یخچال مخصوص مأموریت های فضایی ایجاد می شود

یخچال مخصوص مأموریت های فضایی ایجاد می شود

مهندسان در حال تولید یخچال یک یخچال مخصوص با توانایی کار در شرایط بدون گرانش برای مأموریت های فضایی هستند.


به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، از مزایای بی شمار آن که بگذریم، فضانورد بودن کار ساده ای نیست و اساسا برای کسانی که بیش از اندازه به غذا علاقه دارند، مناسب نمی باشد، چون که منوی غذایی فضانوردان خیلی جامع نیست و خیلی از غذاها را نمی توان در آن یافت. با این وجود، فضانوردان از رژیم غذایی متنوعی برخوردار می باشند که شبیه آنچه ما در زمین می خوریم است.
اما آنچه فضانوردان برای مأموریت های طولانی به ماه و فراتر از آن نیاز مبرم دارند، یخچال است. مشخص است که یخچال هایی که ما در خانه هایمان استفاده می نماییم برای کار در جاذبه صفر مناسب نیستند و نمی توانند به صورت وارونه کار کنند، همین مساله یک طراحی جدید را می طلبد.
مهندسان دانشگاه "پردو"(Purdue) با همکاری مهندسان دو شرکت دیگر، در حال طراحی یخچالی هستند که در جاذبه صفر و در جهت های مختلف کار کند. طرح یخچال آنها در یک آزمایشگاه تحقیقاتی دارای قابلیت ایجاد شرایط بی وزنی آزمایش می شود و با عنایت به داده های حاصل، تیم مشخص می کند که آیا این طرح برای فضا آماده است یا خیر.
این یخچال در صورت کامل شدن و موفقیت، غذاهای ماندگارتر و مقوی تری را به فضانوردان در سفرهایشان به سیارات دیگر عرضه می دهد. این امر بخصوص از آنجائیکه غذای کنسرو شده و خشک که فضانوردان هم اکنون می خورند، فقط حدود سه سال ماندگاری دارد، بسیار مهم می باشد.
این پروژه با حمایت مالی از برنامه تحقیقات نوآوری در مشاغل کوچک(SBIR) ناسا با هدف تأمین غذای فضانوردان به راه افتاده است که می تواند پنج تا شش سال به طول بیانجامد.


پروفسور "اکهارد گرول" رئیس دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه "پردو" اظهار داشت: فضانوردان باید غذای با کیفیت تری داشته باشند و بتوانند از آن استفاده کنند. از همین رو است که اهمیت یخچال نمایان می شود. اما یخچال هنوز هم یک فناوری نسبتاً جدید برای فضا است.
فضانوردان ایستگاه فضایی بین المللی(ISS) هم اکنون از سیستم های خنک کننده برای انجام آزمایش ها و ذخیره نمونه های بیولوژیکی استفاده می نمایند، در حالیکه این یخچال ها انرژی بیشتری نسبت به زمین مصرف می کنند. حالا تیم "پردو" یک نمونه اولیه از یک یخچال جدید ساخته است که طی یکی از سه آزمایش برنامه ریزی شده برای آن، به این ایستگاه فضایی فرستاده خواهد شد.
"لئون برندل" دانشجوی دکترای مهندسی مکانیک در دانشگاه "پردو" اظهار داشت: هنگامی که من کار خویش را روی این پروژه آغاز کردم، خیلی مشخص نبود که چه مشکلاتی وجود دارد، چونکه در گذشته آزمایش های برودتی فشرده سازی بخار در شرایط ریزگرانش وجود نداشته است. در یک یخچال معمولی، جاذبه به حفظ مایع و بخار در محلی که مقرر است باشند، کمک می نماید. به همین ترتیب، سیستم روانکاری روغن درون کمپرسور یخچال هم مبتنی بر جاذبه عمل می کند. این در شرایطی است که طراحی فناوری یخچال برای کار در فضا احتیاج به تغییر اساسی در کل این سیستم برای کار در شرایط ریزگرانش دارد.
از آنجائیکه محیط بدون جاذبه بر جریان روغن در سرتاسر یخچال تاثیر می گذارد، یک کمپرسور بدون روغن توسط مهندسان این تیم تولید شد.
مهندسان دو نمونه دیگر ساخته اند و آنها به صورت گسترده آزمایش خواهند شد تا ببینند آیا راهکارهای مورد استفاده برای مأموریت های فضایی به اندازه کافی قابل اعتماد هستند یا نه. این آزمایشات شامل نسخه بزرگتری از یک نمونه اولیه با حسگرهایی برای اندازه گیری اثرات جاذبه زمین بر چرخه های فشرده سازی بخار است.
این آزمایش ها بسیار مهم هستند، چونکه در صورت موفقیت، راه را جهت استفاده فضانوردان از یخچال های قابل اطمینان در فضا باز می کنند.
"گرول" اظهار داشت: در طول دو سال قبل این پروژه پیشرفت های قابل ملاحظه ای داشته است. اگر پروازهای برنامه ریزی شده آنطور که تصور می نماییم بررسی و ثابت کنند که سیستم ما در شرایط ریزگرانش کار می کند، فقط دو سال با داشتن یک یخچال در پروازهای فضایی فاصله خواهیم داشت.




منبع:

1400/01/28
15:28:07
0.0 از 5
1060
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
beedownload بی دانلود