كسب افتخاری كه رسانه ها از آن غافل ماندند!

استاد ایرانی دانشگاه پنسیلوانیا پیشرو در توسعه جهان فیزیك

استاد ایرانی دانشگاه پنسیلوانیا پیشرو در توسعه جهان فیزیك

بی دانلود: پروفسور ˮنادر انقطاعˮ فیزیكدان و استاد دانشگاه پنسیلوانیای آمریكا، یكی از پیشگامان فیزیك ˮفراموادˮ و ˮاپتیكˮ در جهان شناخته می شود كه آخرین دستاورد مهم وی برنده شدن جایزه معتبر و بین المللی ˮماكس بورنˮ است.


به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا، پروفسور "نادر انقطاع" متولد ۸ اکتبر ۱۹۵۵ در تهران، دانشمند ایرانی-آمریکایی است. او الان استاد دانشکده "ندویل رمسی" در دانشگاه پنسیلوانیای ایالات متحده است و با دانشکده های مهندسی برق و سیستم ها، مهندسی پزشکی، فیزیک و نجوم همکاری دارد.
"نادر انقطاع" از پیشتازان رشته نانو تکنولوژی در جهان شمرده می شود. تحقیقات وی در زمینه فرامواد و نقش نور در نانو تکنولوژی بر رشته های مختلفی از نجوم و علوم کامپیوتر گرفته تا پزشکی و فنون ارتباطات تأثیر گذاشته است. او مشارکت های مهمی در زمینه های فرامواد، اپتیک تبدیل، اپتیک پلاسما، نانوفوتونیک، فوتونیک گرافین، نانومواد، اپتیک نانوسکیل، نانو آنتن ها و آنتن های مینیاتوری انجام داده است.
وی مدرک کارشناسی خودرا از دانشگاه تهران و فوق لیسانس و دکترای خودرا از مؤسسه فناوری کالیفرنیا (کلتک-Caltech ) دریافت کرد. او از سال ۱۹۷۸ به ایالات متحده مهاجرت کرده است.
پروفسور "نادر انقطاع" استاد دانشگاه پنسیلوانیا و دانشمند پیشرو جهان در زمینه الکترومغناطیس، موفق به دریافت مدال طلای SPIE (جامعه بین المللی حرفه ای در اپتیک و فوتونیک کاربردی) در سال ۲۰۱۵ شده است. این مدال که در سال های گذشته توسط "چارلز هارد تاونز" (پدر لیزر) در سال ۱۹۶۴و چارلز کائو( «پدرخوانده پهنای باند» «پدر فیبر نوری» یا «پدر ارتباطات با فیبر نوری») در سال ۲۰۰۹ کسب شده است، بالاترین نشان اهدایی SPIE است. همین طور در بین دریافت کنندکان این مدال چهره های سرشناس بسیاری در سال های گذشته نیز وجود داشته است.
وی همین طور در سال ۲۰۱۲ موفق به دریافت جایزه الکترومغناطیس IEEE شد. همچون افتخارات دیگر پروفسور انقطاع جایزه "جرج هیلمیر" برای تحقیق برتر در سال ۲۰۰۸ و جایزه محقق جوان بنیاد علوم ملی ایالات متحده در سال ۱۹۸۹ است.
اما تازه ترین دستاور "نادر انقطاع" برگزیده شدن بعنوان برنده جایزه معتبر و بین المللی "ماکس بورن" در سال ۲۰۲۰ توسط "انجمن اپتیکال" ( OSA ) است.
این انجمن در اعلامیه خود نوشته است: انجمن اپتیکال مفتخر است که از "نادر انقطاع" استاد دانشگاه پنسیلوانیا بعنوان دریافت کننده جایزه "ماکس بورن" در سال ۲۰۲۰ نام ببرد. وی به خاطر مشارکت پیشگامانه در حوزه فرامواد نوری و اپتیک در مقیاس نانو مفتخر به دریافت این جایزه شده است.
"انجمن اپتیکال"(OSA) یک انجمن حرفه ای متشکل از افراد و شرکت هایی است که به اپتیک و فوتونیک علاقمند هستند. این انجمن مجلات مختلفی را منتشر می کند و کنفرانس ها و نمایشگاه های مختلفی را ترتیب می دهد. این انجمن در سال ۲۰۱۹ حدود ۲۲ هزار عضو در بیش از ۱۰۰ کشور مختلف همچون ۳۰۰ شرکت داشت.
"استیون دی. فانتونه" رئیس انجمن اپتیکال در این رابطه اظهار داشت: جایزه "ماکس بورن" از کمک های استثنایی نادر انقطاع در زمینه فرامواد، اپتیک تبدیلی و نانوفوتونیک قدردانی می کند. اعطای این جایزه به پاس کارهای پیشگامانه ای است که وی در حوزه فرامواد با شاخص نزدیک به صفر انجام داده است.
متامتریال یا فراماده (Metamaterial) به ماده مرکبی گفته می شود که دارای خواص نامتعارف الکترومغناطیس در ساختار وجودی خود است. آنچه این مواد را غیرمعمول کرده است، خاصیت ضریب شکست منفی نور در آنها است، به این معنا که این مواد نور را در جهت مخالف مواد عادی منکسر می کنند. مواد الکترومغناطیس تشکیل دهنده آنها می تواند با دستکاری مختصر و دقیق ساختارشان، تنظیم نیز بشود. این مواد از ترکیب میله های ریز و مجموعه ای از حلقه های فلزی و مانند آنان ساخته شده است که برای نخستین بار توسط "دیوید اسمیت" استاد دانشگاه کالیفرنیا ساخته شد. خواص نامتعارف این مواد باعث شده است از آنها در زمینه های مختلف استفاده گردد. همچون آنها در مهندسی مایکروویو است که می توان به کاربرد در موجبرها، جبران پاشندگی، آنتن های هوشمند، لنزها و نمونه های فراوان دیگر بهره برد.
همانطور که گفته شد، "نادر انقطاع" مدرک کارشناسی خودرا از دانشگاه تهران دریافت کرد و سپس مدارک کارشناسی ارشد و دکترای خودرا از موسسه فناوری کالیفرنیا در ایالات متحده آمریکا ستاندن کرد. وی از دانشگاه "آلتو" در فنلاند، دانشگاه "اشتوتگارت" آلمان و "موسسه پلی تکنیک خارکوف" اوکراین مدرک دکترای افتخاری دریافت کرده است و هم اکنون استاد دانشگاه پنسیلوانیا است.
انقطاع یکی از پیشگامان اصلی در حوزه فرامواد است که کار اولیه خودرا در دهه ۱۹۸۰ شروع کرد و با مشارکت های فراوان خود در زمینه اپتیک و الکترودینامیک ادامه داد. این موارد عبارتند از توسعه زمینه های اپتیک با شاخص نزدیک به صفر، نانوسیکل نوری و محاسبات آنالوگ با بهره گیری از مواد، پنهان سازی پلاسمونیک و فرامواد با ضخامت یک اتم.
فعالیت های تحقیقاتی فعلی وی دامنه وسیعی از حوزه ها را شامل فوتونیک، فرامواد، اپتیک در مقیاس نانو، مایکروویو، اپتیک گرافن، تصویربرداری و سنجش با الهام از چشم های گونه های مختلف جانوری، آنتن های مایکروویو و اپتیکال و فیزیک و مهندسی میدان ها و امواج در بر می گیرد.
وی تاکنون چندین جایزه برای تحقیقات خود دریافت کرده است که همچون آنها می توان به مدال طلای SPIE، جایزه پیشگامان IEEE در فناوری نانو، مدال طلای "URSI Balthasar van der Pol"، جایزه الکترومغناطیس IEEE، جایزه دستاورد علمی "ویلیام استریفر"(William Streifer)، مدال افتخار "الیس آیلند"، جایزه بورسیه دانشکده "Vannevar Bush"، جایزه آکادمی ملی مخترعان ایالات متحده و جایزه آکادمی مهندسی کانادا اشاره نمود.
جایزه "ماکس بورن"(Max Born) که در سال ۱۹۸۲ بنیان نهاده شده است به افراد برجسته در حوزه فیزیک نوری، نظری یا تجربی تعلق می گیرد و به افتخار "ماکس بورن"، کسی که کمک های شایانی به توسعه فیزیک بطور کلی و بطور خاص حوزه اپتیک کرد، نام گذاری شده است. برنده این جایزه هر ساله توسط اعضای "انجمن اپتیکال" و جایزه آن توسط مرکز تحقیقات فناوری، موسسه فیزیک اپتیک و افراد حقیقی چون "جوزف گودمن" اهدا می شود.
"انجمن اپتیکال"(OSA) که در سال ۱۹۱۶ تاسیس شد، پیشروترین سازمان حرفه ای برای دانشمندان، مهندسان، دانشجویان و رهبران تجاری است که اکتشافات را پشتیبانی می کنند و به برنامه های کاربردی در زندگی واقعی شکل می دهند و موفقیت ها و دستاوردهای علم نور را تسریع می کنند.
لازم به ذکر است که با وجود اینکه نام پروفسور "نادر انقطاع" شش ماه پیش یعنی در تاریخ ۱۳ مارس ۲۰۲۰ (۲۳ اسفند ۱۳۹۸) بعنوان برنده جایزه معتبر "ماکس بورن" اعلام شده بود، اما رسانه های فارسی زبان همگی از آن غافل مانده اند و "انجمن فیزیک ایران" نیز که در این موارد از آن انتظار می رود نیز بعد از ۶ ماه مبادرت به اعلام این خبر کرده است.
به نظر می رسد باید مجاهدت بیشتری در زمینه معرفی فرزندان برومند و مفاخر ملی ایران زمین از طرف تمامی رسانه های فارسی زبان صورت گیرد.




منبع:

1399/06/22
12:33:46
5.0 از 5
1744
تگهای خبر: ارتباطات , تكنولوژی , دانشجو , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
beedownload بی دانلود