رفع چالش بتن های پرینت سه بعدی با افزودن حباب هوازا

رفع چالش بتن های پرینت سه بعدی با افزودن حباب هوازا

به گزارش بی دانلود، بتن های پرینت سه بعدی به علت ساختار خود می توانند در مقابل عوامل محیطی گرفتار صدمه شوند، محققان دانشگاه امیرکبیر با استفاده از افزودنی حباب هوازا راهکاری را برای رفع این چالش عرضه کردند.



به گزارش بی دانلود به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، محمدرسول گیوکاشی دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر با راهنمائی و هدایت دکتر فرامرز مودی عضو هیأت علمی دانشگاه، طرحی را با عنوان «ارزیابی دوام مخلوط بتن چاپ سه بعدی حاوی افزودنی حباب هوازا» را اجرایی کرد.
گیوکاشی در اینباره اظهار داشت: علیرغم توسعه روش های صنعتی سازی در صنایع مختلف، صنعت ساخت و ساز همچنان تاحد زیادی به شکل سنتی پیش می رود و این در شرایطی است که این صنعت می تواند از مزایای فناوری های نوین بهره مند شود. همچون جدید ترین فناوری ها در این صنعت، ساخت ساختمان ها و زیرساخت ها با روش پرینت سه بعدی است.
وی با اشاره به اینکه این فناوری با چالش های زیادی روبرو است، یکی از این چالش ها را دوام بتن ساخته شده با پرینتر سه بعدی در مقابل عوامل محیطی و شرایط مخرب دانست و اظهار نمود: مطالعات قبلی محققان نشان داده است که صدمه این بتن ها در مقابل یخبندان یک چالش است، بنابراین این تحقیق با هدف افزایش دوام بتن های پرینت سه بعدی، به بررسی اثر افزودنی حباب هوازا بر خواص مختلف آنها می پردازد.
این دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر تصریح کرد: ما در این تحقیق به این نتیجه رسیدیم که در صورت استفاده از مقادیر بهینه ای از افزودنی حباب هوازا و طراحی مخلوط بتن، نه تنها امکان افزایش دوام بتن در مقابل یخبندان را فراهم می نماییم، بلکه میتوان با کاهش نفوذپذیری به بهبود دوام آن در مقابل عوامل مخرب دیگر هم کمک نماید. علاوه بر این که این افزودنی میتواند به خواص تازه این مخلوط ها به ویژه رئولوژی، هم کمک نماید.

به گفته وی این مورد می تواند منجربه افزایش عمر مفید سازه های ساخته شده با این شیوه ساخت و ساز شود و به گسترش استفاده از این تکنیک در صنعت کمک نماید.
گیوکاشی ضمن اشاره به جزئیات اجرای این طرح با اشاره به اینکه این تحقیق جز نخستین مطالعات در زمینه بتن پرینت سه بعدی در دانشگاه بود، در گام اول لازم بود تا تجهیزات لازم تهیه شود، در گام بعد، دستیابی به طرح مخلوط مناسب یا بتن پرینت سه بعدی بود؛ چون که امکان استفاده از هر نوع مخلوط بتنی در این پرینترها وجود ندارد و ضروری است بسته به مشخصات دستگاه و مصالح و غیره، مخلوط بتنی مناسب را تهیه کرد.
وی افزود: مخلوط پرینت سه بعدی باید قابلیت پمپاژ را داشته و پس از پرینت و قرارگیری لایه ها بر روی یکدیگر، شکل و ساختار خویش را حفظ نموده و پایدار بماند. در گام سوم هم درصدهای مختلف افزودنی حباب هوازا با درنظر گرفتن ملاحظات قبلی، به مخلوط اضافه کردیم و نمونه های موردنیاز برای انجام مطالعات تجربی ساخته شدند.
گیوکاشی تصریح کرد: با عنایت به این که توسعه این فناوری به طور گسترده در صنعت، نیازمند رفع چالش های پیشرو است، این تحقیق گامی هرچند اندک در آن مسیر برداشته است و بر این اساس چندین مقاله با عنایت به نوآوری پژوهشی و جامعیت این پژوهش منتشر گردید.
به گفته وی بررسی اثرات مختلف افزودنی حباب هوازا بر روی بتن پرینت سه بعدی، مقاومت بهتر در مقابل صدمه یخبندان و کاهش نفوذپذیری و بهبود دوام بتن های پرینت سه بعدی از دستاوردهای این مطالعات به حساب می آید.
مجری طرح تصریح کرد: عرضه راهکار جدید برای افزایش دوام بتن پرینت سه بعدی، افزایش عمر مفید و کاهش هزینه های تعمیر و نگهداری سازه های ساخته شده بدین روش و حل چالش های پژوهشی و بومی سازی فناوری از مزایای این محصول است.


1404/04/10
18:21:59
0.0 از 5
5
تگهای خبر: دانشگاه , طراحی , فناوری , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
beedownload بی دانلود