تأمین اعتبار ۱۴۸ میلیاردریالی برای تجهیز لابراتوار های نانویی در کشور

تأمین اعتبار ۱۴۸ میلیاردریالی برای تجهیز لابراتوار های نانویی در کشور

به گزارش بی دانلود، ستاد نانو در خلال ۲۰ سال گذشته تا آخر سال ۱۳۹۹ تعداد ۸۹ لابراتوار را در تمام استانهای کشور تجهیز کرد که طی آن ۶۲۵ دستگاه در رابطه با فناوری نانو در آنها نصب شد؛ برای این منظور با حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری، وزارت آموزش و پرورش و خیّران بیشتر از ۱۴۸ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال تأمین اعتبار شده است.


به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا، گزارش عملکرد ۲۰ ساله ترویج فناوری نانو در جمهوری اسلامی ایران در ۵ فصل و ۲۴۶ صفحه از سال ۱۳۸۰ تا سال ۱۳۹۹ از جانب ستاد نانو منتشر گردید که در آن به تشریح اقدامات صورت گرفته در جهت ترویج فناوری نانو می پردازد.
طبق این گزارش، تا آخر سال ۱۳۹۹، تعداد ۱۹۹ هزار و ۷۰۵ دانش آموز در ۱۰ دوره المپیاد و ۱۱ دوره جشنواره دانش آموزی علوم و فناوری نانو شرکت کردند و با مفاهیم و کاربردهای این فناوری از راه شرکت در این رقابت ها آشنا شدند.

تعداد داوطلبان المپیاد از سال ۱۳۸۹ تا سال ۱۳۹۹ به تفکیک جنسیت


المپیاد دانش آموزی علوم و فناوری نانو بعد از برگزاری ۸ دوره، بعنوان رویداد مورد تایید بنیاد ملی نخبگان پذیرفته شــد. بر این اساس، برگزیدگان المپیاد دانش آموزی نانو از دوره ششم به بعد مشمول دریافت تسهیلات اعطایی بنیاد ملی نخبگان شدند.
طبق توافق صورت گرفته با این بنیاد تلاش شد که علاوه بر جوایز نقدی، مزیت های دیگری هم برای برگزیدگان در نظر گرفته شود. عرضه تجربیات و مشاوره های علمی به شرکت کنندگان در چارچوب استادیار و همینطور برگزاری کارگاه های آماده سازی و یکسان سازی اطلاعات راه یافتگان به مرحله نهایی همچون مزیت ها برای برگزیدگان المپیاد دانش آموزی علوم و فناوری نانو به حساب می آید.

جوایز و تسهیلات ستاد نانو و بنیاد ملی نخبگان به برگزیدگان یازدهمین دوره از المپیاد نانو (۱۳۹۹)


تجهیزات آزمایشگاهی دانش آموزی
همینطور ستاد نانو در چارچوب شبکه آزمایشگاهی توانا توانسته است تا آخر سال ۱۳۹۹ تعداد ۸۹ لابراتوار در تمام استانهای کشور را تجهیز کند که طی آن ۶۲۵ دستگاه در رابطه با فناوری نانو در آنها نصب شده است.


ستاد نانو بر این باور بوده است که تجهیز لابراتوار های دانش آموزی فناوری نانو توسط شرکتهای تولیدکننده دستگاههای داخلی و تدوین محتوای آموزشی در رابطه با آنها با هزینه هایی بســیار پایین تر از مشابه خارجی امکان پذیر است و حتی این دستگاه ها می توانند بعنوان یک محصول آموزشی به کشورهای دیگر صادر شوند.
شرکتهای داخلی سازنده تجهیزات آزمایشگاهی در ابتدا فاصله بسیاری با وضعیت مطلوب در نحوه ارتباط با مشتری و خدمات بعد از فروش داشتند، اما ستاد نانو کوشش کرد تا با استفاده از بازخوردهایی که از جانب لابراتوار های تجهیز شده با این دستگاه ها به دست آورده است، شرکتهای سازنده تجهیزات را در بهبود ارتباط با مشتری و یافتن روش های رفع نیاز مشتری یاری کند تا این شرکت ها بتوانند برای بهره برداری مخاطب دانش آموز از دستگاه ها، اصلاحات لازم را در آنها ایجاد کنند.
از آغاز اجرای این برنامه یعنی از سال ۹۱ تا آخر سال ۹۹، برای تجهیز لابراتوار ها اقدام شد و با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت آموزش و پرورش و خیّران با بیشتر از ۱۴۸ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال برای تجهیز لابراتوار ها تأمین اعتبار شده است.

روند سالیانه تأمین اعتبار برای تجهیز لابراتوار های نانو (میلیون ریال)


دستگاههای نصب شده در این لابراتوار ها به این شرح است:
ردیف عنوان کاربرد ۱ الکتروریسی تولید نانوالیاف ۲ اسپاترینگ پوشش دهی و ایجاد لایه نازک ۳ لایه نشانی شیمیایی بخار پوشش دهی و ایجاد لایه نازک ۴ لایه نشانی دورانی یا چرخشی (اسپین کوتر) پوشش دهی و ایجاد لایه نازک ۵ لایه نشانی غوطه وری (دیپ کوتر) پوشش دهی و ایجاد لایه نازک ۶ همگن ساز فراصوت همگن سازی و توزیع نانوذرات ۷ آسیاب گلوله ای سیاره ای نانوذرات به روش آسیا کاری ۸ لیتوگرافی لیتوگرافی ۹ انفجار الکتریکی سیم تولید نانوذرات به روش انفجار الکتریکی سیم ۱۰ پلاسمای سرد اتمسفری فعال سازی سطوح به روش پلاسمای سرد ۱۱ میکروسکوپ پروبی روبشی آموزشی تولید نانوذرات به روش انفجار الکتریکی سیم ۱۲ میکروسکوپ نیروی اتمی تولید نانوذرات به روش انفجار الکتریکی سیم ۱۳ میکروسکوپ تونلی روبشی آموزشی آنالیز با میکروسکوپ های پروبی روبشی ۱۴ اسپکتروسکوپی Vis-U آنالیز به روش طیف سنجی ۱۵ طیف سنج مرئی آنالیز به روش طیف سنجی ۱۶ دستگاه طیف سنجی مرئی آنالیز به روش حرارتی ۱۷ ضخامت سنج لایه های نازک لایه های نازک ۱۸ اندازه گیری کشش سطحی مایعات لایه های نازک جشنواره دانش آموزی علوم و فناوری نانو
جشنواره دانش آموزی علوم و فناوری نانو فرصتی مغتنم برای دانش آموزان علاقمند به تحقیق و پژوهـش در حوزه های مختلف فناوری نانو و به معرض نمایش گذاشتن نتایج فعالیتهای پژوهشی است.
در این خصوص باشگاه نانو بعد از برگزاری نخستین دوره در سال ۱۳۹۰، یازده دوره این جشنواره را تا سال ۱۳۹۹ با اهدافی چون زمینه سازی برای ترویج فناوری نانو و آشنا کردن جامعه دانش آموزی با مفاهیم علوم و فناوری نانو، هدایت دانش آموزان به سمت آموزش پژوهش محور در حوزه علوم و فناوری نانو، زمینه سازی برای شناسایی استعدادها و توانمندی های بالقوه دانش آموزان کشور در حوزه های مختلف و برنامه ریزی برای توانمندسازی آنها، طراحی ایده های خلاقانه در زمینه فناوری نانو در سطح دانش و اطلاعات دانش آموزی برگزار شده است.
تا آخر سال ۱۳۹۹، تعداد ۲ هزار و ۶۶۳ دانش آموز در چارچوب عرضه طرح های فناورانه در این رقابت علمی مشارکت داشته اند.
از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۴ که جشنواره تک مرحله ای بود، تعداد ۲۶۶ طرح بعد از پایش اولیه به ارزیابی نهایی راه پیدا کردند و از سال ۱۳۹۵ تا آخر سال ۱۳۹۹ تعداد ۴۴۸ طرح بعد از داوطلب شـدن جهت شرکت در جشنواره و پایش اولیه، به مرحله اول جشنواره راه پیدا کردند.

تعداد کل طرح های جشنواره نانو از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۹


نهادسازی در حوزه ترویج صنعتی فناوری نانو
ستاد نانو تا آخر سال ۱۳۹۹ با برگزاری ۲۰ دوره صنعتی فناوری نانو، پشتیبانی از برگزاری ۳۴۲ سمینار آشنایی صنایع با کاربردهای فناوری نانو، برگزاری ۶۶ رویداد صنعتی استانی، برگزاری بیشتر از ۱۸۰ جلسه با شرکت ها و سازمان های مختلف و حضور در بیشتر از ۷۵ نمایشگاه صنعتی در حوزه های متنوع، به معرفی کاربردهای فناوری نانو در صنعت و توانمندی های ایران و جهان در این عرصه به جامعه صنعتی، مدیریتی و علمی کشور پرداخته است.
تا آخر سال ۱۳۹۹ در استانهای مختلف کشور، برگزاری رویدادهای مختلف ترویجی در آنها از دیگر اقدامات ستاد نانو جهت ترویج صنعتی فناوری نانو بوده است. ستاد نانو در کنار برگزاری رویدادهای ترویج صنعتی، با انتشار ۲۱۸ گزارش صنعتی در حوزه های متنوع، انتشار کتاب های مرجع، معرفی محصولات و تجهیزات فناوری نانو ساخت ایران، انتشار ۱۹ درختواره کاربردهای فناوری نانو، حمایت مالی از انتشار ۳۶۳۱۲ صفحه از نشریات صنعتی فعال در حوزه فناوری نانو و عرضه بیشتر از ۵۸۰ بسته محتوایی به آنها و همینطور تهیه و انتشار تصاویر متنوع و با کیفیت از محصولات صنعتی در حوزه فناوری نانو و مستندها و مجموعه کلیپ های متنوع، به توسعه رسانه های صنعتی فناوری نانو کمک شایانی کرده است.
از سال ۸۶ تا سال ۹۹ در مجموع از ۵۸۰۱ رویداد ترویجی در حوزه دانش آموزی حمایت شده است که میزان این حمایت ها از سال ۹۲ تا آخر سال ۹۹ بیشتر از ۱۸ میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال بوده است.

میزان حمایت مالی از رویدادهای ترویجی دانش آموزی از سال ۹۲ تا ۹۹ (ریال)





1401/11/01
12:34:29
0.0 از 5
483
تگهای خبر: آموزش , تولید , خدمات , طراحی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
beedownload بی دانلود