در گزارش بی دانلود اعلام شد؛
برنامه وزارت علوم برای افزایش شیب رشد علمی
بی دانلود: به گزارش بی دانلود، معاون پژوهشی وزارت علوم با بیان آخرین وضعیت تولید علم ایران اظهار داشت: وزارت علوم برای افزایش و جانماندن از بعضی از کشورها در شیب رشد علمی برنامه هایی را در دستور کار خود قرار داده است.
دکتر پیمان صالحی در گفتگو با خبرنگار مهر وضعیت فعلی تولید علم در ایران اظهار داشت: رتبه بندی های تولید علم برپایه دو پایگاه معتبر علمی اسکوپوس و وب آو ساینس هر ساله اعلام می شود، در «پایگاه اسکوپوس» ما رتبه ۱۵ سال ۲۰۲۱ را حفظ نموده و از عربستان و ترکیه هم جلوتر هستیم.
وی افزود: در «پایگاه وب آو ساینس» رتبه ما از ۱۵ به ۱۷ رسیده و کشور ترکیه جلوتر از ما قرار گرفته است. به هر حال روند تولیدات علمی در کشور ما رو به روشد است ولی کشورهای دیگر سرمایه گذاری های زیادی در این حوزه انجام داده اند که این روند آنها را تغییر داده است.
معاون وزیر علوم اظهار داشت: حالا عربستان سعودی برپایه شیبی که دارد، بزودی به ما نخواهد رسید ولی یکی از کارهایی که برای افزایش تولید علم انجام داده اند اینست که هزینه های بسیار سنگینی در این حوزه داشته و کوشش می کنند همکاریهای بین المللی خویش را بالا برند.
معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اضافه کرد: وزارت علوم طبق دستور مقام معظم رهبری که در برنامه هفتم توسعه عنوان کردند که ما باید شیب تولیدات علمی مان را حفظ نماییم سیاستهای مختلفی را برای حفظ شیب علمی پیگیری کرده است.
وی ضمن اشاره به راهکارهای ارتقا شیب رشد علمی افزود: آیین نامه اعتبار ویژه اعضای هیأت علمی (گرنت) بازنگری شده و در تمام هیأت امنای دانشگاه ها و پژوهشگاه ها درحال تصویب است و بزودی اجرایی می شود، طبق آیین نامه جدید، اعتبار ویژه اعضای هیأت علمی می تواند دو تا ۳ برابر برپایه میزان تعداد دانشجو و عملکرد آنها افزایش یابد که برای خیلی از اعضای هیأت علمی این اتقاق روی می دهد.
صالحی اضافه کرد: ما تعدادی آیین نامه تشویقی هم تدوین کرده ایم مثل آیین نامه «پایه تشویقی» یا آیین نامه هایی که افراد را ترغیب می کنند در حوزه های مد نظر فعالیت بیشتر داشته باشند این موضوعات در آیین نامه ارتقا هم به صورت ویژه دیده شده است.
وی افزود: از طرفی بحث نمایه سازی مجلات را به جد پیگیری می نماییم چون می تواند ضریبی باشد و به ما کمک نماید که سهم تولیدات علمی ما درسطح بین المل افزایش یابد، ازاین رو اتفاقی که افتاده اینست که با شیب خوبی نمایه سازی مجلات ما در حال انجام می باشد.
معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افزود: اساسا ما باید کارهای بیشتری انجام دهیم چون کشورهای دیگر هم با سرمایه گذاری زیاد دراین زمینه حرکت می کنند، ما باید کاری نماییم که بتوانیم اعضای هیأت علمی خویش را ترغیب نماییم.
وی اضافه کرد: کار ویژه دیگری که انجام داده ایم اینست که اخیراً یک پژوهانه ویژه به اعضای هیأت علمی که در ۵ سال قبل استخدام شده اند، در جهت جذب و نگه داشت این افراد و پشتیبانی از آنها پرداخت کرده ایم. سال جاری هم به غیر از آن یک بودجه تجهیزات ویژه به این افراد خواهیم داد تا بتوانند لابراتوار ها و نیازهای تجهیزاتی خویش را تأمین کنند.
منبع: بی دانلود
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب