كاهش اختلالات شناختی دوران پیری با خوردن آب چغندر

كاهش اختلالات شناختی دوران پیری با خوردن آب چغندر

خراسان رضوی نتایج تحقیق جدید نشان می دهد، مصرف آب چغندر موجب ایجاد مخلوطی از میکرو ارگانیسم های دهانی می شود که به سلامت روان و رگ های خونی مرتبط هستند.


به نقل از نیوز، چغندر و وعده های غذایی مختلف همراه با کاهو، اسفناج و کرفس از نظر نیترات غیرآلی غنی هستند و خیلی از میکروارگانیسم های دهانی که در تبدیل نیترات به اکسیدنیتریک نقش دارند به مدیریت رگ های خونی و انتقال دهنده های عصبی (پیام های شیمیایی در ذهن) کمک می کنند.
در افراد مسن تولید اکسیدنیتریک کاهش پیدا می کند و علت آن عروق ضعیف تر (رگ های خونی) و کاهش سلامت شناختی (ذهن) است.
در مطالعه جدید پژوهشگران دانشگاه اکستر، ۲۶ فرد مسن سالم در دو فاصله ۱۰روزه مکمل مصرف کردند، مورد اول آب چغندر غنی از نیترات و دیگری با آب دارونما بدون نیترات بود که دو بار در روز می نوشیدند.
نتایج این تحقیق میزان بیشتری میکرو ارگانیسم در رابطه با عروق و عملکرد شناختی خوب را تایید نمود که میزان میکروارگانیسم های در رابطه با بیماری و ناراحتی را کم می کنند.
شایان ذکر است که فشار خون سیستولیک معمولا بعد از خوردن آب چغندر کم شد.
پروفسور آنی ونهاتالو، استاد ارشد دانشگاه اکستر اظهار نمود: «ما در حقیقت به این یافته ها که نتایج لازم را برای پیری سالم دارد، علاقمند هستیم.»
وی ادامه داد: «تحقیقات پیشین در مقایسه میکرو ارگانیسم دهانی افراد جوان، مسن و افراد سالم با بیماریهای مزمن متمرکز بوده است، اما تحقیقات جدید جهت بررسی برنامه کاهش وزن غنی از نیترات به این روش انجام شده است.»
وی افزود: یافته های ما سفارش می کنند که وعده های غذایی غنی از نیترات در برنامه کاهش وزن - در این مورد بوسیله آب چغندر - به مدت ۱۰روز می تواند بطور قابل توجهی میکروبیوم دهانی (مخلوط میکرو ارگانیسم) را تغییر دهد. حفظ این میکروبیوم دهانی سالم در طولانی مدت احیانا موجب کاهش تغییرات مخرب عروقی و شناختی مربوط به پیری می شود.»
پژوهشگران برای تعیین خوشه ها یا ماژول های میکرو ارگانیسم دهانی آزمایش هایی را انجام دادند که تمایل به رشد جمعی در وضعیت قابل مقایسه دارد.
یک ماژول (Prevotella-Veillonella) که مربوط به تحریک بود بعد از مصرف مکمل نیترات، با میزان پایین تر کلستریدیوم دیفیسیل (که می تواند روده را آلوده کرده و اسهال را تحریک کند) همراه شد.


پروفسور وانهاتالو اشاره کرد: برای تایید این یافته ها و بررسی نتایج قابل مقایسه در گروه های مختلف به تجزیه و تحلیل بیشتری نیاز است.
وی اظهار نمود: «این شرکت کنندگان، افراد مسن سالم و پرانرژی بودند و معمولا فشار خون خوبی داشتند. نیترات رژیم غذایی میزان فشار خون آنان را بطور معمول کم کرد و ما مشتاقانه به دنبال بررسی این مسئله هستیم که آیا در گروه های مختلف سنی و در افراد فقیرتر این نتایج یکسان است یا خیر.»
وانهاتالو افزود: ما با همکاران دانشکده پزشکی دانشگاه اکستر برای تجزیه و تحلیل فعل و انفعالات بین میکرو ارگانیسم دهان و شناخت برای درک این مسئله همکاری می نماییم که چگونه می توان از برنامه کاهش وزن برای به تاخیر انداختن کاهش شناختی در سنین بالاتر بهره برد.
تجزیه و تحلیل زیادی در مورد مزایای استفاده از میکروبیوم روده سالم انجام شده است. با این وجود، میکروبیوم دهان که موقعیت حیاتی فعال کردن نیترات با یک برنامه کاهش وزن غنی از سبزیجات را دارد بسیار کمتر مورد بررسی قرار گرفته است.
نتایج این تحقیق در نشریه Redox Biology منتشرشده است.



1400/01/16
20:02:40
0.0 / 5
201
تگهای خبر: تولید , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳