رونمائی از سامانه یکپارچه شناسایی و رصد هوشمند نخبگان
به گزارش بی دانلود، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان از طراحی سامانه یکپارچه شناسایی و رصد هوشمند نخبگان اطلاع داد و اظهار داشت: در حوزه شناسایی هوشمند، سامانه رصد از چند ماه پیش در دست طراحی است و سال جاری رونمایی می شود.
به گزارش بی دانلود به نقل از بنیاد ملی نخبگان، نشست سراسری رؤسای بنیادهای نخبگان استانی با حضور حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان، سعید خدایگان قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، معاونان و مدیران کل بنیاد و و رؤسای بنیادهای استانی برگزار گردید.
در این نشست، سعید خدایگان قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، ضمن اشاره به بیستمین سالگرد تأسیس این بنیاد اظهار داشت: در آستانه بیستمین سال تأسیس بنیاد ملی نخبگان قرار داریم. همان طورکه مستحضر هستید، این بنیاد ۲۰ سال پیش با ابتکار مقام معظم رهبری شکل گرفت و در این زمان، با تلاش رؤسای استانی، رؤسای بنیاد و تمامی دست اندرکاران، به جایگاه کنونی رسیده است.
خدایگان اظهار داشت: خروجی این تلاش ها پشتیبانی از جمع قابل توجهی از نخبگان بوده، اما با عنایت به ظرفیتهای عظیم نخبگانی در کشور کافی نیست. آمار موجود هم نشان داده است که نیازمند یک تحول و بازبینی در برنامه های بنیاد هستیم.
وی با تکیه بر ضرورت ایجاد زبان مشترک در مفاهیم اصلی، به مفهوم هرم نخبگی اشاره نمود و اظهار داشت: در قاعده این هرم، دانش آموزان مستعد و به ترتیب در لایه های بالاتر، دانشجویان مستعد، دانش آموختگان برتر، سرآمدان و در قله هرم نخبگان قرار دارند. مطابق با اسناد راهبردی، دو مفهوم «خوب فراگیر» و «عالی محدود»، هرچه از قاعده هرم بسمت قله حرکت می نماییم، جمعیت محدودتر و تراز عالی تر و امکان حمایت های ویژه تر بیشتر می شود.
وی با اشاره به اینکه شعار بنیاد «دانایی، توانایی و مانایی» است، اظهار داشت: «دانایی» ناظر بر واقعیتی است که علم، دانش و فناوری، ابزار اصلی اثرگذاری بارز در جامعه و معیار اصلی شناسایی نخبگان است و همواره تلاش شده است این معیار در شناسایی نخبگان حفظ شود.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان همینطور با تعریف مفهوم «توانایی» در شعار بنیاد اظهار داشت: توانایی یعنی بهره مندی نخبگان از دانش و فناوری برای حل مسایل کشور است و بخش عمده ای از طرح های بنیاد اینست که بعد از شناسایی استعدادهای برتر، برنامه های توانمندسازی برای آنها تعریف شود تا در حل مسایل کلان کشور مؤثر باشند. بخش پایانی شعار بنیا، «مانایی» است، یعنی از یک سو ماندگاری در راه تعالی و نخبگی و از طرفی ماندن در استان و میهن و در کل ماندگاری در چرخه ارائه ی خدمت به کشور که در این بخش هم بنیاد برنامه های مختلف برای اشتغال، نگهداشت، بهبود وضعیت مسکن و تکریم نخبگان را در دستور کار دارد.
خدایگان با اشاره به اینکه سال جاری آغاز پوست اندازی برنامه های اصلی بنیاد است، خاطرنشان کرد: یک چشم انداز برای این تغییر و تحول ترسیم شده است. نگرش نخبگان به بنیاد باید از «حمایتگری صرف» به «حمایت حداکثری همراه با تشکیل حس مسئولیت پذیری در نخبگان» تغییر کند. در این راستا برنامه های تحولی بنیاد در چارچوب ۱۰ راهبرد کلیدی ابلاغ گردیده است.
وی افزود: انشالله با پیگیری اجرای راهبردهای کلیدی ده گانه بنیاد از نسل اول به نسل دوم ارتقا خواهد یافت. به صورت مثال، هم اکنون، شناسایی نخبگان بیشتر به شکل ثبت نامهای خوداظهارانه صورت می گیرد. انتظار می رود با اجرای دقیق راهبرد کلیدی اول که در ارتباط با «تحول دیجیتال بنیاد ملی نخبگان از راه ایجادسامانه یکپارچه شناسایی، رصد، پایش و شبکه سازی مستعدان و نخبگان» است، شناسایی مستعدان و نخبگان به شکل هوشمند و هدفمند صورت گیرد تا هر استعداد در زنجیره مشخصی، مطابق با هرم نخبگی، شناسایی و با برنامه های پیشنهادی بنیاد رشد یافته و توانمند شود.
خدایگان ضمن اشاره به محدودیت های بودجه و منابع، خاطرنشان کرد: بخشی از برنامه ها باید از راه تعامل با دستگاههای دیگر و استفاده ازظرفیت های بین بخشی پیش برود. یکی از ضعف های فعلی، عدم مطالبه گری کامل از سایر دستگاه ها در برابر مسئولیت اجتماعی شان نسبت به نخبگان جامعه است. این مورد هم در برنامه های جدید در دستور کار قرار خواهد گرفت.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب