طرح تحقیقاتی استاد ایرانی در رابطه با امنیت شبکه های مخابراتی نسل آینده
به گزارش بی دانلود، طرح تحقیقاتی عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس در رابطه با امنیت لایه فیزیکی شبکه های مخابراتی نسل آینده با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسید.
به گزارش بی دانلود به نقل از دانشگاه تربیت مدرس، طرح تحقیقاتی «طراحی و تحلیل امنیت لایه فیزیکی برای شبکه مخابراتی نسل آینده با رعایت ملاحظات عملی» توسط دکتر پاییز عزمی عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس و با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسید.
این طرح، در جهت توسعه شبکه ملی اطلاعات امن و پایدار و با هدف ارتقاء امنیت ارتباطات در شبکه های مخابراتی نسل پنجم و فراتر از آن (۵G&Beyond)، به طراحی، بهینه سازی و شبیه سازی یک شبکه مخابراتی محرمانه بر پایه روشهای فنی عملی امنیت لایه فیزیکی (PLS) می پردازد.
دکتر عزمی ضمن اشاره به اهمیت این تحقیق عنوان کرد: توسعه فناوری هایی مانند ارتباطات ماشین به ماشین، اینترنت اشیاء، شهر های هوشمند، شبکه های آینده را به ساختارهایی پیچیده و متراکم تبدیل میکند که نیازمند روش های نوین امنیتی در سطوح مختلف هستند. در چنین شبکه هایی، حفظ محرمانگی و پایداری ارتباطات از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.
وی اضافه کرد: به علت ماهیت انتقال بی سیم، امواج الکترومغناطیسی می توانند در معرض شنود کاربران غیر مجاز قرار گیرند یا در مواردی حتی گرفتار تخریب شوند. این مساله، بخصوص در بسترهای کاربردی حساس مانند سیستم های نظامی و صنعتی، چالش های مضاعفی را بوجود می آورد که امنیت لایه فیزیکی بعنوان مکمل روش های رمزنگاری مرسوم، راهکارهای موثری برای آن ارائه می کند.
دکتر عزمی ضمن اشاره به مطالعات مشابه در کشورهای پیشرفته تصریح کرد: در آمریکا و انگلستان، مراکزی مانند بنیاد ملی علوم و انجمن پژوهشی علوم مهندسی و فیزیک، تحقیقات گوناگونی برای ارتقاء امنیت شبکه های نسل آینده انجام داده اند که در بعضی موارد به پیاده سازی آزمایشگاهی هم منجر گردیده است.
به گفته این عضو هیات علمی دانشگاه، از خصوصیت های شاخص این طرح، توجه به نقیصه های سخت افزاری، خطاهای تخمین کانال، و همینطور مدلهای واقع بینانه از شبکه های پیچیده و چندلایه است. در این پژوهش، حتی وضعیت هایی همچون انتقال پیام محرمانه از راه گره های واسط غیرمطمئن هم مدنظر قرار گرفته است.
وی در انتها تاکید کرد: یافته های این تحقیق می تواند پایه ای برای طراحی شبکه ملی اطلاعاتی امن و پایدار در کشور باشد و علاوه بر کاربست در شبکه های تجاری مانند ۵G، در حوزه های راهبردی همچون کاربردهای نظامی هم قابل استفاده و بومی سازی است.
منبع: بی دانلود
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب