آزمایش های فوری آنتی ژن برای تشخیص سویه های دلتا و امیکرون

آزمایش های فوری آنتی ژن برای تشخیص سویه های دلتا و امیکرون

به گزارش بی دانلود بررسی جدید پژوهشگران آمریکایی نشان داده است که آزمایش های فوری آنتی ژن می توانند سویه های دلتا و اُمیکرون را به صورت موثر تشخیص دهند.


به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا و به نقل از نیوز مدیکال نت، بررسی پژوهشگران آمریکایی نشان داده است که عملکرد آزمایش های فوری آنتی ژن برای تشخیص "کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲"(SARS-CoV-2) در میان افراد مبتلا به سویه اُمیکرون در مقایسه با سویه دلتا، پایین تر نیست.
از زمان آغاز همه گیری بیماری کووید-۱۹، دسترسی به آزمایش های دقیق، محوری برای شناسایی بموقع مبتلا شدن بوده است که نه تنها برای شکستن زنجیره انتقال، بلکه برای تسهیل درمان زودهنگام ضروری به حساب می آید.
می دانیم که آزمایش های فوری آنتی ژن در مقایسه با آزمایش "واکنش زنجیره ای پلیمراز"(PCR)، حساسیت کمتری برای تشخیص کووید-۱۹ دارند. با این حال، آزمایش های آنتی ژن یک روش آزمایشی آسان و مقرون به صرفه هستند و میتوان حساسیت آنها را بهبود بخشید.
این امر بخصوص در زمینه ظهور سریع و غلبه جهانی سویه اُمیکرون مهم به حساب می آید که مملو از جهش های چندگانه در ژن ها است که می توانند به تغییرات ساختاری در بخش های مهم ویروس منجر شوند.
این موضوع، بر اهمیت درک عملکرد آزمایش های فوری آنتی ژن تاکید می کند چونکه گزارش ها نشان می دهند که این آزمایش ها امکان دارد در تشخیص سویه اُمیکرون در مقایسه با سایر موارد، مؤثرتر باشند.
یک گروه پژوهشی به سرپرستی دکتر "آپورو سونی" (Apurv Soni)، از دانشکده پزشکی "دانشگاه ماساچوست" (UMass) تصمیم گرفتند تا عملکرد آزمایش های فوری آنتی ژن را برای هر دو سویه دلتا و اُمیکرون با استاندارد طلایی نتایج آزمایش PCR مقایسه کنند. آزمایش شرکت کنندگان به صورت پیوسته هر ۴۸ ساعت یک مرتبه انجام شد.
مقایسه عملکرد آزمایش
این پژوهش به صورت خلاصه، بررسی منحصربه فردی را در مورد آزمایش PCR و آزمایش های فوری آنتی ژن در یک گروه بزرگ انجام می دهد که امکان گرفتن داده ها را نه تنها در آغاز عفونت، بلکه طی عفونت در سرتاسر دوره ظهور سویه اُمیکرون فراهم می آورد.
این یک تجزیه و تحلیل نامشخص بود که پژوهشگران در آن تلاش داشتند تا تعیین کنند که آیا عملکرد آزمایش های فوری آنتی ژن در شرکت کنندگان مبتلا به سویه دلتا در مقایسه با افراد مبتلا به سویه اُمیکرون، متفاوت می باشد یا خیر. شرکت کنندگان بدون علامت از اکتبر ۲۰۲۱ تا ژانویه ۲۰۲۲، با آزمایش فوری آنتی ژن، هر ۴۸ ساعت بررسی شدند.
شناسایی سویه های دلتا و اُمیکرون
پژوهشگران دریافته اند که عملکرد آزمایش های فوری آنتی ژن برای تشخیص سویه اُمیکرون در مقایسه با سویه دلتا پایین تر نیست. برعکس، آنها نسبت بیشتری از شرکت کنندگان مبتلا به سویه اُمیکرون و نتایج آزمایش مثبت را در مقایسه با شرکت کنندگان مبتلا به سویه دلتا در عرض ۴۸ ساعت بعد از مثبت شدن آزمایش PCR آشکار کردند.
لازم به ذکر است که حدودا نیمی از شرکت کنندگان با نتیجه آزمایش PCR مثبت، بدون توجه به سویه دخیل در فرایند ابتلا، نتیجه منفی کاذب در آزمایش فوری آنتی ژن داشتند. این امر حتی زمانی که دو آزمایش آنتی ژن در عرض ۴۸ ساعت بعد از اولین PCR مثبت انجام گرفت، مشاهده شد.
مزیت آزمایش پیوسته
با در نظر گرفتن این یافته ها می توانیم ببینیم که عملکرد آزمایش های فوری آنتی ژن در تشخیص سویه های دلتا و اُمیکرون مشابه است. هنگامی که آزمایش دوم، ۴۸ ساعت بعد از اولین آزمایش انجام می شود، میزان تشخیص بالاتری دارد.
پژوهشگران در مقاله این پژوهش ذکر کردند: داده های ما نشان می دهند که عملکرد آزمایش های فوری آنتی ژن طی دوره همه گیری سویه اُمیکرون در مقایسه با دوره همه گیری سویه دلتا، ثابت باقی می ماند و آزمایش های پیوسته همچنان برای تقویت عملکرد آزمایش های فوری آنتی ژن مهم هستند. یقینا برای بهبود درک ما در مورد افرادی که فقط نتایج آزمایش PCR مثبت دارند و با عنایت به اهمیت آن در سلامت عمومی، بررسی بیشتری لازم است.



1400/12/17
11:29:03
0.0 از 5
484
تگهای خبر: دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
beedownload بی دانلود