تفاوت مقابله سیستم ایمنی زنان و مردان ضد كووید-۱۹

تفاوت مقابله سیستم ایمنی زنان و مردان ضد كووید-۱۹

به گزارش بی دانلود یك مطالعه جدید كه توسط محققان بخش تحقیقات بهداشتی زنان دانشگاه ییل آمریكا انجام شده، نشان داده است سیستم ایمنی بدن در بیماران مبتلا به كووید-۱۹ كه از نظر جنسیتی با یكدیگر متفاوتند، بگونه ای متفاوت ضد كووید-۱۹ عمل می كنند.


به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، این اختلافات امکان دارد حساسیت به بیماری را در مردان افزایش دهد. به صورت کلی این مطالعه احتیاج به استراتژی های مختلف برای اطمینان از اینکه درمان ها و واکسن ها برای زنان و مردان به یک اندازه مفید می باشد را نشان داده است.
دانشمندان طی این مطالعه تضادهای زیادی را در نحوه واکنش سیستم ایمنی زنان و مردان به ویروس عامل کووید-۱۹ (کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲) شناسایی نمودند. طی مطالعه اخیر محققان این مورد که چرا مردان هنگامی که به این بیماری مبتلا می شوند بیشتر رنج می برند و وضعیتشان وخیم می شود را مورد بررسی قرار دادند.
در این مطالعه دانشمندان نمونه های بینی، بزاق و خون از افراد گروه کنترل نشده که بیمار نبودند و بیماران مبتلا به این بیماری را جمع آوری کردند. آنها بیماران را در یک بازه زمانی مورد بررسی قرار دادند تا تفاوت سیستم ایمنی و واکنش های اولیه سیستم ایمنی در افرادی که از این بیماری بهبود می یابند و کسانی که بیماری آنها پیشرفت می کند یا به شکلی وضعیتشان وخیم می شود را مشاهده کنند.
محققان هنگام مقایسه بیماران زن و مرد، تفاوت های اساسی در پاسخ ایمنی در مراحل اولیه عفونت پیدا کردند. این تفاوت ها شامل سطوح بالاتر انواع مختلفی از پروتئین های التهابی به نام سیتوکین همچون دو مورد شناخته شده بعنوان IL-۸ و IL-۱۸ در مردان بود.
سیتوکین ها بعنوان بخشی از واکنش ایمنی ذاتی بدن استفاده می شوند. آنها نخستین ضدحمله عمومی برای حمله به عوامل بیماری زا محسوب می شوند. هنگام بروز عفونت، سلول های ایمنی به محل عفونت فراخوانده می شوند و سبب التهاب در بافت صدمه دیده می شوند که این راه آنها و به شکلی یک مانع فیزیکی در مقابل پاتوژن مهاجم است تا بیمار بهبود یابد.
با این وجود در موارد وخیم کووید-۱۹، ایجاد بیش از اندازه سیتوکین ها، که بعنوان "طوفان سیتوکین" شناخته می شود، سبب تجمع مایعات در ریه ها می شود، بدن را از اکسیژن محروم می کند و به صورت بالقوه سبب شوک، صدمه بافتی و عدم عملکرد صحیح اندام های مختلف می شود. غلظت های بالاتر سیتوکین زودتر در مردان سبب بروز زودتر این علایم در آنها می شود. در مقابل، دانشمندان دریافتند که سلول های/لنفوسیت تی بدن زنان نسبت به سلول های تی بدن مردان قوی تر عمل می کنند.
لنفوسیت تی از انواع سلول های دستگاه ایمنی بدن است. دفاع اختصاصی بدن شامل ایمنی هومورال و ایمنی سلولی است. در ایمنی سلولی لنفوسیت های T (سلول های T) فعالیت دارند. لنفوسیت های T بعد از اتصال به پادگِن (آنتی ژن) تکثیر پیدا می کنند و انواعی از سلول های T همچون تعدادی T کشنده و تعدادی T خاطره به وجود می آورند. سلول های T کشنده به صورت مستقیم به سلول های آلوده به ویروس و سلول های سرطانی حمله می کنند و با تولید پروتئین خاص به نام پرفورین منافذی در این سلول ها به وجود می آورند و باعث مرگ آنها می شوند. به همین علت این نوع از پاسخ ایمنی به «ایمنی سلولی» مشهور است.
با گذشت زمان محققان دریافتند که پاسخ ضعیف لنفوسیت های تی در مردان منجر به وخیم شدن بیماری می شود. همینطور پاسخ لنفوسیت تی در مردان مسن به صورت قابل توجهی بدتر از بیماران جوان مرد مبتلا بود. حال محققان اظهار کرده اند که درمانی که برای کووید-۱۹ توسعه داده می شود، باید بگونه ای باشد که حتی علیرغم این تفاوت ها قابلیت درمانی بیماران را داشته باشد.



1399/06/08
01:16:50
5.0 از 5
1899
تگهای خبر: تولید , دانشگاه , سیستم , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲
beedownload بی دانلود