انعكاس بین المللی دستاوردهای پژوهشگران ایرانی در حوزه غذاهای هوشمند

انعكاس بین المللی دستاوردهای پژوهشگران ایرانی در حوزه غذاهای هوشمند

به گزارش بی دانلود مرجع بین المللی «غذاهای هوشمند» در گزارشی به دستاوردهای محققان پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در زمینه توسعه گیاهان هوشمند سازگار با تغییرات اقلیمی در ایران پرداخت.


به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا، مرجع بین المللی «غذاهای هوشمند» در گزارش خود ضمن بازنشر مصاحبه ویدئویی دکتر بابک ناخدا، رئیس بخش فیزیولوژی مولکولی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی که هدایت تحقیقات این حوزه را در این پژوهشگاه برعهده دارد، به نقش محوری گیاهان زراعی فراموش شده مانند ارزن در مقابله با تغییرات اقلیمی، رونق کشاورزی و بهبود معیشت کشاورزان ایرانی پرداخته است. در این گزارش تاکید شده که با کشت این گیاهان جایگزین، فرصت های تازه ای برای تولید محصولات فرآوری شده سالم ایجاد می شود که زمینه ساز اشتغال و امنیت غذایی در ایران خواهد بود.
در این گزارش به نقل از دکتر ناخدا تصریح شده که تغییرات آب و هوایی، مدتهاست که تأثیرات قابل توجه خویش را بر کشاورزی و معیشت کشاورزان ایران بروز داده و در کنار آن عدم بهره برداری اصولی از مراتع و چرای بی رویه دام ها به نابودی این عرصه ها و فرسایش بیش از اندازه خاک منجر گردیده است. چاره پیشنهادی ایجاد چراگاه های دست کاشت و بهبود تولیدات مرتعی با استفاده از گرس های علوفه ای است که ضمن تأمین غذای مورد نیاز دام ها به حفظ منابع آب و خاک و حفظ تنوع زیستی در مراتع منجر می شود.
مرجع بین المللی «غذاهای هوشمند» همینطور به برنامه ها و دستاوردهای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در زمینه کاربرد گونه های گیاهی شورزی (halophytic) برای کشاورزی اقتصادی در مناطق تحت تاثیر نمک و خشکسالی، مقابله با بیابان زایی، کاهش اثرات نامطلوب تغییرات آب و هوایی در مناطق گرم مانند بروز گرد و غبار و طوفان های نمکی اشاره کرده و کشت گیاه سالیکورنیا با استفاده از آبهای کم کیفیت و شور در حوالی دریاچه ارومیه را از اقدامات عملی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در این عرصه معرفی کرده است.
رئیس بخش تحقیقات فیزیولوژی مولکولی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در توضیحات ویدئویی خود آورده است: پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در جهت فعالیتهایی که در زمینه غذاهای هوشمند (اسمارت فود) داشته با جمع آوری نمونه های ارزن های دانه ریز و معمولی و دم روباهی از مناطق مختلف کشور تلاش دارد با معرفی ارقام مناسب زمینه کشت این گیاهان را در کشور فراهم آورد. همینطور اقدامات بی سابقه ای هم در زمینه تولید انواع ارزن مرواریدی دانه ای و علوفه ای هیبرید و آزاد گرده افشان و همینطور ارزن انگشتی در پژوهشگاه صورت گرفته که امید می رود بزودی نخستین ارقام جدید هیبرید و آزاد گرده افشان ارزن مرواریدی رها سازی و وارد بازار شوند.
وی خاطرنشان کرد: ارزن مرواریدی بالاترین تحمل به خشکی و گرما را در میان غلات دارد و وقتی گندم و ذرت و برنج قادر به رشد و تولید مناسب در شرایط سخت محیطی نیستند، این گیاه می تواند به سادگی در شرایط گرم و خشک رشد کند و به منظور تولید علوفه و یا تولید دانه برای خوراک دام جایگزین دانه ذرت شود.
بر اساس اعلام روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، به قول رئیس بخش تحقیقات فیزیولوژی مولکولی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در مزرعه تحقیقاتی سورگوم این پژوهشگاه هم بیشتر از یکصد ژنوتیپ و لاین پیشرفته انواع مختلف سورگوم شیرین، دانه ای و علوفه ای آزاد گرده افشان و هیبرید با تنوع ژنتیکی گسترده و با صفات مهم زراعی مانند مقاومت به بیماری سفیدک، مقاومت به مگس سورگوم و متحمل به تنش های غیر زنده مانند گرما و خشکی و شوری کشت شده اند که می تواند منشاء تولید ارقام و ورایته های جدید زراعی سورگوم پرمحصول و متحمل به تنش های زیستی و غیر زیستی سازگار با شرایط اقلیمی کشور در آینده باشد.




منبع:

1399/12/17
23:32:11
0.0 از 5
1177
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
beedownload بی دانلود