قرار گرفتن نام ایران در بین 4 کشور تولید کننده دستگاهی برای درمان پارکینسون

قرار گرفتن نام ایران در بین 4 کشور تولید کننده دستگاهی برای درمان پارکینسون

بی دانلود: بی دانلود: پژوهشگران کشور با کسب دانش فنی تولید دستگاه تحریک مغناطیسی مغز، ایران را در بین 4 کشور صاحب این دانش قرار دادند.


به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا، rTMS تحریک مغناطیسی مغز است که طی آن فعالیت الکتریکی مغز تحت تأثیر میدان مغناطیسی قرار می گیرد و این میدان های مغناطیسی بوسیله جریان پالس هایی، از سر عبور می کنند؛ در این روش، میدان مغناطیسی می تواند نواحی خاصی از قشر مغز را تحریک کند.
هر پالس مغناطیسی به آسانی و بدون احساس درد، از پوست سر و استخوان و پرده های مغز گذشته و به نورون های عصبی می رسد و سبب فعالیت کوتاه مدت نورون های عصبی آن قسمت از مغز می شود.
میدان مغناطیسی که در نتیجه rTMS ایجاد می شود علاوه بر این که ایمن بوده، احساس ناخوشایندی نیز در فرد ایجاد نمی کند و در مقابل عبور میدان مغناطیسی از مغز سبب ایجاد جریانی در سلول های عصبی مغز می شود و این سلول ها را تحریک می کند.
rTMS می تواند برای هر بیمار به طور اختصاصی و در منطقه خاصی از مغز انجام بگیرد.
این دستگاه تا حالا به کشور وارد می شد ولی تعدادی از محققان یکی از شرکت های فناور از مسیر واردات فناوری این دستگاه موفق به طراحی و ساخت آن در داخل کشور شدند.
دکتر عباسی از پژوهشگران این طرح در گفت و گو با ایسنا با اعلان اینکه شرکت فناور تحت پوشش وی از سال ۱۳۹۰ واردات دستگاه های rTMS و FMS را آغاز نموده است، افزود: ما حالا به دانش فنی طراحی و ساخت این دستگاه نائل شدیم و ایران چهارمین کشور صاحب دانش فنی این دستگاه است.
وی کاربرد دستگاه rTMS را در عرصه مغز و اعصاب برای درمان بیماری هایی چون افسردگی، میگرن و اصلاح حرکت بیماران گرفتار سکته مغزی دانست و اشاره کرد: این دستگاه همین طور برای توانبخشی به افراد مبتلا به بیماری پارکینسون نیز کاربرد دارد.
عباسی، کاربرد دستگاه FMS یا دستگاه "تحریک مغناطیسی عملکردی" برای درمان بی اختیاری ادرار را از دیگر دستاوردهای فناورانه این شرکت نام برد و تصریح کرد: عملکرد این دستگاه مشابه دستگاه rTMS است ولی در FMS بافت بیشتری از مغز را تحت پوشش قرار می دهد.
به گفته ی ایشان، این دستگاهها تست های کارآزمایی های بالینی را گذرانده و علاوه بر دریافت ایزو، ۲ استاندارد اروپا را نیز گرفتن شده کرده اند.
این محقق با اهمیت ترین چالش شرکت های دانش بنیان را عدم رعایت قانون منع واردات کالاهایی که امکان تولید داخلی آنها در کشور وجود دارد، عنوان نمود.




منبع:

1402/03/15
18:59:13
0.0 از 5
347
تگهای خبر: تولید , دانش بنیان , طراحی , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
beedownload بی دانلود