کاهش ۴۵ درصدی مصرف انرژی در صنایع با پتوهای عایق حرارت

کاهش ۴۵ درصدی مصرف انرژی در صنایع با پتوهای عایق حرارت

بی دانلود: پتوهای عایق حرارت یکی از شرکت های فناور که با بهره گیری از سیلیکا آیروژل تولید شده اند، قادر به کاهش 45 درصدی مصرف انرژی در پالایشگاه ها و صنایع شده اند، ضمن آنکه مقاومت بالایی در مقابل دمای 1100 درجه سانتیگراد در مدت زمان طولانی دارند.


به گزارش ایسنا، عایق های نانوساختار نسل جدیدی از عایق های حرارتی هستند که با کمک نانوفناوری وارد عرصه رقابت با عایق های حرارتی رایج شده اند.
عایق های نانوساختار از مواد جامد با تخلخل بسیار زیاد تشکیل شده اند و وجود ساختار نانویی در این محصول سبب شده تا این نوع مواد خصوصیات بسیار متنوعی را بصورت یکجا داشته باشند و این امر کارایی بسیار زیاد برای این محصولات را در پی داشته است.
این نوع عایق ها اکنون از طرف خیلی از صنایع مانند ساختمان و نفت مورد توجه و استقبال قرار گرفته و هم اکنون خیلی از صنایع بزرگ از آن در حجم انبوه استفاده می نمایند.
عایق ها به دو صورت مورد استفاده قرار می گیرند؛ عایق هایی که در ساختار آنها حباب های هوا وجود دارد و موجب کاهش ضریب انتقال حرارت می شوند و عایق هایی که حرارت را باز می تابند.
شاخص مهم در انتخاب عایق ها، میزان مقاومت حرارتی آن هاست. هر قدر مقاومت (R) بالاتر باشد، عایق حرارت را کمتر از خود عبور می دهد. پس بجای ضخامت عایق ها، باید مقاومت حرارتی آنها با هم مقایسه شوند.
یکی از مهم ترین خواص آیروژل های سیلیکایی خاصیت عایق بودنشان در مقابل انتقال حرارت هدایتی است، در نتیجه پایین بودن ضریب هدایت حرارتی آنها بعنوان پارامتری مطلوب شمرده می شود.
بیش از ۵۰ درصد بازار آیروژل ها به عایق های حرارتی اختصاص داده شده است و پیش بینی می شود در آینده بزرگ ترین بازار مصرف آیروژل ها باشد.
بررسی ها نشان می دهند که آیروژل ها بر روی بسترهای خاصی که دارای مقاومت مکانیکی مناسبی هستند، نشانده شده و بصورت عایق حرارتی مورد استفاده قرار می گیرند. یکی از مهم ترین بخش های کاربرد آیروژل ها بعنوان عایق حرارتی، داشتن بسترهای مناسب برای پوشش دادن است.
بر این اساس یکی از شرکت های فناور پتوی عایق حرارت حاوی آیروژل سیلیکا را تولید و به بازار عرضه نموده است. این پتوی عایق حرارتی در صنایع مختلفی نظیر پالایشگاه ها و پتروشیمی ها درحال استفاده بوده و جایگزین عایق های واردتی در صنایع شده است.
این عایق با ضخامت ۶ تا ۱۰ میلی متر می تواند تا ۴۵ درصد مصرف انرژی را بکاهد. عایق های فعلی در دمای ۱۱۰۰ درجه سانتی گراد، کمتر از نیم ساعت دوام دارند که این مساله در آتش سوزی ها فاجعه آفرین است. در صورتیکه این عایق می تواند چندین ساعت دوام در دمای ۱۱۰۰ درجه سانتی گراد داشته باشد.
از دیگر مزیت های این فناوری می توان به کاهش آلودگی صوتی اشاره نمود، در حقیقت این عایق حرارتی، عملکرد عایق صوتی را نیز دارا است. شرکت مذکور ۵۰ سال این عایق ها را تضمین می نماید و اگر در مقیاس زمانی طولانی مدت این عایق ها با عایق های معمولی مقایسه شوند، کاملاً مقرون به صرفه هستند.
به نقل از ستاد نانو، ممانعت از انتقال حرارت بوسیله تابش، عدم تولید دود یا آلاینده شیمیایی در اثر قرارگیری تحت شعله مستقیم، انعطاف پذیری، سهولت استفاده، آبگریز با قابلیت عبور بخار آب، هزینه تمام شده بسیار پایین تر نسبت به محصول خارجی و قابل استفاده در صنایع هوافضا، حمل و نقل، تجهیزات صنعتی، تولید نیرو و ساختمان همچون مزایای این محصول محسوب می شود.




منبع:

1400/05/17
16:12:38
0.0 از 5
976
تگهای خبر: تولید , فناوری , محصولات , هزینه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
beedownload بی دانلود