احساسات منفی اشتها را می افزایند
به گزارش بی دانلود پژوهشگران اتریشی در پژوهش جدید خود، ارتباط میان اشتها و میزان غذا خوردن هر فرد را با احساسات منفی او مورد بررسی قرار دادند.
به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، شاید خوردن یک ظرف بزرگ پر از بستنی بعد از یک اتفاق ناراحت کننده، واکنش پیش پا افتاده ای باشد اما حقایقی وجود دارند که خوردن را بعنوان یک واکنش در مقابل احساسات منفی را تایید می کنند. خوردن علاوه بر واکنش نسبت به استرس، در زنده ماندن، لذت و راحتی هم نقش دارد اما این نوع از پرخوری عاطفی که در واکنش به احساسات منفی صورت می گیرد، می تواند یک عامل خطر برای بروز اختلال در خوردن همچون "پرخوری عصبی" یا "بولیمیا" (Bulimia) باشد.
"ربکا اسکنپر"(Rebekka Schnepper)، پژوهشگر "دانشگاه زالتسبورگ"(University of Salzburg) اتریش و از نویسندگان این پروژه اظهار داشت: حتی اگر شاخص توده بدنی فرد سالم باشد، پرخوری عاطفی می تواند برای او مشکل ایجاد کند.
پژوهشگران در این پروژه، به بررسی میزان غذا و سبک غذا خوردن هر فرد و همینطور حالت های عاطفی او پرداختند تا واکنش او را نسبت به تصاویر مواد غذایی پیشبینی کنند. آنها در این بررسی، افرادی که به پرخوری عاطفی گرفتار هستند را با افرادی که رژیم غذایی و محدودیت کالری خویش را کنترل می کنند، مقایسه کردند.
اسکنپر و همکارانش در این بررسی دریافتند کسانی که به پرخوری عاطفی گرفتار هستند، در مقایسه با کسانی که احساسات آنها خنثی است، واکنش اشتهایی قوی تری دارند و هنگامی که احساسات منفی را تجربه می کنند، غذا خوردن به نظر آنها لذت بیشتری دارد. از طرفی، شرکت کنندگانی که محدودیت غذایی داشتند، در شرایط منفی، توجه بیشتری به غذا نشان دادند؛ باآنکه این مورد تاثیری بر اشتهای آنها نداشت و تغییر قابل توجهی میان شرایط عاطفی منفی و خنثی مشاهده نشد.
یافته های این پژوهش، راهبردهایی احتمالی برای درمان اختلالات خوردن عرضه می دهند.
اسکنپر افزود: هنگامی که برای بهبود رفتارهای مربوط به غذا خوردن تلاش می نماییم، تمرکز بر راهبردهای تنظیم عاطفه بعنوان راه چاره ای برای عواطف منفی، امیدوارکننده به نظر می آید.
وی ادامه داد: نظریه های متفاوت و متناقضی در مورد سبک غذا خوردن وجود دارند که می توانند پرخوری را در واکنش به احساسات منفی پیشبینی کنند. هدف ما این است تا این مورد را روشن نماییم که کدام خصوصیت ها، پرخوری عاطفی را برپایه متغیرهای متفاوت پیشبینی می کنند.
آنها این پژوهش را میان ۸۰ دانشجوی زن دانشگاه زالتسبورگ انجام دادند که شاخص توده بدنی همه آنها، متوسط بود. پژوهشگران طی جلسات آزمایش، متونی را برای شرکت کنندگان می خواندند تا واکنش های خنثی یا منفی آنها را برانگیزند. بعد از این مرحله، تصاویری از غذاهای اشتهاآور و اشیای خنثی به شرکت کنندگان نشان داده شد.
پژوهشگران علاوه بر بررسی داده هایی که شرکت کنندگان شخصا گزارش داده بودند، حالات چهره آنها را هم با "نوار عصب و عضله"(EMG) و واکنش های مغز آنها را با نوار مغزی ثبت کردند.
اسکنپر افزود: ما نمی توانیم از یافته های این پژوهش، در مورد رفتار مردان و یا رفتار مربوط به خوردن در بلندمدت نتیجه گیری نماییم. با این حال، این پژوهش به درک ما در مورد پرخوری عاطفی می افزاید و شاید بتواند به ما در تشخیص و درمان بموقع اختلالات خوردن هم کمک نماید.
این پژوهش، در مجله "Frontiers in Behavioral Neuroscience" به چاپ رسید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب