تولید سالانه 8 میلیون تن پسماند ویژه در کشور

تولید سالانه 8 میلیون تن پسماند ویژه در کشور

به گزارش بی دانلود معاون دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست با تکیه بر این که مدیریت پسماند تنها محدود به پسماند شهری و روستایی نیست بلکه باید پسماند خطرناک را به آن اضافه کرد، اظهار داشت: در خلال ۱۵ سال گذشته هیچ شرکت فناور و یا استارت آپی در این حوزه ایده ای عرضه نکرده است در حالیکه اولویت ما بر مدیریت پسماند بعنوان یکی از مهم ترین معضلات زیست محیطی متمرکز است.



به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا، پیام جوهرچی در بیست و نهمین رویداد آنلاین دوشنبه های استارت آپی با مبحث پسماند و محیط زیست که در صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، با تکیه بر این که مبحث مدیریت پسماند در کل دنیا یک مبحث جدید است، اظهار داشت: هر کنواسیون بین المللی در زمینه مدیریت پسماند از سال ۱۹۷۰به بعد مصوب شده است یعنی دنیا کلا در این حوزه ۵۰ سال سابقه فعالیت دارد.

وی با اشاره به اینکه دنیا در زمینه مدیریت پسماند به راهی رفته است که از حالت لوکس خارج شده است و کشورها و دولت ها اهمیت مبحث مدیریت پسماند را پذیرفته اند، اظهار نمود: بعنوان یک کارشناس در حوزه محیط زیست اعلام می کنم که یکی از اصلی ترین مشکلات محیط زیست ما (شاید بیشتر از ۷۰ درصد) از مدیریت پسماند و پساب نشات می گیرد و حتی آلاینده های اتمسفری ناشی از آلاینده های پسماند و پسابی کشور است.

جوهرچی با طرح این پرسش که کدام یک از مرکز دفع زباله مجهز به سیستم های توزین هستند، تصریح کرد: وقتی اعلام می شود ۵۸ هزار تن در سال پسماند عادی داریم، در صورتیکه این میزان واقعی پسماند عادی نیست و هر سال یک عددی را اعلام می کنند و سال بعد چند درصدی را به آن اضافه می کنند.

وی خاطرنشان کرد: ۳۲ میلیون تن پسماند صنعتی در سال در کشور داریم که ۸ میلیون تن آن خیلی خطرناک و ویژه است و پسماندهای کشاورزی، پزشکی و سموم را به آن اضافه کرد. بر این اساس مبحث پسماند به مبحث حساسی تبدیل گشته است.

معاون دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست با تکیه بر این که بر این اساس قطعا مدیریت پسماند با یک سازمان و مدیر ساماندهی نمی گردد بلکه باید کلیت کشور در این حوزه کار کنند. ازاین رو سازمان حفاظت محیط زیست از سال ۱۳۹۸ دفتر مدیریت پسماند را راه اندازی نمود.

جوهرچی ضمن اشاره به این که وقتی از پسماند صحبت می شود نخستین چیزی که به ذهن خطور می کند پسماندهای عادی و شهری است، خاطرنشان کرد: ولی در کنار آن ما با پسماندهای خطرناک تر از این نوع پسماندها مواجهیم. شاید پسماند کروم، هالوژنی و پسماند فلزات سنگین مقدارشان کم باشد اما خطر آنها به مراتب بیشتر از پسماندهای عادی است. ازاین رو نباید پسماندها را در زباله های شهری محدود کرد بلکه باید فراتر از آن دیده شود.

وی بر لزوم ورود استارت آپ ها در زمینه بازیافت پسماندهای خطرناک تاکیدکرد و اظهار داشت: طی ۱۵ سال گذشته هیچ استارت آپ و شرکتی در زمینه پسماند خطرناک ورود نکرده است.

جوهرچی ضمن اشاره به تفاهم نامه سازمان حفاظت محیط زیست با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری وصندوق نوآوری در مورد پشتیبانی از استارت آپ های این حوزه پارسال خاطرنشان کرد: پشتیبانی از استارت آپ ها در زمینه مدیریت پسماند باید در سطوح بالا باشد چونکه ۸۰ هزار میلیارد تومان در سال گردش مالی در بخش مدیریت مالی پسماند در کشور است ازاین رو به حمایت بیشتری در این حوزه نیاز است.

وی با تکیه بر این که مبحث مدیریت پسماند کشور موضوعی است که استارت آپ ها می توانند خوب ورود کنند و موفق شوند، به تجارب موفق چند استارت آپ در دنیا اشاره نمود و افزود: هر شرکت و موسسه ای و صندوقی که برنامه مدونی در زمینه مدیریت پسماند داشته باشند، قطعا مسولان حتی با وجود تحریم ها و کمبودها توجیه می شوند و در این حوزه هم صندوق ملی محیط زیست هم منابعی در اختیار دارد و اولویت ما در سازمان محیط زیست بر پسماندها متمرکز است.

معاون دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست به اشاره به عرضه طرح "جهش تولید" در سال ۹۹ از سوی مجلس شورای اسلامی اظهارکرد: متاسفانه رویکرد نمایندگان مجلس درمورد فعالیت استارت آپ ها در زمینه مدیریت پسماندهای خطرناک همانند مدیریت پسماند شهری و روستایی است ولی انتظار ما از استارت آپ ها، اتحادیه ها و صندوق نوآوری این است که همه با هم در کنار هم باشیم و تک روی نشود چون که این مورد یک بحث کشوری است و متعلق به یک سازمان نیست.

جوهرچی ضمن اشاره به اهمیت بازیافت پسماند با اشاره به اینکه بعضی از کشورها از پسماند الکترونیک بعنوان "معادن شهری" یاد می کنند، خاطرنشان کرد: در بحث مدیریت پسماند آموزش بسیار مهم می باشد چونکه با آموزش یک نفر، برای ۱۰ تا ۲۰ نفر دیگر فرهنگسازی می شود و امیدوارم استارت آپ ها در مختصات کاربردی محیط زیست ورود کنند وفقط در مختصات علمی و نظری وارد نشوند.





منبع:

1400/06/15
20:11:01
0.0 از 5
924
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
beedownload بی دانلود