلاش جهت استفاده از نشاسته ها و فیبرهای ضایعات به عنوان ماده اولیه برای تولید محصولات FiberX در مقیاس بزرگ است.
پژوهشگران حالا قصد دارند این فناوری را برای تجاری سازی در دسترس صنایع قرار دهند.
پروفسور فرحناکی می گوید: افزایش مقیاس این فناوری به این معنا است که صنایع غذایی مقادیر زیادی از فیبر غذایی نامرئی را با قیمتی مقرون به صرفه در دسترس خواهند داشت تا غذاهای پُرفیبر را در اختیار مصرف کنندگان قرار دهند.




منبع:

1401/09/04
13:30:43
0.0 از 5
110
تگهای خبر: تولید , فناوری , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
beedownload بی دانلود