گرده گل می تواند خطر مبتلاشدن به كووید-۱۹ را افزایش دهد!

گرده گل می تواند خطر مبتلاشدن به كووید-۱۹ را افزایش دهد!

بی دانلود: تحقیقات جدید انتشار یافته در نشریه تخصصی ˮآکادمی ملی علوم آلمانˮ توسط پژوهشگران دانشگاه فنی مونیخ و مرکز Helmholtz نشان میدهد که قرار گرفتن در معرض گرده موجب حساسیت بیشتر افراد در مقابل کووید-19 می شود و این فقط مشکلی برای افراد آلرژیک نیست.


به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا و به نقل از پایگاه اورگان لایو، دکتر "لوئیس زیسکا" فیزیولوژیست گیاهان و دانشیار علوم بهداشت محیط دانشگاه کلمبیای آمریکا که یکی از نویسندگان این مطالعه جدید است در پاسخ به این پرسش که گرده گل چه ارتباطی با ویروس کرونا دارد؟ اظهار داشت: با اهمیت ترین نتیجه مطالعه جدید ما این است که گرده گل می تواند عاملی در تشدید کووید-۱۹ باشد.
وی با اعلان اینکه چندین سال پیش همکاران من نشان دادند که گرده گل می تواند چگونگی پاسخ سیستم ایمنی بدن انسان به ویروس ها را سرکوب کند اضافه کرد: گرده گل با تداخل در پروتئین هایی که پاسخ ضدویروسی را در سلول های مجاوری تنفسی ایجاد می کنند، می تواند افراد را مستعد مبتلاشدن به تعداد زیادی ویروس تنفسی مانند ویروس آنفلوآنزا و سایر ویروس های سارس(SARS) کند.
زیسکا با بیان این نکته که در دوره گرده افشانی شدید گیاهان، سیستم دفاعی بدن در مقابل ویروس های دستگاه تنفسی بسیار ضعیف تر واکنش نشان می دهد، افزود: در این مطالعه، ما بطور خاص کووید-۱۹ را مورد بررسی قرار دادیم. ما خواستیم ببینیم که با افزایش و کاهش سطح گرده در ۱۳۰ منطقه از ۳۱ کشور جهان، تعداد عفونتهای جدید چگونه تغییر کرده است؟ که در این راستا ما دریافتیم که بطور متوسط ۴۴ درصد از تنوع نرخ کووید-۱۹ مربوط به قرار گرفتن در معرض گرده بوده که این مساله اغلب در همکاری با رطوبت و دما می باشد.
دانشیار علوم بهداشت محیط دانشگاه کلمبیای آمریکا با اعلان اینکه در این تحقیق به این نتیجه رسیده ایم که نرخ عفونت چهار روز بعد از تعداد زیاد گرده ها افزایش می یابد اظهار نمود: این مطالعات نشان می دهد در شهرهایی که قرنطینه و محدودیت های کرونائی اعمال نشده است، میزان عفونت بطور متوسط حدود ۴ درصد در هر ۱۰۰ دانه گرده در یک مترمکعب هوا افزایش می یابد. این در حالیست که در شهرهایی با اعمال قرنطینه و محدودیت های محکم تر و سخت تر، این میزان افزایش نصف بوده است.
این فیزیولوژیست گیاهان با تاکید بر اینکه این واکنش به گرده بطور کلی برای تمامی افراد جامعه است اضافه کرد: تحقیقات ما نشان میدهد که حتی انواع گرده هایی که معمولا واکنش های آلرژیک ایجاد نمی کنند، با افزایش عفونت های کووید-۱۹ ارتباط داشته اند.
وی در پاسخ به این پرسش "که افراد باید چه اقدامات احتیاطی را انجام دهند؟" اظهار داشت: سفارش اکید داریم که مردم در روزهایی که تعداد گرده زیاد است، اهتمام کنند در خانه بمانند تا در معرض خطر قرار نگیرند.
زیسکا به گسترش گرده افشانی گیاهان در آخر فصل زمستان و فصل بهار اشاره نمود و اظهار داشت: سفارش داریم در این فصول وقتی در فضای باز هستید، از ماسک استفاده کنید. ضمن آنکه اگر عطسه و سرفه می کنید، تاکید داریم از ماسکی استفاده کنید که مقابل ویروس کرونا موثر باشد. اگر به کووید-۱۹ بدون علامت مبتلا هستید تمامی این عطسه های ناشی از آلرژی به گرده افشانی، احتمال شیوع ویروس را بیشتر می کند ضمن آنکه موارد خفیف کووید-۱۹ نیز می تواند در این فصل بعنوان آلرژی به صورت اشتباه تشخیص داده شود.
این دانشیار علوم بهداشت محیط دانشگاه کلمبیای آمریکا در پاسخ به این پرسش که چرا فصل گرده افشانی طولانی است؟ اظهار داشت: با تغییر آب و هوا، ما شاهد سه چیز هستیم که بطور خاص به گرده گل مربوط می شود. یکی از آنها شروع زودتر فصل گرده است. تغییرات بهاری با تغییرات آب و هوایی زودتر شروع می شود و در سطح جهانی سیگنال هایی برای قرار گرفتن در معرض گرده به وجود می آید.
وی افزود: با این تغییرات آب و هوایی همین طور فصل کلی گرده طولانی می شود برای اینکه مدت زمانی که در معرض گرده قرار داریم (از بهار که اساسا توسط گرده درختان هدایت می شود تا تابستان که علف ها و هرزه ها بوده و سپس پاییز) بیشتر بوده و هنگامی که به سمت قطب ها حرکت می نماییم، جایی که دما با سرعت بیشتری افزایش پیدا می کند؛ متوجه می شویم که این فصول (گرده افشانی) حتی بیشتر برجسته می شود.
این فیزیولوژیست گیاهان اضافه کرد: سومین چیزی که در تغییر آب و هوا به وجود می آید میزان تولید گرده های بیشتر است که من و همکارانم هر سه تغییر را در مقاله ای که در ماه فوریه دراین زمینه انتشار یافت، شرح داده ایم.
زیسکا با تاکید بر اینکه همانطور که تغییرات آب و هوایی موجب افزایش شمار گرده ها می شود، می تواند منجر به حساسیت بیشتر انسان به ویروس نیز شود اشاره کرد: غلظت گازهای گلخانه ای در حال افزایش و سطح زمین در حال گرم شدن است و همانطور که می دانیم این موارد زندگی را تحت تأثیر قرار می دهد.



1399/12/23
12:05:54
0.0 / 5
329
تگهای خبر: تولید , دانشگاه , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵